User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
79 sonuçtan 77 ile 79 arası

Konu: Rodaj Nasıl Yapılır?

sportinger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IMOBILIZER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar Zamaninda iki araci bu sekilde denedik.ayni motor secenegi uzun vadeli rodaj yapan arkadasin araci gercekten 2 sene guzel gitti.(hala sorunsuz biniyor) 1000 KM klasik rodaj adina. Tabiki ardindan allah ne verdi ise son limitlere kadar zorladi ama 1000 km klasik rodaj sitilinden sonra.

Ayni makina baska arac Herseyiyle ayni . Ciktiktan sonra 2 saat araliksiz calisti rolantide durdu yagi degisti. 20 km normal gittim ve araliksiz kesici (Amac bakalim ne olacakti) sene 2003. Konu ile ilgili calismayi bir nascar teknikeri ile sans eseri gelisen bir arkadaslik ardindan yaptim.
    Sadece bana guven diyordu herseyi adam gibi topladi isen bu sekilde olacak.
    Sonuc:
    Yukarida belirttigim ilk araba hala sorunsuz. nerdeyse 40 bini gecti. Ben 15 binden sonra kompresyon kaybettim 20 bine gelirken yag atma basladi 25 binde segman ve piston degisti.

Bizi ilgilendiren ASIL SONUC:
    Kg ler ayni Transmisyon degerleri ayni ne bir fazla ne bir eksik:
    1000 km Rodaj yapan araba ile cikar cikmaz devir kesicisine giren arabanin farki :
    Tam 5 boy....
    Ben deneyimimi paylastim arkadaslar Yapip yapmamak size kalmis.
    Marka Opel.
    5 boy hangisi geçti tamrodajlımı rodajsız olanmı okan...

AhmetH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abiler olayın mantığı farklı, kesici değil

amaç yeniyken max load vermek segmana oda tam gaz ile oluyor yüksek devir bağrıtmak ile değil

ya umarım anlayan sindiren biri çıkıyordur yoksa gerçekten anlatması zor bir olay
    zamanında özgünle bile tartışmıştık konuları okuyun

http://www.techturkey.com/forum/show...hlight=r%F6daj

THUNDER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok kişinin ayrı düşünceleri var ama genel kanı 1000 km de yağ ve yağ filtresinin değişimi. Bana sorarsanız 3 fan açımından sonra benim için rodaj bitmiştir. Sonrasında da 1000 km civarında yağını filtreyle birlikte değiştirdinmi oldu bitti işte. Zaten Normal kullanımda da 3000 deviri çok geçmediğimden yada gazlamadığımdan benim için dikkat edilecek başka husus kalmıyor
    İlla gazlıcam, gazı haliya yapıştırmazsam rahat duramam diyen arkadaşların herhalde çok daha dikkat emesi gereken şeyler olabilir. Relax ve Slow olun o kendi rodajını yapar siz anlamassınız zaten

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)