Boşta 30 km üzeri anlık tüketim ''0'' Sıfır göstermeyen bir clio rs te sorun var demektir...
Kesinlikle bir yerden hava alıyordur
daha şimdi okuyabildim cevaplarınızı.
soru 1: aynen dediğiniz gibi +30km hızlarda boşa attığımda anlık yakıt tüketimi 2,7-3,5-1,4 hatta bazen 0 gibi değişkenlik gösteriyor. evet bir sorun var orda hem fikirim. ama benim anlamak istediğim bu orjinal olmayan yada sorunlu olan rolanti valfinden midir? yoksa araç hava mı alıyordur. sorun neyse çözmek istiyorum. ama valf bozuk değilse ve gidip parayı orjinl valfe bağlarsam 2-3 ay daha çözemem problemi. o yüzden bilen arkadaşlardan yardımcı olabilirse çok sevinirim. arabanın ahava alıp almadığını anlamanın yada valfin bozuk olup olmadığını anlamanın bir yolu yok mudur?
soru 2: şimdi öğrendiğim kadarıyla orjinal valf normalde bağlandığı yere perçinli. ben orjinal valf almak istesem nasıl takacağım?
soru 3: ilk olarak emme manifoldunun contalarını değiştirmek daha mantıklı gözüküyor. şuan teflon var ama orjinal almak daha iyi sanırım. ben her zaman orjinalinden yanayım. orjinalleri için herhangi bir parça kodu felan var mıdır acaba? nasıl temin edebilirim? fiyatları hakkında bilginiz var mı? bide bu contaları değiştirmek uzun sürer mi? anladığım kadarıyla baya bi işçiliği olan bi işlem.
çok soru soruyorum biliyorumama takıntı yaptım şu olayı. önümüzdeki ay çözmem lazım.
conta seti 290 veya 250civarında. tüm contalar hatta sübap lastikleri bile var. üst kapak işçiliği de nerden baksan 250 kaat...
şöyel birşey önersem arkadaşlardan oralardan biri rölanti valfini ödünç verse sorun o mu değil mi örenebilirsiniz.
+yanılabilirim ama normal cliolarda rölanti valfi tek parça, rs te birbirine bağlı 2 parçadan oluşuyor, görünüşü çok farklı.
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
contaları almışken değiştirrisin diye düşünmüştüm![]()
--
orjinal valfin percinlerini kestirip yerinden cıkarttırabilirsiniz, ben öyle yapmıstım, zor bir işlem değil. oldugu gibi plastik aksamıyla almaya kalksanız gereksiz bir miktar daha para ödemiş olursunuz.
edit : yenisinide percine gerek kalmadan iki civatayla takabilirsiniz.
valla bende bilmiyorum ki hocam. üst kapak açılmıyorsa gerek yok. ama emme manifoldu için açılmaz diye tahmin ediyorum. bilen arkadaşlar yazar bakalım.
yok ya sen bile sökebilirsin emme manifoldunu. bişe yok onun contasında.... üst kapak için inanamayacağın parçaları sökmen gerekecek
emmenin contası çelik olması lazım, söker sökmez anlarsın aslında.
ha eğer enjektörlerin bağlı olduğu manifold parçasını diyorsan hatırlamıyorum şu an..
--
Epicurus kardeş, contaların üst kısmı kolay, fakat manifoldun alt parcasını sökmek için motoru biraz aşağıdan kaldırmak gerek kulağı gevşeterek, yoksa alt manifoldu söküp contasını cıkarmak ve hatta yerine yenisini takmak imkansıza cok fazla yakın. tek seferde halledilebilecek bir işlem, eli cabuk bir usta, yarım saatde bitirir verir elinize arabayı
kaldırmazsanız eğer, şarj dinamosu yada klima kompresörünün oldugu yerde birşeye takılıyor, ya şarj ya klima tam olarak hatırlamıyorum hangisi üstteyse ona işte![]()
fiyatları hakkında hakkaten bir fikrim yok ama göz korkutucu rakamlar değil, bak bu selcuk varya cliosportvefiyatları bu herif cok iyi bilir, nerde ucuzu ama orjinali var söylerde, bir mesaj atıver istersen ona abicim
edit : üst ve alt +oringle beraber 50 60 lirayı gececeğini zannetmiyorum.
Uploaded with ImageShack.us
burdaki contaysa kolay gelsin
triger değiştirmek için biz kulak dahil dediğin zımbırtıyı da söktük. ekstra demir ile öne doğsu çıkan neydi ya, neyse işte.
conta takımı serviste 250-290 arası birşey ...
--
para sorun değil
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=p6rlmYp2aMs
cok para demişler, abicim sen yeterki değiş, buradan öğreniriz fiyatını uygun ve orjinal olanı alır yollarız sana gerekirse, verme servise o kadar para, o ne ya 250 lira.. baskı balata seti zaten bu arabanın 400 500 lira birşeydir conta neymiş be
edit :en azından o zaman bu kadar para verdiğimi hatırlamıyorum
selçuk da zamanında alt + üst + oring 50-60 gibi rakamlar demişti. zamanında dediğim 1 ay önceben contalara 100 diyim. 150 de işçiliğe alsalar. 200-250 gibi rakamlara çıkacak gözüküyor.
ama önemli olan ii bi usta bulmak bursada. herkez anlamıyor malesef clio rs den....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)