User Tag List

Sayfa 4/7 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
121 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: 2013 Mondeo 1.0 EcoBoost ile geliyor!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben motoru ürettikleri için kızmıyorum ki.. Daha küçük kasaya yakışacak ve kullanılacak bir motor..
    Ağır kasada verim olmaz.. ve sürekli ağır şartlar altında çalışan bir motor sorun çıkarır.. Demek istediğim bu.. Tabiki adam birşeyler ortaya koymuş. Motorun şanzuman uyumu tartışma götürmez tabiki.. Ya sabah olalı kasa ağır gelir diyorum.

Tartışma söyle olsaydı tartışma ve yorumlarım farklı olurdu.;
    Yeni ford kaya fiestaya 1000 cc eco boost geliyor.. Mondeo da 1000 cc lik seçenek yok...

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaşına saygı duyduğum, ancak güç/ağırlık oranını "verimlilik" olarak nitelendirerek tüm mühendislik ve verimlilik hesaplarını altüst eden biriyle bilimsel zeminde veya teknik veriler üzerinden tartışamayacağımız aşikar. Üstelik bu motorun güç ve tork değerlerini görmezden gelip yalnızca hacmini baz alan...

Doğrudur. İlk mesajımda da belirttiğim gibi, Ford 1.0 Ecoboost motorda krank-piston ve segmanlarda savunma ve havacılık sanayiinde kullanılan kuru film yağlama kaplamala kullanıyor. Bu malzeme boyutundaki yalnızca bir özellik. İlk mesajda da sıraladığım daha birçok özellik, yenilik var. Keşke onları da okuyup değerlendirseydiniz.

Her ne kadar bu konuda teknik bir tartışmaya, paylaşıma ihtiyaç olduğunu düşünsem de yaşınıza saygı duyuyor, meseleyi sizin 2,5'luk transit deneyimlerinize bırakıyorum.

Ayrica o parçaları MAHLE veriyor yani boş beleş bir 1.0 motor değil ciddi bir gelişim söz konusu..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    iyide azda yakmıyormuşki focus 1.0 ecoboost alan bir arkadaşın yorumu vardı ford forumunda erzurum damı elazığdamı öyle bir yerde oturuyormuş ortalama yakıt değeri 6.5 falan diyorduki sıkıştırsan yada istanbulda sürsen durkalk trafikde demek 7-8 litre olucak o değerler.. bunun nesi ekonomi konuşduğumuz 1.3-1.6 araba değilki 1.0 araba.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyide azda yakmıyormuşki focus 1.0 ecoboost alan bir arkadaşın yorumu vardı ford forumunda erzurum damı elazığdamı öyle bir yerde oturuyormuş ortalama yakıt değeri 6.5 falan diyorduki sıkıştırsan yada istanbulda sürsen durkalk trafikde demek 7-8 litre olucak o değerler.. bunun nesi ekonomi konuşduğumuz 1.3-1.6 araba değilki 1.0 araba.
    Küçük şehirde şehiriçinde nasıl bir tüketim bekliyorsunuz? Kısa mesafe, düşük vites ve düşük hız ile? Benzer şartlarda 1.6 atmosferik hangi motorun 8-9 litrenin altında tükettiğini gördünüz? 1.6 100hp 150nm bir motora göre 1.0 125hp 200nm bir motor sizce ne kadar daha az tüketmeli?
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence gerçekten başarılı olacak. wv 1.4 motorla Tiguan gibi bir arabayı taşıyorsa mondeoyuda 125 hp 200nm gayet rahat taşır. çıkacak ve göreceğiz bakalım motor içi nekdar dayanıklı çıkacak.

woswoslar gibi yağ yakarsa bidonla gezmek zorunda kalınırsa anlamı kalmaz. birileri kendini feda eder bizde tecrübe ederiz.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benim iki arabam vectra 1.6 ve bir arabam passat 1.6 idi 9 litreyi şehir içi hiç geçmedimki lpg hiç kullanmadım ben.. ben hep kapalı yoğun dur kalk trafikdeyim.. bende onu diyorum bu araç da 7-8 litre yakdıkdan sonra insanlar niye gidip 1.0 motorlu araç alsınlar 1 litre fazla yaksın gider 1.4-1.6 araba alırım diye düşünürler..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 motor. 4 silindir..
    1.0 motor 3 silindir.
    Arada dağlar kadar fark var..

Dediğin gibi birileri kendini feda edecek..Pistonları mahle veriyorsa..Forget motor desene.. Ama ben çok biliyorum forget motor olupta motor kıran adam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim iki arabam vectra 1.6 ve bir arabam passat 1.6 idi 9 litreyi şehir içi hiç geçmedimki lpg hiç kullanmadım ben.. ben hep kapalı yoğun dur kalk trafikdeyim.. bende onu diyorum bu araç da 7-8 litre yakdıkdan sonra insanlar niye gidip 1.0 motorlu araç alsınlar 1 litre fazla yaksın gider 1.4-1.6 araba alırım diye düşünürler..
    1 litre 1 litredir az mi ? Ne bekleniyor 100km'de 1-2 litre mi yakicak ? Burdaki olay şu maksimum verimlilik..Ayrica daha az yakar verilere göre ort 5.0 L/100 km

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Frequency_48 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 motor. 4 silindir..
    1.0 motor 3 silindir.
    Arada dağlar kadar fark var..

Dediğin gibi birileri kendini feda edecek..Pistonları mahle veriyorsa..Forget motor desene.. Ama ben çok biliyorum forget motor olupta motor kıran adam.
    Forged motor da kirilir her mekanik parça da kırılır..Fark şu bahsettiğiniz gibi kisa sürede patlicak motor yapilmiyordur arada 2-3 tane kirilir her türlü mekanikte geçerli bir durum.

