User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: yazılım programı?

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bildiginiz isi yapin derim, sizinde musterilerinizde cok cani sikilir bu kadar az bilgi ile boyle bir ise kalkisirsaniz.

Ya da profesyonel bir destek alin, Ozgun bayilik filan dusunur belki bunlari kovalayin illa da bu isi yapacagim diyorsaniz.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

cXe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KWP2000 Plus ECU REMAP Flasher

bu linkte gördüm fiyatını, pek acele etmiyoruz zaten daha bilgi toplama aşamasındayız ama bayilik işi bana mantıklı geldi
    Alıntı mehmet767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim bence maf sensörü yada westgate.
    Alıntı capri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz önce söküp param parça edebileceğim renault 1.9 dti turbo dizel bir motor üstünde çalışmam için bana (daha doğrusu ekibime) tahsis edildi, aslında bir tanede 16v benzinli motor var ama biz turbo dizelde yoğunlaşmayı düşünüyoruz...

laboratuvar da motorun kitapçığı varmış ama bulamadım daha sonra görevli ile daha detaylı arayacağız, o zamana kadar internetten sensörlerin algoritmasını haritasını görebileceğim bir link var mıdır?
    aracta ikiside yok ama

ulasstoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk önce yazılımı satın alarak başlamanız daha iyi olacaktır bir tane motorla hiç bir şey ögrenemzsiniz her motorun her araç üzerinde farklı karakterleri vardır.. Aynı motor koduna farklı haritalara müdaheledde bulunurken başka kasada başka beyin kullanılabiliyo o zman gene başka haritalara müdahelede bulunmanız gerekebilir buda tecrübe etmeniz gerek en önemli husus..Eğitimini alamdan bu iş olmaz ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuda çok haklısınız tecrübe şart tabi eğitimde ama zaten bu iş 1 ayda 1 yılda olup bitecek diye bir düşüncemiz yok. gerek başımızda ki bilgili hocalardan gerekse internet ortamında bilgi peşinde koşuyoruz

netten motorun sensörleri hakkında geniş bilgiye ulaşamadım, 1.9 tdi hemen çıktı karşıma ama bu motor eski olduğu için netten bulmak baya zor olacak sanırım tek ümidim hocanın el kitabını bulması öte yandan 1.9 tdi ile genel olarak aşırı fark olacağını da sanmıyorum yinede 1.9 dci ın sensör haritasını veren olursa sevinirim
    aracta ikiside yok ama

chare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuda size tek tavsiyem bayilik alıp devam etmeniz. yoksa işiniz çok zor hatta imkansız. işi bilen birisi ile devam edin..

ecu remaplamak sanıldığı gibi kolay değildir, yeni nesil tricore ecu lar da hata payınız 0 dır. her an ecu nun yenisini almak zorunda kalabilirsiniz.. kolay ucuz maliyetli bir iş değildir.

slave cihazlar ile bayilik sistemi ile çalışın.. firmanın garantisinde devam etmeniz sizin için daha mantıklıdır.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hem CMD hemde kess v2 cihazı gerekiyor. hatta japonlar için üstüne birde ktag filan gerekiyor. üstüne bazı araçlar için bdm ve tricore v.s aparatlar gerekiyor. üstüne birde programı açtığında mal mal bakmaman için gidip binlerce dolar verip eğitim alman gerekiyor. ingilizcen yoksada tüm bunlara başlamadan önce binlerce dolar daha verip aylarca ingilizce eğitimide alman gerekiyor o derslere girebilmek için.

yada bütün bu cihazları alırsın 20milyar para harcarsın hatta daha fazla! ondan sonra kurcalayarak kırarak öğrenirsin işi. 3-5 kişiden dayak yersin piyasada adın çıkar verdiğin 20milyardan fazla para biyerine kaçar.

yada gidersin adam gibi bir firmanın bayiliğini alırsın ki bu iş için bile gene 8-10 milyar yatırım yapman gerekicek sadece bayilik için bile. ona göre değerlendirin.

öyle 300 dolarlık arıza tespit cihazlarıyla chiptuning yapılsa bu forumda chip yaptıran adam kalmazdı ve hepsi kendi yapardı. geneli o 300 dolardan fazla parayı tek arabaya yazılım yaptırmak için harcıyor.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    300 dolar mı? şuan arkadaşım 13bin lira harcamış durumda gerekiyorsa daha da harcanacak ama acelesi yok şuan onun tek düşündüğü arıza tespitinden para kazanıp harcadığı parayı amorti etmek, remap işine hemen başlanmayacak tabi ki...

bu para amorti edene kadar bende gerekli bilgi ve becereyi kazanmaya çalışıp arkadaşıma yardımcı olmaya calışacağım, arabalar benim en büyük hobim hazır üniversite de önümüze böyle imkanlar sunmuşken değerlendirmemek olmaz.

önceden de yazdığım tek başıma değilim zaten bu işte benden hariç bilgisayar müh. ve makina müh. arkadaşlarımda olacak
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O cihazlarla birkaç tane şans eseri yükleseniz bile en sonunda zarar verdiğiniz araç çıkar.. Arıza tespit cihazı neden o kadar pahalı onu anlayamadım ? marka model vs. birşey var mı ?

