Yargıtaydan donme oranın nedır?
Printable View
yargıtayın kararı iptal edeceğini sanmıyorum çünkü bilirkişi raporuyla boyada hata olduğu kanıtlandı.
son durum nedir ?
evet arkadaşlar, uzun bir zamandan sonra nihayet süreç sonuçlandı. renault bilirkişinin belirlediği fiyatı vermek zorunda kaldığı gibi üstüne 12.000 liralık avukat masrafınıda karşılamak zorunda kaldı. Pazartesi günü ödemeyi aldık. Aslında isteseler süreci biraz daha uzatabilirlerdi bilirkişinin belirlediği fiyata itiraz ederek ama birşey çıkmayacağını anladılar sanırım. Süreci uzatmalarıda maddi olarak kendilerine zarar zaten. Renault gibi sorumluluk almaktan uzak firma görmedim, bir daha kapısının önünden geçmem, bana uzak olsun. Şimdide yerli üretim clio 4 lerde boya sorunu varmış, aman diyim uzak durun.
Clio4 boya sorunu 1 - YouTube
Son kasada güzel arabalar yaptılar ama bu tür durumlar yüzünden imajları yerle bir, elbet bu boya sorunun çözerler ama bu imaj zor düzelir
fatura bedeli 43.000 di bize 47.000 ödeme yapıldı. daha önce belirttiğim gibi üstüne 12.000 lirada avukat bedeli.
Yeni clioda boya sorunu denmis ama bence okadar yakindan ne kadar basincli su tutuluyor bu muallakta ? Elinizi koysaniza o basincli suyun ciktigi yere.
benim arkadaşımın da jettası altu vw de yatıyor sadece 1 gün kullandı arabayı kapı mapı boyalı hemde ton farkı var. Mahkemelikler şuan.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...31192797_n.jpg
niye yatıyor ki araç mahkeme sonuçlanana kadar kullansın aracı arkadaşınız, kaza yapmadığı sürece bir problem yok. 2 3 yıllık bir süreç sonuç olarak.
@SULTANOGLU sana katılıyorum. Bence de basınçlı suyu bir çok markanın aracına o kadar yakından tutsanız benzer sonuçlarla karşılaşırdınız heralde.
Mesela bizim kullandığımız hondalarında boyası çok narin. Marşpiyeline ya da tamponlarına bu kadar yakından basınçlı su vurulsa boya diye birşey kalmazdı. Neyse ki hortumla kendim yıkıyorum aracımı :)
sadece bu video değil, clio 4 lerde boyayla ilgili çok şikayet geliyormuş. bende bu forumda, başka bir konuda okudum detayını bilmiyorum.
Merhaba arkadaşlar, ben de bu konudaki sıkıntıyı yaşadım ve konuyu açan yesil arkadaşımızdan örnek alarak olayı mahkemeye taşıdım; fakat sıkıntı benzer olmasına rağmen sonuç olumsuz oldu.
Bilirkişi raporunda boya sorununun kullanıcı kaynaklı olduğunu yazdı. Kuş pisliği, ağaç reçinesi gibi asitli pisliklerin araç üzerinde tutulması ve aracın deniz kenarı gibi asit oranı yüksek atmosferlerde kullanıldığı sonucuna varıldı. Buradan görüp mahkemeyi nasıl olsa kazanırız diyerek aracı boyatma tekliflerini de reddetmiştim, kısacası avukat + bilirkişi masrafı ödemek zorundayım şu an.
Kısaca anlatmak gerekirse:
Aracın daha birinci ayı dolmadan boyasında kalkmalar oldu servise götürdüğümde kuş pisliğindendir bu araçlar su bazlı boyayla boyanıyor dikkat edeceksiniz dediler. Neredeyse kuşların altını bağlayacak kadar dikkat etmemize rağmen ilk servis zamanı geldiğinde aracın heryerindeki boyalar dökülmeye başladı. İnternetten araştırayım benzer sorunu yaşayanlar var mı dedim ve buraya ulaştım ve ben de dava açayım dedim...
http://u1312.hizliresim.com/1j/b/vcypd.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/b/vcyq3.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/b/vcyr9.jpg
Unutmayın bilirkişi raporları bilirkişisine göre değişebiliyor, yesil sanırım İzmir'de ben Bursa'dayım yani aracın fabrikasının olduğu il. Oto boyası konusundaki bilirkişinin fabrikayla ilişkisi olması ihtimali de muhtamel, siz siz olun sıkıntınızı iyi analiz edin başkası kazandı diye siz de kazanacaksınız diye bir şey yok. Avukatlar zaten kazansa da kazanmasa da parasını alıyor onlara da uymayın.
Saygılarımla...
bilirkişi raporuna itiraz edin onur bey, hemen kabullenmeyin. Daha işin yargıtay kısmı var. Benim davam 2 yıla yakın sürdü, renault uzatmak istese daha da uzardı. Sizin boya dökülmesi benimkiyle tamamen aynı, farklı bilirkişilerle inanıyorum ki farklı bir karar çıkacak.
Tam olarak böyle değil benim ama buna benzer boya kalkması gibi leke gibi bişeyler arabayı yıkayınca meydana çıkıyor az yakmaktan başka bir işe yaramıyor megane.
Ne yazkki bilirkişiler gerçekten bilir kişi olmayabiliyor ve dediğiniz gibi bir tanıdıklık vs söz konusu ise de bu şekilde saçma sapan bir rapor çıkabiliyor halbuki dediğiniz üzere 1. ayında başlamış bursadaki aynı marka model araca sadece sizmi sahipsiniz herkezde bu problem varmı diğer markalarda varmı vs vs vs...Aslında durum çok çok açıkken ne yazıkki mahkemelerimizinde yoğunluğundan ötürü hakimler her davaya tam hakim olamadan bilirkişilere göre karar vermek durumunda kalıyorlar.Ve bilirkişininde niyeti adalet değilse sonuç olumsuz oluyor ne yazkki..Davaya itiraz yolu kapanması ilginç geldi bana kolay kolay bu şekilde bir karar çıkmaz mutlaka bakmıştırsınız ama hukuki olarak devam ettirme yoluna gitmek lazım bu durumun sizden kaynaklanmadığı çok açık....
edit:
birşey merak ettim
bilirkişi doğal etkenler değilde size özel sizinle alakalı bir müdahele olduğunamı kanaat getirmiş yani aynı marka model araçların emsal tutulamayacağı bir etkenmi belirlemiş..
Yazık gerçekten Allah kolaylık versin