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam mondeo'ya yakıştıramadık bu motoru, kabuldür. (şahsen ben de psikolojik olarak yakıştıramadım.)

gelin görün ki olaya yakıtına veryansın ederek bakanlar var. yahu arkadaşlar birazcık modern kafayla düşünelim. şimdi bu araç atmosferik 1.6 125 hp ve 150 nm'lik bi araca bakarak 1 lt az mı yakıyo sadece? bu mu yani?
    -daha hafif
    -bakımı daha kolay
    -daha iyi devirleniyo
    -çevreye çok daha az zehirli gaz salıyo
    -vergisi daha düşük
    -yakıtı 10.000 km sonunda hesapladığınızda ortaya çıkan ekonomi inanılmaz seviyede vs...

mondeo'ya yakışır yakışmaz tamam, kişiden kişiye değişir o konu ama kesinlikle teknolojik olarak muhteşem bi olay.

diğer yandan 1.4 passat'lardan ne kadar şikayet duyuldu ya da 1.2'lik jetta'lardan? günümüz iktisadi anlayışına göre artık alışmalıyız küçük boyutlardan büyük faydalar sağlamaya. tamam v8'ler, 2.0'lar ya da 3.2 v6'lar kulağa hoş geliyo ama işin asıl önemli yüzünü görmek gerekir diye düşünüyorum.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün gazetede okudum yeni Mondeo'nun haberini ve 1.0'lik motoru duyunca şaşırmıştım.

MTV'lerin hâli ortada. E bu durumda da bu araç 1.0 motoruyla bu sefer hak ettiği ilgiyi görür diye düşünüyorum.

Önyargı ile yaklaşanlar var. Zamanında 1.4 TSI Passat'lara hatta 1.6 102 Passat'lara bile herkes önyargı ile bakıyordu ama insanımız çoktan kabullendi. Herkes 2.0-2.5-3.0 araca binmek ister ama benzin fiyatları ortada; vergilendirme sistemimiz ortada. Emin olun Mercedes-Benz C180 adı altında 1.4 Turbo beslemeli motorlu araç satılsa herhalde en çok satılan C Serisi de o olurdu bu ülkede.

En mantıklı işi yapmış Ford.

Yalnız araçta "yeni" ibaresi olarak sadece motor ve ön kısımı gördüm. Kasa ve arka kısım olduğu gibi aynı sanırım. Özellikle arka kısım şu an satışta olan 2012 modellerle aynı resmen.

Sadece ön-iç-motor makyajı gibi birşey olmuş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    boşuna tatlı dilimizi yormaya gerek yok çıkdımı satışları görürüz ona göre tekrar konuşuruz henüz daha piyasada olmayan bir aracın tartışması gereksiz bence.. arkadaş güzel teknik verileri anlatımı yapmış sağolsun...

TurboJDM
    Misafir
    1.0 T olsa ne olucak 1.6 atmosferik olsa ne olucak. 1.4 tsi 122 hp iken ford tutmuş 1.0 T motoru 125 hp 200nm yapmış yetmez mi? ben bu mondeoyu hız için alacak olsam 2.0 T 240 HP seçeneği sunulmuş istersen alırım. 1.0 T yürümez yürütmez gibi tabirler siz ne bekliyorsunuz? benim için 0-100 13 sn bile olsun yeterlidir. zaten bi süre sonra 1.0 T için yazılım çıkar yetmezse yazılımı yaparsın olur sana 140-150 hp arası birşey. yani benzin olmuş 5 tl siz ala mondeo için 1.0 motor komik basit gibi tabirler kullanıyorsunuz. ben şuan bu aracın takibindeyim. dizel fiyatı uygun gelmezse 1.0T eco motorunu alırım baktım yakıyor takarım tüpü yaptırırım yazılımı. olay bu yani.

"BMW BİLE 3 SİLİNDİRLİ 1.5 TURBO MOTOR YAPIP KULLANMAYA BAŞLICAK SİZ HALA NEYİN TRİBİNDESİNİZ?"

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor teknolojisinin bu denli gelişmesi ve de verimlilik adına yapılan bu çalışmalar bence gayet güzel gelişmeler.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet ilk bakışta mondeo ya 1.0lt motoru yadırgayabiliyoruz ama genelde 125 hp 200nm değerini gözardı ederek bakıyoruz olaya...
    ne yani mondeonun 1.6lt 120hp modeli çok mu iyi gidiyor? Hayır...
    hem vergi avantajı, hem yakıt ekonomisi, hem sessiz çalışması vs vs birçok artısı olan bir seçenek ecoboost, bence 4.8mt de olsa mondeoyu 1.6lt 120hp motordan daha iyi taşıyacağı kesin...
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    focus'un kaputunun altında ufacık kalıyo, Allah bilir mondeo'da nasıl duracak?

. . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

iadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında bakınca Focus'u gayet rahat taşıyor gibi gözüküyor bu motor.

BORKED
    BORKED
    BORKED

Mondeo ile de arasında deli dehşet bir ağırlık farkı yok.

RsErdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok kötü ya bu ne

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emin olun Mercedes-Benz C180 adı altında 1.4 Turbo beslemeli motorlu araç satılsa herhalde en çok satılan C Serisi de o olurdu bu ülkede.
    zaten c180 lerin 1.6 versiyonları çıktı ve satış patlaması yaptı, bmw de yeni 3 serisinde 1.6 dırbo motor konduruvermiş..

insignialarında 1.6 dan sonra 1.4 turboları geldi..

1.0 motor da tercih eden mutlaka olur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)