sagol ımoblizer zaten yakıt degerını bı dusurebılosek ankaraya getrmeyı dusunuyoruz yoksa samsunda olcak gıbı degıl)
[SIGPIC][/SIGPIC]
Timucin.
Ankarada da TUV ile ilgili elimden geleni yaparim.
TUV kesinlikle hadi buda gecsin mantiginda asla degil.
AMA cok yakin arkadasim TUV yaninda baayi acti. TUVE girmeden gerekli kontrolleri yapip kurtarabileceklerini orada hallediyorlar.
Benden ufak tavsiyeler.
Genellikle takilan sorunlar
FAR biliyorsunuz artik eskisi gibi agir kusur moduinda degil Far geciyor
FREN HORTUMLARININ YENI OLMASINI VEYA GERCEKTEN CATLAKSIZ OLMASINI sagla
El freni cekildiginde sag ve sol Kabul edilebilir degerde Olsun FARKLILIK OLMASIN
Egzaust Olaylari
Birde kasa uzerinde gozle goruluk Korozyon olmasin
GECER kardesim gecer![]()
okan bey size ulasamıyoruz nasıl olcak benim sorunlarım var bu işi çözseniz çözseniz siz çözersiniz die tahmin yürütüp yardımlarınızı bekliyorum....
et giren yere dert girmez.
91 ve oncesi integralarda kablo ile kisadevre yapmadan ariza kodu veriri,
distribitoru hala degistirmen gerekiyor sanirim
Ariza kodunu zaten veriyor 2 kaldi
6 ve 7
distrubitor sorunu cozuldu
Su anda ne yapacagimi biliyorumda eriniyorum
TPS icin hat kontrol edilecek (Belkide Beyin cikisinda sorun var )
ECS icinde Hala kontrol etmedik .Ya degistirecegiz yada once bir kontrol edecegiz.
Ancak O distrubitoru degistirme konusunda KATILIYORUM.
Yavas yavas![]()
ewet enjektorlerden sonrada problem devam edıyor maalesef( sızce sorun beyındemı?? yoksa sensorlermı??
[SIGPIC][/SIGPIC]
bence beyin en son bozulacak yer, bi arkadasin integrasinda dist. rotoru yerinden cikmis, yenisini takip calistirdigimizda crank angle sensor arizasi verdi. icini cikarip miknatis ve carktan olusan takometre cihazi var, onu osilioskopa baglayip duzgun sinyal vermesini saglamya calistik, bize gore duzgun okunakli bir sinyal olmasina ragmen, ECU yine ariza kodu verdi. Yeni dist. takinca duzeldi.. yani ECU'nun toleransi cok dar
Yok abi hiçbir konuda kalmaktan korkmuyorum zaten elimde tüvün Kusur tablosu mevcut 950 adet kusur yazıyor hepsini tek tek kendim inceliyorum... hepsi ok sadece sol akis dönüşlerde vuruyor ön disklerde ovallik ve tölerans aşımı var... aldım orijinal diskleri ama takmadım organik balatalarda aldım. bide şanzıman keçeleri değişecek akis değişirken onun yanındada karteride indirip contasını yenileceğimonun dışında farımın ayarı tam iç dış yükseklik alçaklık dereceleri tam....
şu anda bile girer hafif ksuurla çıkarım ama o tüvün çıktısında kusursuz yazmalı illaki benim için kılım o konuda...
![]()
Ehhhaahheheeehhhh vallaha bişey diyemeyeceğim
Bu arada arıza kodları 1 e düştü arkadaşlar
oda 6 ECT
Tabi basit gibi duruyor ama maalesef Kasaplar heryerden elektrik heryerden sasi vs vs aldığından En son ECT de kjaldım.
Onda başladım amaaaaaaaaaaaaaa
Hangi integrada TEK kablo girişli ECT var çok merak ediyorum.
ECT Mazdanın bir minübüsünün bişeyi amaa Ona sadece TEK KABLO geliyor eheheh
hoperlor lablosu gibi klasik fiş
Birde müşürün aynısını buldum (Yani aracın üzerinde OLMAMASI GEREKEN MÜŞÜRDEN BAHSEDIYORUM)
Okadar çok Japon tarzı ECT varki farklı arabalar için NASIL BULAMADILAR HAYRET EDIYORUM AMA O müşürü almışlar Dişleri kalın olduğu için Tornadan geçirip diş çektirmişler sonrada UYDUR olayı
Ama bunun belkide şu sebebi var. Öğrendiğim üzere Fan sorunu yaşayan HONDALAR için bilmeyen kasaplar şasileri vs vs leri kesip biçip işin içinden çıkılmaz hale getiriyorlar dolayısı ile Bilgili olan arkadaşlarımız eninde sonunda şemadan bakıp tamamıile yeni bir hat çekip sorunu çözüyor ama bunlar işin içinden çıkamadı allem etti kallem etti Koydu o müşürü oraya sonrada kesip ekleye ekleye olayı tamamladı .
