Atmosferik olarak ilerlemek çok mantıksızlık olur,bu demek degilki sıfır güç alırsınız hayır, ama haracayacagınız maddiyat ile alacagınız güç oranı tamamen mantıksızlık,ayrıca 5-6 hp için parayı çöpe atmaya gerek yok,ayrıca uçuk turbolar yerine ufak bir turbo ile güzel tatminkar güçler alabilmeniz mümkün.
Emanage kullanabilirsin fakat aşırı beslemede kullan derim , 1-2 sene atmosferik kullanacagım demişsin,bu süre zarfından sonra turbo uygulamasına geçebileceginden motor kondisyonunu saglıklı tutmanı öneririm atmosferikken fazla kurcalamadan ,daha sonra bolt-on bir turboya gececginden saglıklı bir motor üzerine güzel güçler elde edebilirsin.
Bolt-on bir turbo kit enjektör,pompa takmak amerikayı yeniden keşfetmek degildir iyi bir usta turbo uygulaması gercekleştiren ustalar bunların üstesinden rahatlıkla gelebilir.Fakat Ecu profesyonel ellere teslim edilmelidir.Hedeflenen amaç yuksek beygirler yerine tatmin olmaksa motorda buna karşı dayanıklılıgı ile cevap veriyor zaten.Eger motor içine girerseniz sanayiye elbette ugrayacaksınız.Bu kacınılmazdırki dünyadada bu böyledir.Ustalıkla, işçilikle dogru orantılı diyebiliriz.
Yüksek güçler yüksek riskler getirir ve mekanik ortamda hertürlü beklenmeyen durumla karşılaşılabilinmesine hazırlıklı olunmaası gerekir.Bence motor kondisyonu iyi tutularak atmosferik olarak bindiginiz zamanlarda motor bakımlarınızı aksatmamalı, aşırı beslemede motor içine girmeden minik bir turbo, emanage ile güzel işcilikle devam etmenizdir.
" If everything seems under control, you're just not going fast enough. "
kesınlıkle doğru
verdiğin bilgiler için teşşekürler CEM....bilginin yanında tecrubede konuşuyor....bu bilgiler ışığında en iisi şöle 1-2 senelik bi planlamayla yawaş yawaş turbolama araştırmalarına başlamak en mantıklı olanı.....tabi yine paylaşımlarınızı bugün olduğu gibi ilerde de eksik etmemenizi temenni ediyorum....tekrar teşekkürler arkadaşlar....
ee vtec için turboyu uygun gördünüz biz napcaz puglar 3 5 bişey katalım die çırpınıp duruoz![]()
bolt-on kitlerde ne ustalik gerekiyor hicbisey anlamadim acikcasi;
ekü-pigibek disinda titiz ne gerekir ki!
Experience is what you get when you don't get what you want.
peki arkadaşlar e- manage yi şimdiden alsam atmosferik olarak kullansam, ki nasılsa sonradan turbolayacağım zamanda gerekli olan bir parça bu e-manage , bunun montajını kim yapabilir ? ayrıca wideband almama gerek varmı ? uygulama sonrası yaşayacağım sıkıntılar varsa nelerdir ? nelere dikkat edilmeli ? e-manage neler yapabilir neleri ayarlar ? (benzin hava,erken ateşleme,vtec müdehalesi,avans ayarı vs.vs.vs.)devir iptali yapabilir mi mesela ???
yani e-manage bir stand alone midir yoksa piggyback bir ürünmüdür ? eğer piggyback bir ürünse devir kesiciye müdehale etme şansımız olmadığı anlamınamı geliyor bu ? sabit konudaki açıklamalardan anladığım kadarı ile söleyim![]()
senin makinana emanage salakca olucaktırficte biraz salakca olucak işini tam göremiyicek 1 hafta gibi beklersen sana başka bir ecu sunabilirim
kesme biçme yok :d
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
güncellllll.....
Bu bloğu turbolamak ne kadar mantıklı?
Neden böyle diyorum,
Araç turbolandıktan sonra 1 ve 2. viteslerde sarmaktan gidemiyorsun, aracın kapasitesi malesef bu. 3. viteste yürümeye başlıyorsun, 4-5 derken aracını 1000 hp de yapmış olsan 218 km/h de takılıyorsun. Yanından standart bir vtec el sallayarak geçiyor, sinir oluyorsun.
Bu bloğu turbolayacağıma k20 veya ne kadar devri kapandı deselerde b16 blok koyar, atmosferik yükler, turbolu d16'dan daha fazla keyif alırım.
Bu arada özgünün bahsettiği evren benim, safc 0 güç katıyor demek yanlış olur. Katıyor ama ne katıyor, 3-4 hp belki. Fiyatı nedir? 500 YTL civarı. Peki fiyat performans oranı nedir? 1 hp = 125 YTL
SAFC mi komple egsos sistemi ile takas yapmam yaptığım en mantıklı şey oldu sanırım.
Abimin de arabasi vtec II sedan, o kadar dengesiz bir kasasi var ki
Frenleri de cok zayifti.
Turbo yapacak arkadasin ikinci bir arabasi yada surekli bir isi olmamasi lazim. Ofis saatlerinde calisan, hafta ici arabasini kullanan birisinin bunu becermesi imkansiz.
sen ufaktan turbola ama tekirdağda bunu yapabilicek usta bilmiyorum ben.goofy yaptığı 307 vardı turbolu o adamın sanayide dükkanı varmış ama nerdedir bilmiyorum.olsada kendisi uğraşmıyor galiba
turboyu istanbulda halledersin ama 0,5-0,6 derken 0,9-1 bar dedinmi korkip üstünde gitmeye başladın demektir
bu arada arabayı görüyorum sürekli çok harika herşeyiyle ama jantları daha hafif bişeyle değiştirsen safc kadar verimli olur![]()
Bence D16 Bolt On Turbo korkulacak birsey deil. Yapma diyenlerin abarttigi kadar oldugunu dusunmuyorum. Ama frenlere el atilmasi gerekiyor o konuda katiliyorum.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
ewet turbolamak için daha zamanım var diye düşünüyorum...şuan atmosferik gitmeyi planlıyorum...safc ye gelince emanage yada aem fıc varken yada ecu veya standalone bi ünite varken safc basit kalıyor....sadece benzin hava karışımına müdehale etmek yeterli olmayacaktır ki evrenin dediği gibi 3-4 hp...ama ateşleme ve avansa müdehale edip wideband yardımıyla iyi bir ayarla 3-4 hp den daha iyi güç elde edilecektir...ama bunuda işi iyi bilen birine yaptırmak kaçınılmaz olmalı...jant konusuna gelince gerçekten kaliteli olmasına karşın oldukça ağır bir jant....bi ara 4 kapak jant takıp öle deniyecem ....
şimdilik hala atmosferik olarak yürüme taraftarıyım...yardımlarınızı bekliyorum...
yahu arkadaşlar modifiyeden kendinizi soğutmtayın
Evrenoz " şanzıman olayında mnakina D serisi ve D serisinin uzun sanzımanı olabiliceğiniz düşünüyorum ozaman bütün sorunu alşıcaksn "
Turbo 5~7 bin dolar civarı sorunsuz çakma uyddurma değil Orjinal gibi alıcağınbeygir 100 den başlıyor
atmosferik için 1 çip 1.100ytl egsozt filitre header 2000 ytl piston seti 700$ egzantirik 700 dolar ki varmı bilmiyorum ince conta o bu şu derkennnnn 7 bini geçemesssen bile 5000 lere gelirsin alıcağın beygir 10 bilemedin 20 hadi benden olsun 50beygir olsun![]()
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)