Ayarla vakit gel yaparız ayarı 30 dk lik iş..
Wideband bağlamak kolay artık 5 dk :)
Printable View
Bende birsey sorayım;
Aracım 307 1.6 brc my11 kit var.
sorun su cekis cok ıyıyken mesela 4. Vites abandım diyelim gaza.tekleme değilde kasılıyo araba cekişden düşüyor aniden oluluyor bu sanki 200 hp den 100 hpye dusuyor .enjektorler turuncu kit mtm yazıyo sağında solunda beyindede fss .yazım için özür dilerim.
Bende birsey sorayım;
Aracım 307 1.6 brc my11 kit var.
sorun su cekis cok ıyıyken mesela 4. Vites abandım diyelim gaza.tekleme değilde kasılıyo araba cekişden düşüyor aniden oluluyor bu sanki 200 hp den 100 hpye dusuyor .enjektorler turuncu kit mtm yazıyo sağında solunda beyindede fss .yazım için özür dilerim.
Eksoz ucundaki aparat dikkatimi cekti, wideband sensoru motordan cikan eksoz borusunun duzlestigi yerden 10cm ileriye konulmasi gerekmiyormu? Bence su an sensor yanlis olcuyor
Hatta fotograftaki aracin ayarini normal yaptiniz gibi ama bence fakire cektiniz.
Selam hocam, brc turuncu enj gayet büyük 1.6 motora sorunsuz yeterli gelecek kapasitede.
Bir ihtimal yakıt fazla geliyor olabilir diye düşünüyorum ama wideband bağlamadan anlamakda çok kolay değil.
Brc my11 ayar yok denecek kadar basit bir cihaz. Sistemde kalibrasyon/ayar yapmak içinde servislere muhtaç olma durumu var.
O yüzden benim hiç sevmedigim bir LPG markası :)
Tesekkür ederim bilgiler için.
Evet okumakta zorlanıyor ama.Sadece rolantide.
hatta sadece basınçta değil katalitik konvertör olduğu için gerçekte olduğu değerden farklı okumakta
Mesela rolantide 14.5-14.7 dir, sona takınca kat konvertör varsa 15.1-15.2 okuyor
Burada LPG ayarı yaparken amacım tam gazda (tam yükte) benzin afr sini referans alarak benzine yakın / denk afr sağlamak.
En son touareg de , benzinde tam gazda 12.9-13.1 afr oranı gördüm, LPG de de 13.0 olacak şekilde (yaklaşık) LPG programında değerleri ayarladım.
Bunu sağlamak uzun motor ömrünü ve benzine çok yakın LPG performansını sagliyor
Yazdiklarinizda hem fikiriz ama gordigunuz degere gore ayar yapiyorsunuz. Rolantide okumamasi bu yuzden, olmasi gereken yerden uzaklastikca farkli gosterebilir. Sizden ricam hem o2 sensor yerine ve eksoz aparati ile iki ayri olcum yapip sonucu burda paylasmaniz. Hatta o2 sensor narrow bant oldugundan widebandin biraz daha uzakta olmasi lazim diye biliyorum. Ama o2 yeri gercege daha yakin veri verecek. Musait oldugunuzda denersiniz.
Pederin aracina lpg dusunuyorum, almadan size kesin danisacagim. Emeginize saglik
O kadar vahim değil yahu durum, rolantide okumuyor ama 1000-1500 devir de okumaya başlıyor.
Eksoz ucundada olsa değerler çok alakasız değil.
14.7 olacağı yerde 15.0 görüyorsunuz, ayar yapmaya engel bir durum yok.
Gaza bastın 13 gördün , sonra ayağını çektin tekrar bastın 14 görme durumu yok. 13 se hep 13.
Benzini referans aldığımız için vardigimiz.sonuc iyi oluyor.
Önce benzine alıp gazliyorsun, sonra LPG ye alıp gazliyorsun, LPG ayarı yeterli değilse afr göstergesi söylüyor. Buna göre yakıtı arttiriyorsun
http://i63.tinypic.com/2mop4ld.jpg
Daha demin arsive bakarken buldum; bizimle ugrasip kahrimizi ceken Murat abiye forum nezdinde de tesekkur edeyim, hem de ayar icin dusunenlere fikir vermesi acisindan yazayim istedim.
Gectigimiz Nisan'da 1.2 Hyundai i10'umuz fazla yaktigindan AKL lpg taktirdim. Montajdan sonra wideband baglayarak ayar yaptik, cok guzel oldu.
Wideband egsoza aparatla bagli oldugu icin rolantide deger okumuyor ancak yolda basarken gayet guzel okudu.
Eline koluna saglik abi tekrardan. Senin ya da ufakligin bir seye ihtiyaci olursa her zaman basim ustunde yerin var biliyorsun :)
Ustad bu lpg ayarini wideband degilde obd den torque programiyla ltft ve stft degerlerine gore ayarlarsakda mantikli olurmu? Bende mimgaz kit var. Oyle aman aman bi detayli bir degil. Kablomu aldim oto kalibre yaptim stft degeri -8 -9 gibi oynuyor 0a yaklasiyor. Zenginde gidiyoruz galiba. Bunu biraz arttirsam yeterince saglikli bi hareket olurmu?
