User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
73 sonuçtan 58 ile 73 arası

Konu: Arabam tekliyor ve cok zengin calısıyor. ??

burakN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belki bir örnek olabilir diye söylüyorum benim hava sıcaklık sensörümü ters bir sokete taktıklarından dolayı aracım sürekli tekliyor ve zengin çalışıyordu bu dedigim sokette emme manifoldunun altındaydı ilk çalıştırmada siyah duman ve ısındıkça beyaza dönüyordu ama araç sürekli teklemiyordu arada bir çıldırıp rolantiyi bile kaldıramıyordu ve genelde rolantide dururken çok yüksek çalışıyordu belki sendede buna benzer bir sorun olabilir bazen soketler birirlerinin yuvalarına oturabiliyor ve karışıklık oluyor. onun haricinde şüphelendiğim krank sensörü olabilir arkadaşta üstte sormuş o2 sensörü varmı diye eğer varsa değerlerini bi ölçmeni tavsiye ederim zengin fakir karışımını vermiyorsa ölçümlerde arızalı olabilir. (not bazı araçlarda katalitik olmadığından veya söküldüğünden dolayı sürekli zengin de gösterebiliyor...) gaz kelebeğine bir bak yağlanma veya herhangi bir pislik kaçması varmı diye sensör yuvalarına bir bak temizle derim eminim çok basit bir arızadır ve inşallah sinirlerine hakim olarak en yakın zamanda çözersin.

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen dediklerimi yap, işin çözülecek. Tesisat ile bir alakan yok. Motorun sente atlamış ve distribütöründe bir ipnelik olmuş bence. Arabanın rölantideki avans derecesini biliyorsan ateşleme tabancası ile avansı kontrol et.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen dediklerimi yap, işin çözülecek. Tesisat ile bir alakan yok. Motorun sente atlamış ve distribütöründe bir ipnelik olmuş bence. Arabanın rölantideki avans derecesini biliyorsan ateşleme tabancası ile avansı kontrol et.
    Abı sımdı arabanın yanından donuyorum. Bujılerını soktum bırtanesı catlak cıktı normalde bu bujılerı yenı takmıstım demekkı takan usta takarken catlatmıs.

4 tane concord bujısı aldım benım orjınal bujıler 0.60 ila 0.80 mm aralıgında concordunkıyse 0.90 mm bu bujıler benım ısımı gorurmu? Cunku yenı bujılerı takınca arabanın devırlenmesı gaz yemesı duzeldı rahatca gaz pedalına tepkı verır hale geldı ama kara duman ve patlatma daha az oranda devam edıyor.

Bırde ozgun sormustu map sensorunun fısını cek dıye onu denedım arabanın calısmasında bı degısıklık olmadı normalde map sensorunun fısının cekıldıgınde bırseylerın degısmesı gerekmez mı?

Daha sonra elektronıkcı usta map sensorunun fısını tekrar cektı ve orta ucuna sase verdı o sırada arabanın bırden rolantısı yukseldı. Anlamadım mevzuyu ama bu map sensoru problemı cozebılırmı dıye dusunmeye basladım.

Bırde ustanın dedıgı krank sensorunde bır sıkıntı olursa araba hıc calısmazmıs ve sente kacıklıgından kara duman atmaz dedi bende 2 arada 1 derede kaldım.

Son durum boyle.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 2 denem isteyeceğim senden
    egerki MAf sensorun Varsa fişini çekermisin AYnı şekilde hiçbirsey dğeişmiyormuş gibimi davranıcak ?

Map senssoru vars lütfen aynı şekilde fişini sökerek denermisin lütfen

1 de VArmı bilmliyorum özür dilerim ** o2 sensor varsa söküp denermisin suanda ?

Hiçbirii olmaz ise TPs is söküp dene lütfen
    kırık bujıyı degıstırdım ardından map sensorunun fısını cektım ama calısma durumunda hıc bır degısıklık olmadı. mapın fısının orta ucuna sase verınce araba kendı kendıne rolantıyı yukseltıyor ve calısma durumu normale donuyor gıbı oldu.