ECT den sonra kaploları biryere kadar kontrol edebildim. Allahım allahım biyerden sonra arap saçına dönüyo. Ya oldu oldu 3 yada 10 kablo de hadide bu öyle böyle olmamış.
Şemada diyo şu kablo şurdan bu kablo burdan . Ama bu tamamı ile O kabloya geliyorsun araya ROLE koymuşlar sonra gelen kablonun giriş rengi kırmızı mesela sarı cıkıyor arkadan sonra araya bir ek bantlamışlar mavi devam ediyorTamamı ile imkansızlıktan cinayet.
Ne yaptım bilmiyorum ama))))))))))))))) en son bildiğiniz üzere TPS ECT idi tps ninde kablolarını takip ede ede shortalı buldumda araba nedense simdi 7300 devirlere geliyor NELER oluyorrrrrrrrrrr
))))))))))))))))
Auto 18 patinaj cekmeye basladı
SIRA ECT de ERKUTCUM bundan sonrası senin![]()
Varmı ECT hakkında gelişmeler ? geçen erkut abiyle derinlemesine bir bülten hazırladık bu ect hakkında işin içinden çıkamadık en sonunda bulduk ama bir yolunu![]()
![]()
EVEEEEEEEETTTTTTTT
24.12.2009
Arac en sonunda Ohhhhhhhh beeeeeeeeee dediiiiiiiiiiiiiiii
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.
Tamamı ile NET birşey söyleyeceğim.Aracınızı aldınız ikinci el Eger daha önce Kasapların eline düştü ise Herkesin bildiği bir laf YANIYORSUNUZ.
Tamamı ile burada teşekkürü gerçekten bir borç bildiğim Gerçek dostlar var ELİ ÖPÜLESİ insanlar var.
Araba ilk elime geçtiği zamanlarda NE YAPMALIYIM DEDİM....
Bilgi önemli ama DENEYIM VE BILGI GERCEK BIR GUCTUR.
Motorunun servis bakımlarını yürüyenine kadar üzerinde gıkı çıkmadan azimle çalışan HAMZA VE Degerli Babasına BİNLERCE TEŞEKKÜR.
İrfancım senide UNUTMUYORUM TESEKKUR HERSEY ICIN
Kazım ustamıza Boynum bükük eli öpülesi bir usta.
Mekanik konu bitmez ALLAH HEPINIZDEN RAZI OLSUN.
Gelelim bu aracın bütün elektronik sorunlarına.
Konu başından itibaren işin abartısına kaçmadan yanlış şeyler söyleyerek insanların kafasını karıştırmak ve geçici çözümlerle giderilen arızaların Çözüm olduğu adı altında hiç bir laf söylememeye çalıştım.
En baştaki arıza yoğunluğunu hepimiz biliyoruz.Azaldı azaldı ve azaldı AMA bugün bitti.
(Diyorum ama vakitsizlikten yarıda kalmış işler tabiki var)
Başta KASAPLARDAN bahsettim.
Bütün arıza kodları (Tabiki mekaniktir elektroniktir bozulursa gene çıkar ) ama Tamamı ile SİLİNMİŞ ve yüzde yüz sorun ortadan KALKMISTIR.
S4 lambası söndü.
Şanzuman arızası gitti.
ECT arızası gitti
TPS arızası gitti
Distrubitor arızası gitti
Gittide gitti.......
Herbir kablo:
Tamamı ile hatlar kontrol edilerek yerli yeine geldi .
Bütün ekstra çekilmiş ek kablolar metre metre çıkarıldı.
gerekli şasiler gerekli voltajlar yerli yerine geldi.
Kontak açılıyor lambaların hepsi sönüyor hiçbir ışık yanmıyor. HERŞEY olması gerektiği gibi.
Aracın üzerinde LPG var Işık mışık arıza vs vs YOK.
Pin uçlarından bütün hatlar kontrol edilerek Shorcutlar yanlış konulan sensörlerlerin hepsi Çöpe gitti.
Çalışanları yerli yerine geldi.
Herşey birbiri ile okadar baglantılı ki gerçek hatlar gerçek yerleri bulduktan sonra HONDADA HAYAT VARMIŞ.
1991 model araba AMA HONDA BANA BEN BURADAYIM DIYOR.
1:
Tamamı ile Kabloların Kemikleşmesinden kaynaklanan bütün kopukluklar bir yana. işe başlamadan önce yerli yerinde gözüken hat tamamı ile kontrol edilmeden maalesef hiçbirşey olmuyormuş.
2:HONDANIZ VAR ISE öncelikle TECH TURKEY Ailesine HAKIKATEN Katılmanız ve Ailenin ileri gelen deneyimli olan Her fertinin dediğini dinlemeniz gerekiyormuş.