Benzer bi soru sormuştum. cevap aşağıdaki gibi
Alıntı Ers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@XSi Wideband yerine afr yi elm 327 ile torque gibi programlar ile okusak sorun olmaz sanırım ?
fd6 ma taktırmayı düşünüyorum lpg kit ne önerirsiniz?
Merhaba hocam, elm327 baya bir işe yarasada, wideband in yerini tutamaz.
LPG kitinden ziyade referansları sağlam bir montajcı bulun yakınımızda.
Onun önerisi ile ilerlemekte fayda var.
Ama genel bir oneri olarak, aracın obd portuna bağlantı yapılarak, aracın benzin ecu su ile iletişim kurarak LPG ayarıni otomatik olarak sürekli iyileştiren obd2 destekli kit tercih etmekte fayda var.
Tüm markalarda obd2 destekli kit var neredeyse.
OBD üzerinden ltft ve stft ayarı yapmak kapalı döngü için net cevap olacaktır. Ama gaza basıldığı duruma tekabül eden ve açık döngü şeklinde tabir edilen kısım için ltft ve stft hiç bir anlam ifade etmemektedir. Çünkü açık döngüde ltft ve stft değerleri ölçülmemektedir. Açık döngü için eğer wideband yok ise, aracın performansına göre manuel ayar ancak yapılabilir.
Ben de kendi aracıma wideband bulamadığımdan sadece obd verisi üzerinden ayar yaptım. Açık döngüde ise aracın sağlıklı çalıştığı maks açıklık ve min açıklık değerlerinin ortalamasını tabloya işleyip bıraktım. Tahminim açık döngü esnasında araç wideband ile ayar yapılsa biraz daha az tüketecek kıvama gelir ama bu ayarla da sağlıklı çalışma sağlanıyor.
NOT: Benim üstadım da @XSi abimizdir.
Ben arıza ışığı yakınca meraktan obd aldım. öyle bakarken stft nin +25lerde olduğunu gördüm. Bufakir karışımmış ve zararlıymış. sonra farkettim ki araç daha bi sesli çalışıyor. Lpg ayarına gidicem oto kalibre yapıp göndercekler diye gidip kablo aldım. Kendim yapmaya çalıştım ama rolantide ayarlıyorum yola çıkınca değişiyor. Yolda yapıyorum rolantide farklılaşıyor. Şu an ltft -8 stftyide rolantide +8e göre ayarladım. ama yük altında -8 -10 arası takılıyor. Aracın gidişi güzel gibi ama inş ilerde bu seferde zengine kaymaz. Bide gösterge ayarını karıştırdım oda sapıttı :) Şimdi ne kadar yakıyor hesaplayıp kontrol etmek lazım sanırım.
Benim araçta lpg kitinin "otomatik adaptasyon" ayarı açık iken ayar tutmuyordu. Bugün ayarı yapıyordum, 1 hafta sonra yine bozuluyordu. Sonrasında otomatik adaptasyonu kapatıp, final ayarı öyle yaptım. Baya uzun süredir sorunsuz kullanıyorum bu şekilde.
Benzer durum başına gelirse, aklında bulunsun.
Bende öyle bir ayar yok sanırım. Birdefa oto kalibre yapıyorsun , bir harita çıkarıyor sürekli o ayardan devam. Seninki obdli sistem galiba. Ama aynen dediğin gibi bi sorun var. ayarı yapıyorum bi sonraki gün tekrar takip ediyorum değerler değişmiş. Niye öyle oluyor anlamadım. Amacım sıfıra sıfır ince ayar yapmak değil zaten. Onu beceremem büyük ihtimalde, amacım araca zarar vermicek en uygun ideal ayarı yakalamak. Deniyoruz bakalım daha yolun başındayız :)
merhaba. elinize sağlık güzel çalışmalar. ancak bir sorum olacak. lpg ayarını yaparken sadece afr değerine mi odaklanıyorsunuz? örneğin lpg'nin oktan değeri benzine oranla daha yüksek. avans ayarı da yapılması gerekir mi?
Forumda ilgili guncel konuyu arattim ama bulamadim. @XSi nickli arkadas da en son 1 yil once foruma girmis. Bu LPG’de AFR ayarlatma isini halen yapiyor mu acaba bilem var midir? Veya baska kimden destek alabiliriz, bilen birisi buralari yesillendirebilirse harika olur :)
afr ile lpg ayarı yapmak için tek adres (:
@TarikS , Buğra abi ile bi iletişime geç,elinden geleni yapar
şu düz motor tofaşlara el göz kulak ayarı ile yapılmayan bir sistem yok mu? yakıt 60 tl ye 120 130 km yapıyor ama aracın çekişi düşük çekişi yükselt desem gaz ayarı kaçıyor bu sefer fazla yakıyor yokmu bunun şöyle makine ile falan yapılmış stabil bir şeyi