Tps yı deneyemedım hangı sensor oldugunu bılmıyorum.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    map sensörü kablosunu sökünce araç stop eder benim bildiğim
    havayı okuyamaz çünkü
    ha diyelim beyinde onun için koruma var söksen bile çalışmaya devam ediyor
    ama mutlaka sökünce birşeyler olması lazımdı

sizin olay belirmeye başladı ben söylim
    araç tekliyor, eşşek gibi zengin ve patlatıyor + arıza ışığı yanıyor
    patlatması bence ateşlemeden değil fazla zengin olduğundan

bir kere arıza ışığı yakması bir sensör hatasına işaret
    sensör: map - su sıcaklık - hava sıcaklık
    kablo soketler bağlantılar
    Bunlardan biri çıkacak bence

edit:
    bu sizin arabanın dökümanımı ?
    http://www.r21club.com/download/r21d...e10-19_ang.pdf

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    map sensörü kablosunu sökünce araç stop eder benim bildiğim
    havayı okuyamaz çünkü
    ha diyelim beyinde onun için koruma var söksen bile çalışmaya devam ediyor
    ama mutlaka sökünce birşeyler olması lazımdı

sizin olay belirmeye başladı ben söylim
    araç tekliyor, eşşek gibi zengin ve patlatıyor + arıza ışığı yanıyor
    patlatması bence ateşlemeden değil fazla zengin olduğundan

bir kere arıza ışığı yakması bir sensör hatasına işaret
    sensör: map - su sıcaklık - hava sıcaklık
    kablo soketler bağlantılar
    Bunlardan biri çıkacak bence

edit:
    bu sizin arabanın dökümanımı ?
    http://www.r21club.com/download/r21d...e10-19_ang.pdf
    Evt abı dokuman bızım aracların dokumanı ve onun su an yanımda kitap halinde olanı var ve sanayıye gıdıyorum .

Bu kıtapta butun modellerın beyın seması kablo renklerıne kadar verılmıs sımdı tesısatı komple semaya bakarak ıncelemeye gıdıyorum.

Ardından sensorlerı tekrar bı elden gecırecegım voltajlarını olcucem vs. Hayırlısı bakalım.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bırde soyle bır durum var araba asırı zengın calıstıgı ıcın pıstonlara bırıken fazla benzın muhtemelen motor yagının ıcıne karısmıs cunku yag cubugu benzın kokuyor bu normal bısey mıdır?
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok sukur sorun cozuldu arkadaslar bu aksam ıtıbarıyle arabam saat gıbı calısıyor.

Sorun elekrık tesısatından cıktı. Map sensorunun fısıne enerjı gelmemesı ve elımdekı dokumandan elektrık tesısatını takıp etmemle.

Emme manıfoldunun arasında saseye sıkısmıs potansıyo metrenın soketını bulduk kablolar sase almıs ezılmıs yanmıs hepsı bırbırıne degıyordu (3 kablo) halıyle beyın soketıne gelen butun kablolar sınyal verıyormus yanık kabloları duzeltınce arıza lambası sondu motorunda calısması duzeldı
    problemı dıger 21 turbo (non 11) in sahibi kemalle birlikte cozduk. sagolsun kardesım cok ugrastı.
    uzaktanda olsa elınızden gelen yardımı esırgemedıgınız ıcın sızlerede cok tsk ederim.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bişey yazmadım ama konuyu takip ediyordum bayadır. valla çok sevndim. bayadır uğraşıyodun. azmettin çözdün sonunda. senin için iiyi bir tecrübede olmuştur. umarın keyifle binersin arabana.