199o lı ve önceli olan her aracın Elektrik sisteminin Tmamı ile kesilip biçilmeden dogru yapıldıktan sonra Nerelere vardığını gördüm.
Ekstradan konulmuş olan her röle tamamı ile bir düşman.
Özellikle Aracınızda Olmaması gereken bir sensör ve müşür var ise .Yüzde yüz çalışıyor gibi Görünsede atıp Orjinali ile Lütfen değiştirin.
Bu sensörlerin orjinal hatla çalışmamasından kaynaklanan sorunlara ek çözüm üretilmiş ekstra Hatları mutlaka ortadan kaldırın.
Kullanmakta olduğunuz alarm sisteminin baglantı Hatalarını mutlaka kontrol edin .
Her elektrik alınan yer Aslında hiç alınmaması gereken YERLER olabiliyormuş.
Buraya genel yazıyorum Tabiki EMEGE SAYGI .
Özellikle Fan / müşür ve bu sisteme ekstra Alternatifler üğretmeyin zaten sistem düzgün hatla kombine olduktan sonra Her halikarde çalışıyormuş.
ÇAKMA ECT ler (Yani benim arabamda olduğu gibi ) konulanların hepsinin sonu akıl almadık arızalara yol açmakta ve insanı sinir hastası etmekte.
Şunu ögrendim voltaj ohm vs vs nekadar dogru oluyormuş gibi gözüksede istediğiniz kadar ugraşın mutlaka saçma bişeyi olmadık yerde yapıyor.
Affınıza sıgınarak (ARKADASIM BİZ ZATEN BUNU BILIYORUZ LAF KALABALIKLIGI ETMEDE )
Diyenler varsa Özür ama aklına bu güne kadar bunlar gelmemiş ve gerçekten işi bilmeyenlere aracını teslim etmiş olanlar var ise lütfen yukarıda bahsettiğim olaya bir göz atsın isterim.Bir integra bukadar OHHHHHHHHHHHH BEEEEEEE bence diyemezdi.
KISACA özellikle 6 -7- 4 ARIZALARINDA Hattı tamamı ile kontrol edelim.
Kaput içerisindeki sigorta kutusu işerisindeki cama en yakın olan Sigortayı yenileyin .
çıkartıp Herkesin bildiği üzere 10 SANİYE bekleyip yerine geri taktığınızda hiç ummadığınız ama bir anda silinen ve birdaha yenilenmeyen yada yenilenmediğini göreceğiniz arızalarınızı silin.
Fan hattınızın eski tesisatını standart ölçülerinde eksiz olarak yenileyin.
Vakum hattınızda olan kaçakların Hiç OLMADIGINA emin olun.
Arada kullanılan roleleri Gercekten ihtiyaç yoksa ortadan kaldırın.
Otomatik kullanıcılara sesleniyorum . HER S4 lambasının yanması Şanzuman arızası DEGILDIR ibaresini koymak istiyorum.
Distrubitorunuzun saglıklı ve düzgün konumda olduğuna emin olun.
Silikon buji kablosu adı altında satılan ama aslında hiçbir halta yaramayan ları atıp orjinalini koymaya çalısın (Özellikle bunu STP arkadasımız bana iletmişti dediği dogru çıktı)
Gercek silikon kablolarını kullanmaya riayet edin.
Otomatik integralarda şanzumandan gelen Genel ses İÇ aksların bozulmasından kaynaklanıyor dış akslara kolay kolay bişey olmuyor.
Integra nızda kullanılan radyotörün saglıklı olduguna emin olun Her su eksilmesi kapak veya conta degil Kronik radyatör sorunu imiş. Ya bulursanız degiştirin yada gercek tamir yoluna imkanınız yoksa gidin.
Şimdilik bu kafa ütülemesine son vermem gerekiyor.
BUGUN canını dişine takarak Hayatta ummayacağım yerlerden neler neler ne hatalar çıkarıp düzelten .HİÇ DUYMADIĞIM AMA ŞAŞKINLIKTAN DİLİMİN TUTULDUĞU BİR ARABADA OLMAZSA OLMAZ BENZIN POMPASININ Catır catır benzini basarak bir anda gümbür gümbür ben buradayım artık dediğini Duyurtan ve Bu arabayı Butun samimiyetimle söylüyorum hayata döndüren ERKUT Kardesime Nekadar tesekkür edersem azdır.
Sonunda söz verdiğği gibi büğtün profyosonelliği ile Beni bu arabaya birkere daha Bagladı .
ERKUT SAGOL emeginin karsılıgı Yok.öDENMEZ.
KAZIM BEY PARDONNNNNNN![]()
aslında arabada sorun da yokmuş sadece bazı sensorleri kesip biçip eksiltmişler araya da gereksiz hatlar çekmeye kalkmişlar başlamışken yarısını yeniledik tesisatın güzel oldu teg gerçekten çok keyifli bi araba insan zevkle uğraşıyo
ECUTECH İstanbul
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)