(merak ettiğim için soruyorum hiçbir bilgim yok)

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sunu cok rahat soyleyebilirim
    bu isi yapacak/ yapabilecek adam gelip de buraya boyle konu acmaz bence
    su an cok daha farkli konumda olur
    Baska turlu arastirmalar pesinde kosar
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sunu cok rahat soyleyebilirim
    bu isi yapacak/ yapabilecek adam gelip de buraya boyle konu acmaz bence
    su an cok daha farkli konumda olur
    Baska turlu arastirmalar pesinde kosar
    neden? burdaki tecrübeli insanlardan birşeyler öğrenmek ayıp mı yada boş iş mi?

ayrıca bu işi yapacak olanda ben değilim zaten, ben sadece elimden geldiği kadar sensörler ve program hakkında bilgi toplayıp arkadaşıma yardımcı olmaya çalışıyorum ilerde işler dahada ciddileştiğinde gerekirse bayiliğede başvurulur. elimde şuan indirilmiş motorda var, istediğim gibi söküp dağıtabileceğim kimseye motoru kırdım diye hesap vermek zorunda olmadığım... daha ne olsun bu imkanlar şuan kaç kişide var?
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O cihazlarla birkaç tane şans eseri yükleseniz bile en sonunda zarar verdiğiniz araç çıkar.. Arıza tespit cihazı neden o kadar pahalı onu anlayamadım ? marka model vs. birşey var mı ?

Orjinal arıza tespit cihazlarının fiyatı öyle ne yazıkki. Şu internette gördüklerimiz çin işi hep ondan dolayı fiyatlar biraz makul. Tech2 4000tl gibi bir fiyatı var mesala, bosch'un her araçta çalışabilen arıza tespit cihazı 8000tl gibi bir fiyatı var. Ücretsiz güncelleme vs gibi avantajları var tabiki. Ve gerçekten kaliteli cihazlar çinler gibi canı burnunda değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bu cihazla yüklenecek diye bir şartımız yok, hazır cıhaz alınmışken böyle bir imkan var mı varsa hangi programla uğraşmalıyız onu arıyoruz henüz. işler iyice ciddileştiğinde gerekirse slave cihazlarda alınır.

cihazın markasını modelini hatırlamıyorum gerekirse sorarım ama 6 kusur cihaza 6 kusur da programa verildi, hatta program için yeni sıfır i5 li laptop alındı ama win7 de çalışmadığı için xp yüklemek zorunda kaldı.
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emp:) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orjinal arıza tespit cihazlarının fiyatı öyle ne yazıkki. Şu internette gördüklerimiz çin işi hep ondan dolayı fiyatlar biraz makul. Tech2 4000tl gibi bir fiyatı var mesala, bosch'un her araçta çalışabilen arıza tespit cihazı 8000tl gibi bir fiyatı var. Ücretsiz güncelleme vs gibi avantajları var tabiki. Ve gerçekten kaliteli cihazlar çinler gibi canı burnunda değil.
    Anladım çinden alınan 25-30 liralık cihazlarla silindiği için değişik geldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında yukarıda linkini yazdığım kwp2000 in 30 dolar olduğunu görünce bende başta şaşırdım ama bu cihazlarda sadece arıza silmek yada sadece beyinden yazılım çekmek değil demek ki önemli olan
    aracta ikiside yok ama

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak sen sadece çekip okumak veyahut yazmak tan bahsediyorsun peki ya Editlemesi Editor ? ne editor kullanıcaksın winols Mesela bir editordur bunun gibi birçok editor var

neylerin neolduğunu nasıl biliceksin ? biraz külfetli
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten bu konuyu onun için açtım hangi programlara ihtiyacım var bu iş için? bu işi yapacak tek program yoktur, hangi program avantajlı hangisinin ara yüzü daha kolay anlaşılır onları öğrenmek istiyorum
    aracta ikiside yok ama

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten bu konuyu onun için açtım hangi programlara ihtiyacım var bu iş için? bu işi yapacak tek program yoktur, hangi program avantajlı hangisinin ara yüzü daha kolay anlaşılır onları öğrenmek istiyorum
    hiç biri kolay anlaşılır değil. öğrenmeye öğrenirsin geceni gündüzüne katar çözersin. problem araç kırmakta değil.

mesela kess aldın diyelim. sadece bayi olarak. yazılımcı olarak bile değil diyelim. ee? vw 1.6 dizel listede yok napıcan? cmd slave lazım bayi olsan bile kessle yükleyemiceksin driverı çıkana kadar. cmdyi alsan bu sefer başka bir araçtada kess lazım olabiliyor.

hani ben özgün gibi programcı olmayı boşver, benim gibi bayi olsan bile sıkıntıları var çünkü bayide olsan her arabayı obd dende okuyamıyorsun tezgahını alıyorsun aparatları alıyorsun beyin söküyorsun takıyorsun v.s v.s

yani bu işe giricekse benim tavsiyem mesela çıkıcak dükkanınından zahmet edip mesela maslağa özgünün yanına gidicek şurda bu işi yapıcam diyip oturup konuşursa alperle yada özgünle önce bayilik alır 3-4 yıl bayilik yaparak işi öğrenir sonra kendini o arada geliştirebilirsede programcı olur.

ama cihazları alıyım 1 ayda işi öğreneyim olayı imkansızında imkansızı.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    armut pis agzima dus yani
    - K -

________
    Dr.Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)