izo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bulmaniza sevindim, benzer bir sorun beni 1 ay ugrastirmisti, kisin cikle devreye giriyordu ilk calistirmada engelliyemiyorduk...
    06-09 01' Megane 1.6 turbo 09-10 05' Clio Rs 182 10-11 01' Mustang GT 4.6 11-12 03' Allroad 2.7tt 12-14 06' Eclipse GT 3.8 V6 14-15 07' Infinity G35 3.5 V6 15+ 16' Mustang GT & 2011 Z4 35i-sdrive

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuda bır arkadas daha soylemıstı sorunumuz aslında cok basıt bıseymıs ben ztn basından berı elektrık tesısatından suphelenıyordum ve ordan cıktı. Basit bir fis bizi 2 haftadan fazla ugrastırdı.

Herseyı gectım kımse ılgılenmek ıstemedı herkes basından savdı (ustalar) yıne kendı ugrasımla cozdum allah kımseyı muhtac durumda bırakmasın.

beyıncı ustanında hakkını yemeyeyım 2 hafta arabayı dukkanın onunde muhafaza ettı bu aksam aramızda komık bır dıyalog gectı.

Dedımkı ustacım sana borcum nedır? o da dedı kı kardesım bız bısey yapamadık kı ne yaptıysan kendın yaptın kendın cozdun ne borcun olacak

Allah razı olsun ondanda en azından ugrastı elınden gelenı yapmaya calıstı. g.bagcılar sanayı sıtesı form elektronık kaya usta. Elektronık problemlerınızde tavsıye ederım esnaf adam.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

burakN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuda bır arkadas daha soylemıstı sorunumuz aslında cok basıt bıseymıs ben ztn basından berı elektrık tesısatından suphelenıyordum ve ordan cıktı. Basit bir fis bizi 2 haftadan fazla ugrastırdı.

Herseyı gectım kımse ılgılenmek ıstemedı herkes basından savdı (ustalar) yıne kendı ugrasımla cozdum allah kımseyı muhtac durumda bırakmasın.

beyıncı ustanında hakkını yemeyeyım 2 hafta arabayı dukkanın onunde muhafaza ettı bu aksam aramızda komık bır dıyalog gectı.

Dedımkı ustacım sana borcum nedır? o da dedı kı kardesım bız bısey yapamadık kı ne yaptıysan kendın yaptın kendın cozdun ne borcun olacak

Allah razı olsun ondanda en azından ugrastı elınden gelenı yapmaya calıstı. g.bagcılar sanayı sıtesı form elektronık kaya usta. Elektronık problemlerınızde tavsıye ederım esnaf adam.
    evet size sölemiştim aynı sorun bendede vardı arıza olarak hava sıcaklık sensörü gösteriyordu yani aynı şey sendede olmuş yanlış bir yere taktıklarından dolayı tekleyip duruyordu 2 dk da hallettik sizinde hallettiğinize çok sevindim bu tip basit sorunlar insanı araçtan soğutuyor

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun kanka hayırlısı.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

AvcI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sorunda bir arkadaşımın aracı var, afr zenginde duman atıyor vs

bu saydıklarınız dışında benzin pompası bozulmuş olabilirmi ?
    new project GTR 280SX

https://www.instagram.com/gtr_280sx/?hl=tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AvcI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı sorunda bir arkadaşımın aracı var, afr zenginde duman atıyor vs

bu saydıklarınız dışında benzin pompası bozulmuş olabilirmi ?
    arac da maf yada map hangisi varsa onun uzerinden calısın derim biz bu yolla cozduk.

benzin pompasına acıkcası ben basından beri hiç bakmadım suphelenmedim bile. eger kara duman atıyor ve zengine dusuyorsa karısımı ayarlayan parcalara bakmalısınız maf yada map hangisi var ise.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun kanka hayırlısı.
    saol kanka hazır benzin pompası lafı gecmisken su benim benzin pompası nerde

arabam cıktı kapının onune cektim sigortasını ve muayenesini yaptırır yaptırmaz binmeye baslıyorum bilgin olsun kanka
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)