ıstedıgın kadarda makınaya baglat cıkmaz arıza onuda soylıyım uzman olduk artık gtı de rolantı sensorunun fısını cek motor sogukken kullan bakalım ne olucak motor ısınana kadar ama oksıjen sensoru %90 ıhtımalle...
ıstedıgın kadarda makınaya baglat cıkmaz arıza onuda soylıyım uzman olduk artık gtı de rolantı sensorunun fısını cek motor sogukken kullan bakalım ne olucak motor ısınana kadar ama oksıjen sensoru %90 ıhtımalle...
gez kesmede mi ondan yapıor ????
evt ama hızlanamıosun ki zaten :S gaza basıon pırrrrrr pırrrrrr yapıo kalıo gaz yemio..
benzin pompası dediler aldık orjinalini taktık olmadı..
ateşleme bobini dediler aldık taktık olmadı..
elektrik tesisatını komple elden gecirdik yenilendi...
pc baglattık bi arıza cıkmıo :S
gel bul şimdi)
bugün cem götürücekti servise benim aracı tekrar pc ye bagancak ama sonuc ne cıkar bilmiom ...
biz lambda sensöründen süpheleniyozda o bu kadar etki edermi onu bilemeioz ???
Benim yaşadağım arıza ile aynı bende ilk yaşadığım şey araba yılıma yapio gaz yemiyo ve bazen gaza basarken bir anda puvvvvv yapıp kesiliyo falan o zaman oksijen sensörünü değişmiştim.
rolantimde bozulmuştu yukarılara çıkıp çıkıp iniyordu zaten saçmalıyordu ısınıca araç o zamanda rolanti motorunu sökmüştüm sökünce zaten belli ediyor bozuk olup olmadığını ileri geri oynaması değişiyor hafif bir boşluk olur bozuk rolanti motorunda
Bir arada Potansiyometre arızası vermişti onunda tepkileri 2si birden aynı anda yapıyordu
Çok değişik huyları varKi potansiyo metrenin kablosu kopmuş ondan dolayı yapmış
![]()
Oksijen sensörü die bahsettiğimiz lambda dime arkadaslar.???
Hadi herseyden gectim paradan puldan be araba arızanı sölede bilelim)
Lambada Ne bilmiyorum yani hiç o terimi kullanmadımDuymadımda ne için söyledniğini
Oksiyensensörü= egsoz sondası
egsoz borusuna takılan sensör yani
aynen egzoz manufoldunun orda takılı...
ama tam olarak ne işe yarıo o sensör bi bilgin varmı ????
Tam olarak özelliği atılan gaz değerlerini ölçüm beyine iletiyor beyinde bu değerler doğrultsunda ateşleme ve benzin işemesini ayarlıyor.
Bunun dışında başka bir işlevi varsa bilemiyorum![]()
orjinali 250 gibi bir rakam dı yanlış hatırlamıyorsam
Ama direk orj parça kullanmasanızda olabilir benim aldığım son sensör
60 liraya aldım hala sağlam bir vaziyette
orjinal olmayan sensörleri nerden temin edebiliriz.direk burdan veya pm ile parçası telefon nosu alabilirmiyim
Ben parçayı
maslakta peugeot parçaları satan bir yerden aldım oksijen sensörü dedim adam çıkarttı verdi çoğu yerde vardır işlevi aynı soket farklılıklarıda yok diğer araçlarla
Benim alığım ürünün üstünde hatta 106-306-406 yazıyo
benimde sanırım bozuldu egzos patlatmaktanbende yarın ist a gidiyorum gitmişken alıyım
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)