User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
73 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: megane rs dusuk guc problemi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

megane rs dusuk guc problemi...

aracta daha once lpg sistemi vardı biz onu soktuk attık su an 100.000 km civarlarında

sonrasında standartta 225 hp olması gereken arabayı dyno soktugumuzda 165 hp cıktı ardından sorun arama calısmaları basladı

cooler hortumlarında kacak olabileceğini dusunduk hepsini kontrol ettik ama bi sorun bulamadık turbo basıncını olctuk 1 bar peak atıp 5500 devirden sonra 0.8 bara dusuyor oda normal.

kompresyon testi yaptık 12-12-12-12 seklince cıktı.

bilgisayara bagladık vuruntu sensoru problemi gosterdi gittik bitane 0 sensor aldık taktık ama arıza hala devam ediyor sensorde sıkıntı yokmus... sorun buyuk ihtimal bu sensorden kaynaklı ama bu sensor neden arızalı gozukur ki tesisatta bi kopuk mu var acaba :S

sonra gittik komple egzosunu yaptırdık ardından barbaros bayrakta bide yazılım yaptık tekrar dynoya cıktık 180 hp oldu ki su an bu gucun 250 hp civarlarında olması gerekirken...

konuyla ilgili tecrubesi yada bilgisi olan arkadaslarım dusuncelerinizi paylasırsanız cok sevinirim ahd ettik bu meganı yurutucez

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pıstonların durumu nedır?

BlackEmperor
    Misafir
    debriyaj kaçırıyo olmasın birde hangi dynoya çıktınız ? ölçüm yanlış yapılmış olmasın. son olarakta bir deneme yapın denk güçlerde biriyle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    debriyaj kaçırıyo olmasın birde hangi dynoya çıktınız ? ölçüm yanlış yapılmış olmasın. son olarakta bir deneme yapın denk güçlerde biriyle
    dyno serp dyno onunla ilgili bi sıkıntı oldugunu zannetmiyorum filtre headers egzoslu typerla deniyoruz araya TIR'lar giriyor o derece...

debriyak kacırsa yere verilen gucte kayıp olur krank gucu 165 cıkıyor onun debriyajla bi alakası yok.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dyno serp dyno onunla ilgili bi sıkıntı oldugunu zannetmiyorum filtre headers egzoslu typerla deniyoruz araya TIR'lar giriyor o derece...

debriyak kacırsa yere verilen gucte kayıp olur krank gucu 165 cıkıyor onun debriyajla bi alakası yok.

Type r değilde standart bi megane rsyle denerseniz farkı görmeniz açısından faydalı olabilir . Ya da başka bi megane Rsnin dyno ölcüsünü alın belki hepsinde beygirler firarseverdir
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Type r değilde standart bi megane rsyle denerseniz farkı görmeniz açısından faydalı olabilir . Ya da başka bi megane Rsnin dyno ölcüsünü alın belki hepsinde beygirler firarseverdir
    aynı dynoda aynı mekanda baska bir rs 272 hp cıkmıs ''cooler kit yazılım egzos ile'' bizim aracda bi problem var ama bulamıyoruz iste :S

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sentesi felan oke mi. Kapakta sıkıntı olabilir bence. Bu araçta VVT varmıydı emme egzantriğinde Clio RS gibi.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar aracın sahibi benim. Çok rica ediyorum bilgili arkadaşların konuyu takip edebilmesi açısından sallama cevaplar yazmayalım.

Araçta knock (yani vuruntu sensörü arızası var) yarın komple tesisatı elden geçirticem.

Vuruntu sensörü arıza yaparsa ne olur peki?

Dün gece ingiltere renaultcularıyla yaptığım görüşme sonucu vuruntu sensörü uyarısı bilgisayarda sönmüyorsa araçlar safe mode ye geçer. yani vuruntu sensörü arızası verirken araç 180 hp çıkması çok iyi dediler. Arızanın neden kaynaklandığını bulursak bu gücün 250 HPden daha yüksek bir güç çıkacağını söylediler.

Araçta yakma sorunu, yani yakıtı yakma sorunuyla ilgili bi sorun varsada bu sensör arızası sönmezmiş.

O yüzden çok rica ediyorum vuruntu sensörünün aracı safe mod a geçirmesiyle ilgili tecrübeli bilgileri olan arkadaşlardan cevaplar bekliyorum. Doğru düzgün profesyonel bi usta bulamadım.

İyi ustalarda cok geç tarihlere randevular veriyor malesef yanlarına sohbet etmeye gitmek için bile Randevu ile çalışmaya kalkıyorlar bende dolayısıyla sinir oluyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sentesi felan oke mi. Kapakta sıkıntı olabilir bence. Bu araçta VVT varmıydı emme egzantriğinde Clio RS gibi.
    kapakta bi sıkıntı yok ondan eminiz sentesi falanda duzgun ztn sentesi kacık arabanın rolantisi bozuk olur bizim o tarz bi sıkıntımız yok...

Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aracın sahibi benim. Çok rica ediyorum bilgili arkadaşların konuyu takip edebilmesi açısından sallama cevaplar yazmayalım.

