mancolog Nickli Üyeden Alıntı
AMACA GORE RODAJ,
ben henuz rodajimin 500 km sini tamamladim diger 1000 km sinide geldigimde tamamlicam bu 4. rodajim olacak hayatim cercevesinde... daha 500 km tamamlanmadan OZ bilir polisten kacmak icap etti 4000 deviri gecmeyen biri olarak 5500-6000 leri dayadim ve PISMAN DEGILIM gene olsun gene yaparim hahayt ne guzeldi..
saka bi yana makalede sadece motor teknolojisinden degil motorun hazirlanmasindan kullanilan malzemelere kadar degisen tekniklerden soz ediyor. Ayrica gunumuzun sartlarina bakildiginda forget piston kullanimida cok artti ki bu pistonlarin duvar bosluk payida fabrika verilerinden farkli...
Adamin anlattigi bana mantikli geliyor ama su segmandaki yayin uyguladigi 7 kiloluk kuvvet ile sikistirma odasindaki basinc kuvetini baglmasi benim dikkatimi cekti. 7 kiloluk yayin segmani ittigi yol ile yukaridan gelen kuvvet e direnc gostermesi arasinda bir fark var. Kuvvet tepeden biniyor segmanin uzerine halbuki yay yanal bir kuvvet uyguluyor.... yani 7 kiloluk bir yay karsi koymuyor yukaridan gelen baskiya esasinda.
Performans maksatli bir rodaj icin gayet mantikli bence , uzun kullanimli bir motor icin de klasik rodajin yapilmasi taraftariyim.
rodajda bir puf nokta da sudur, rodaj sadece piston segmanlarinin blokla alismasinda ibaret degildir. Kol yataklarinida hatirlamak gerekir, eger SIKI SIKI ya gecmis bir yatak krank kol kombinasyonu soz konusuysa, o yataklar yuvalarini acana kadar kol yatak sarma riski de mevcut. bilmiyorum bana katiliyormusunuz bunlar tamamiyla kisisel dusuncelerimdir.....