öncelikle şu an kardeşimle birlikte bindiğimiz bi mk2 golfümüz var..
bunu satıp eg civic almak istiyoruz..
eg ler çok eskiden beridir tasarım olarak hoşuma giden araçlardı ama artık daha çok hoşuma gidiyorlar
piston garajda erkut abinin eg yi ve yürürünü görünce neden olmasın demeye başladık kardeşimle..
şimdi fikir almak istediğim konu öncelikle hangi motora sahip bi eg almak gerek ve atmosferik mi turbomu yüklenmek gerek?
bu olayda fiyata göre alınacak performans en önemli kıstasımız..
sanıyorum öncelikle hangi motorlu eg almak mevzusundan ziyade atmo mu turbo mu buna karar vermek gerek yüklenmek için..
benim kendi kendime düşündüğüm şey eğer turbo olacaksa si a para vermektense karbüratörlülerden alıp zaten ms vb. beyinle yürüyeceğinden si a çok da gerek yok..
ama atmosferik yüklenilecek olursa orda fikirlere bol miktarda ihtiyacım var
si alırken pahalı diğerlerine göre, aradaki fark da 2-3 bin gibi sanıyorum..
yani şunu öğrenmek istiyorum,
örneğin
si+turbo
diğerleri+turbo
si+atmosferk yükleme
diğerleri+atmosferik yükleme
bu seçenekler yada farklı seçenekler varsa onlarda dahil 3 aşağı 5 yukarı maliyetler ne olur? ve yaklaşık olarak alınacak beygirler ne olur?
bir de bir sorum daha var, turbo yüklenince atmoya göre yakıt çok fazla fark edermi?
yani turbo daha fazla yakacaktır sanırım ama ne kadar fazla..
yazı biraz dağınık olmuş olabilir, kusuruma bakmayın, kafam karman çorman, her türlü bilgiye ihtiyacım var..
edit 1:
bütce şuan sadece karbüratörlü bi eg yi direkt yada si olan bi eg yi kasılarak alabilecek kadar.. önce aracı alıp, kafada netleşen projeye gerekli parça ve para birikimini sağlayıp öyle bismillah diyeceğiz..
edit 2:
aracı aldıktan sonraki kafada hayal edilen bütçe 4-5 bin gibi rakamlar..
tabii ki daha az olursa daha iyi![]()