Araçta knock (yani vuruntu sensörü arızası var) yarın komple tesisatı elden geçirticem.

Vuruntu sensörü arıza yaparsa ne olur peki?

Dün gece ingiltere renaultcularıyla yaptığım görüşme sonucu vuruntu sensörü uyarısı bilgisayarda sönmüyorsa araçlar safe mode ye geçer. yani vuruntu sensörü arızası verirken araç 180 hp çıkması çok iyi dediler. Arızanın neden kaynaklandığını bulursak bu gücün 250 HPden daha yüksek bir güç çıkacağını söylediler.

Araçta yakma sorunu, yani yakıtı yakma sorunuyla ilgili bi sorun varsada bu sensör arızası sönmezmiş.

O yüzden çok rica ediyorum vuruntu sensörünün aracı safe mod a geçirmesiyle ilgili tecrübeli bilgileri olan arkadaşlardan cevaplar bekliyorum. Doğru düzgün profesyonel bi usta bulamadım.

İyi ustalarda cok geç tarihlere randevular veriyor malesef yanlarına sohbet etmeye gitmek için bile Randevu ile çalışmaya kalkıyorlar bende dolayısıyla sinir oluyorum.
    kanka rahat ol bu sitede bisey bilmeyen adam bu tarz konuya mesaj yazmaz ztn sorunu burda cozucez insallah...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben yeniyim kanka. biliyorum herkes bu siteyi övdü ondan geldim zaten. ki çok arkadaşımda burdaymış şuan için gayet memnunum siteden, sevdim

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim eğer sönmeyen vuruntu arızan varsa araç ciddi bir şekilde rotarlı çalışır muhtemelen tesisatında bir sorun var vuruntu sensoru arızasıyla 180 hp bile iyi çıkmış iyi bir elektrikçin varsa kısa sürede halleder AHMET bana gelirsen hafta içi bakarım
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim eğer sönmeyen vuruntu arızan varsa araç ciddi bir şekilde rotarlı çalışır muhtemelen tesisatında bir sorun var vuruntu sensoru arızasıyla 180 hp bile iyi çıkmış iyi bir elektrikçin varsa kısa sürede halleder AHMET bana gelirsen hafta içi bakarım
    tşkler. bu gün yarın mutlaka genel kapsamlı baktıracağım sensör tesisatına.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim rs e cıkma beyin aldık beynin uzerindeki baglantılar oksitlenmisti ole cok sık arıza vermiyordu ama arkadas cıkma 400 tl ye buldu bir tane cıkma ve aldı bilmem belki sizinde boyle bir seye ihitiyacınız vardır.
    ama genel olarak sıkınıtılı alet dilinden anlyan birini bulursanız bizede haber edin..
    gecmis olsun..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    su an benim dukkanda meganın neredeyse butun elektrik tesisatını dagıttık tek tek olcum yapıyoruz 6 dan beri canımız cıktı

kontrol esnasında torpidonun altından elektrik guc unitesi adında bi zımbırtı cıktı 6 tane buyuk soketle kablolar uniteye baglanıyor ve sanırım onun uzerindende ecu ya gidiyor sokup icini actık ara ara kusma tarzında japon yapıstırıcısına benzer biseyler var kartın uzerinde normal midir değil midir anlayamadık acıkcası

tesisattaki olcumlerde sinyal alamadıgımız kablolarda var ama karsılıklarını bilmediğimiz icin kablo cekip denemeye korkuyoruz galiba oto elektronikciye gitmemiz gerekecek

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın motor ve sanzıman kulaklarını kontrol edermisin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahmet bu lpg takma sokme sırasında fazladan birseyleri sokmus olmayın ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    knock ( vuruntu ) sensöründen bilgi gelmesi durumunda , araç kendini kısar detonasyonu engellemek için .. eğer beyinden okunan hatada knock sensor arızası veriyorsa ve değiştirmenize rağmen problem devam ediyorsa , ya tesisatta problem vardır , yada araç gerçekten bir vuruntu durumu olabilir .

yani tesisatın sağlam çıkması durumda , araçta gerçekten beyinin kısması gereken bir problem mevcut olabilr. chip vs yapılıp avans çok geriye çekildi sie bir şekilde avans vuruyor olabilr benim aklıma ilk gelen bu . standart beyin takılıp denenebilir.

eğer hala olmuoyrsa , orjinal knock sensör direnç değeri bir şekilde öğrenilip , knock sensorden beyine gelen kablolardan direnç ölçebilrsiniz.

benim aklıma gelenler şimdilik bunlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi Servise Gidin 25 tl ye kontrol var Renault Behçetoğulları Zorlanmadan Öğrenirsiniz.. Uğraşmanıza Değmez.z.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CLIORS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracın motor ve sanzıman kulaklarını kontrol edermisin?
    sebep ?

Alıntı seko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmet bu lpg takma sokme sırasında fazladan birseyleri sokmus olmayın ??
    yok kanka ya zannetmiyorum oyle bir sıkıntı olacagını belkide harbi harbi arabada vuruntu var:S onu pazartesi tesisata ve beyine isin ehlileri baktıgında anlayacagız...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)