çok agresif ve çok hoş duruyor :) çok beğendim :)
Printable View
çok agresif ve çok hoş duruyor :) çok beğendim :)
fordun böle motorlar yapmasının nesi garip onuda anlamadım. hani ford markasına pek sempatim yok ama focus st, mustang, shelby, saleen, gt 40 gibi araçları bu marka üretiyor yahu... ki gt40 ne ferrari dinler ne lambo, bırak hondayı pejoyu...
söylediklerin amerikan menşeili araçlar fiesta avrupada üretiliyor.avrupada üretilen ve fordun göze çarpan fazla etkileyici motorları olmadığı için hep rakipleri arasında genelde zayıf kalıyordu.yavaş yavaş bunu avrupada arttırmaya başladı focus rs 305 hp piyasayı susturacak nitelikte bunun yanı sıra s2000 2.0l atmosferik motoruyla 240 hp çıkararak ödül almış, bu araç her ne kadar rallispec olsada:) motor atmosferik 280hp olduğu için söze değer ,inş bu tarz motorları artık avrupalı fordlarda görürüz,turbolu 305hp 2,5 l focus rs modeline göre çok daha başarılı gözüküyor.Ayrıca söylediğin amerikan araçlarının litre başına ürettikleri güçlere bakılırsa teknolojik olarak çok da başarılı sayılmaz.gt40 zaten lemans yarış otomobili, ford gt de supercharger var,lambo ve ferrari atmosferik.ferrari,lamborghini 4,0 l motorlardan o güçleri elde edebiliyorlar.
arac guzel motor ise masallah muhendislik harikası.
baksanıza
Power: 280 bhp / 209 KW @ 8000 rpm
Torque: 260 Nm / 192 ft lbs @ 6500 rpm
atmosferik ve oldukca yuksek bir sıkıstırma olmasına karsın 8000 rpm gibi dusuk sayılabilecek bir devirde 280 hp guc uretiyor bence bu kısmı bir cok arkadas atlamıs takdir etmek lazım ayrıca torkununda yine atmosferik olmasına karsın oldukca yuksek oldugunu soyleyebilirim insallah dayanıklılık sorunları yasamazlar ve benzer bir motoru seri uretim olarak yollarda gorebiliriz...
mılletın zoruna gıdıyor herhalde kardesım cok marka fanatıklıı var fordu dandık cın malı bı arac falan sanıyorlar cou ınsan tr de genellıkle tunıng sektorunde pejo ve honda basta cunku forddun performans sınıfı tr de yok denılebılır focus rs tr de olsa cou ınsan utancak böle konusmaya o 106 lar vtl lar cok kasılcak sonra cunku.. hepsınıde gectım tek kelıme edıyorum bı pejonun bır hondanın yaptıı en kral araba hangısı dunyada yer etmıs hangı modellerı var bir mustang, shelby, saleen, gt 40 vs gıbı aklıma gelmeyen bırcok dunyada gıptayla bakılan supercars olarak gecen modeller var bı 106 bı vtl hemen hemen bu tunıng camıasının 10 unun 5 ınde mevcut bence bu kadar kucumsememak lazım fordu
kesnlkle katılıyorum.bu arada focus rs türkiyeye gelmiş:) yinede satacağını sanmıyorum çünkü 64bin euro baya pahalı.4 çeker olsaydı keşke subarunun müşterilerinden bir kısmını garanti çekerdi:)
http://www.ford.com.tr
Ya aslında bu speclerdeki çoğu ralli aracı 2.000 atmosferik hallerinde 280 hp leri görüyor. Aslında ben fabrikaların önden çekişli 2.000 cc atmosferik araçlarda 280 hp civarında bıraktıklarını düşünüyorum. Kontrol problemi için olanbilir. 206 GTI da BTCC için 280 hp olarak hazırlandı. Keza aynı yarışlar için Astra G kasada 280 hp.
haklısın genel olarak baktıgımızda gunumuzde motor teknolojisi hemen hemen butun markalarda fazlasıyla mevcut birirlerinden assagı kalmıyorlar seri uretimde sadece satıs politikaları gereği bir marka diğerinden daha guclu diğeri daha gucsuz vs...
yoksa ornek olarak vermek gerekirse honda atmosferik calısan bir marka dusuk hacimlerden yuksek gucler cıkarıyorlar surekli, aynı seyi renault vw pug vs markalarda yapabilir gibi...
Mükemmel bir tasarım bence,beğenmeyenlerde olmuş tabiyki .çamurluklar kaput izasında dtm duruşu var araçta 4*4 280 tork desen belli .sesini duymak isterdim şahsen canlı olarak egzostun içindeki katalizörün içindeki petekler ile aynı sanırım tam anlamıyla süper 2000 olmuş.
İçi boş agırlık bu :confused:
benim anlamadığım 1 metreye 1,5 metre bir aracın iç aksamı nekadar olabilirki ??? iç aksam çıkarılınca 300-500 kglere düşsün
Honda Ford Mix gibi bişiler geldi aklıma s2000 i görünce :D