07 getz var atiker sistemli.. arabanın içine gaz kokusu geliyor aşırı derecede 3 5 gündür yarın bi götürücem bakalım neresinden kaçırıyor görücez... istanbula yolumuz düşerse mutlaka bi uğrıcam yanınıza :)
Printable View
07 getz var atiker sistemli.. arabanın içine gaz kokusu geliyor aşırı derecede 3 5 gündür yarın bi götürücem bakalım neresinden kaçırıyor görücez... istanbula yolumuz düşerse mutlaka bi uğrıcam yanınıza :)
selam, devir okuma ile ilgili problem yaşayacağınızı zannetmiyorum, benim vectrada da atiker vardı, her viteste 6500 devir problemsiz görüyordum.
genede devir ile ilgili olarak , aracı benzine alıp deneme imkanınız oldu mu? yüksek devri programda görüyorsanız devir okuma sorunu olmaz.
yığılma olup sonra benzine geçiyorsa bunun anlamı basınç düşüyor demektir, böyle bir durum var mı?
bu arada sistem fast mi? safefast mi?
sistem safefast,benim ilk aklıma gelen basınçtı,sistemi yeni taktıklarında başımıza geldi,denemek için daha büyük regulatör taktık ustaların yok canım,lakası yok demelerine rağmen ısrarla,bişey değişmedi.laptopla yol testine çıktığımızda lpg den benzine geçiş anında basınçla ilgili sıkıntı yok ama ne olduğunuda anlmadım dedi,bir diğer usta.hatta bostancı kantarcı lpg deki turgay usta basınç sebebiyle benzine geçse lpg ye geri dönmez aynı lpg azken gazı köklediğinde benzine atıp kaldığı gibi kalır diyor.boşta ve 1. viteste yok sorun,2. ve üstünde var.5000 devire geldiğinde sarı benzin ışığı yanıp araç kerkinip benzine geçiyor,gazdan çekince ayağı lpg ye dönüyor.enteresan olan tetiklemeyi değiştirince geçiş yaptığı devir aralığı yükseliyor.
Kasilip benzine geciyorsa basinc dusmesi olabilir.. Nacizane bir onerim olacak, atikerin metal yuvali siyah filtreleri guc konusunda problemli. Kendim bu sorunu yasadim ordan biliyorum. Atikerin filtresinin yerine universal denilen filtrelerden kullandim. Ust devirlerde basinc dusmesi sorunum vardi filtreler sayesinde ortadan kalkti.
Asagidaki linkte gorecegin filtrelerden alip takip denemen mumkun mu:
http://www.sanalpazar.com/Lpg-Gaz-Fi...l__isp16129718
Nozzle olcusu ve basinc seviyesi nedir? Ve regulator buyuk tip mi su anda?
Safefast yerine fast taktirsan cok daha iyi bir tercih olacakti.fast ayar konusunda oldukca guzel ozellikleri var.
filtreyi alıp deniyim bi,nozzle ölçüsü ve basınç seviyesi hakkında bilgim yok,ayara gittiğim zaman not alır yazarım burdan.regulator standart tip ama kayınçımın 156 da dahil biçok alfada hatta baktığım bu güçteki araçda bu reg. varyardım için teşekkürler,sırayla deniyelim dediklerinizi.
reg. konusunda bende baya bastırdım ama taktırırken bilmiyoduk tabi,büyük reg. takıpda değişiklik olmayınca aynısını geri taktılar bundan değil deyip.işin cins tarafı 3 tane ustaya gittim ikisi bostancı biri gebzede ,ben basınç sebeplimi desem hepsi basınçla alakası yok,basınçdan olsa benzinde kalır basınç yetersiz gelince,lpg ye kendiliğinden dönmez diyorlar.tetiklemeyi enjektörden alsammı diye düşünüyorum bide.kimiside sizde bilirsiniz bunlar bööööle abi deyip sallıyo zaten.uzun zamandır 6000 e yaklaşırken geçtyiği ve o devirede nerdeyse hiç çıkmadığım için takmıyodum,son ayarla 5000 e indi.buda uzun yolda 180-190 civarında benzinle gitmek oluyo,yakıt katlıyo birden.
bunlar böyle abi diyene bijon anahtarı ile girişmek lazım :)
enjektörden sinyal daha da kötü.. bobin gayet yeterli devir sinyali için.
ayarla benzine geçme devri değiştiğine göre , regülatör veya filtre sebebi ile basınç düşmesi ihtimali yükseliyor.
filtredeki sorunu ben kendi aracımda, wideband göstergesi bağlayınca farkettim. tam gazda alt devirlerde çok iyi yerde olan AFR, devir yükseldikçe fakirleşiyordu, hatta 6000-6500 devirde 16:1 oluyordu, bende büyük regülatör vardı 280 hp kapasiteli olan.
kuzendeki 200e ye üstündeki BRC kit arızalanınca komple yenileyerek atiker fast taktık, onda daha da büyük 400 HP lik regülatörü takıldı, oda aynı şekilde devir yükselince basınç düşüyordu, ben o zaman uyandım biraz, sorun regülatör değildi. filtreyi değiştirince basınç düşmesi ortadan kalktı. önce kendi aracıma, sonra kuzenin araca uyguladık.
ok o zaman sıkıntı filtre inşallah,dediğiniz siyah filtre takılı bizde.en kısa zamanda değişip sonucu paylaşırım burdan.son ayar ile çekişden çok memnunum,yakıt ölçümü yapamadım henüz.ayarlarda bile sıkıntı olabilir,usta çekmiyo deyince tamam açtım,uçak olur şimdi muhabbetine yapılan standart ayarlar neticede.
Abicim microfast kit vardı bende nozulları 2.2 basınc 1.2 yapmıştım geçen gün lpgcime gidip basıncı biraz açmak istemiştim gittiğimizde basınç 0.98'di açmak istedik çevirdi çevirdi ve sonda dedi atiker 1 barda çalışır dedi aslı astarı nedir acaba
Bir terslik var orda, ben 1.6 motorlarda hep 2 mm nozzle a denk geldim, delmek yerine basinci actim 1.5 bara kadar.
http://3.bp.blogspot.com/-mXTKm0OvnY...Ss/s1600/6.jpg
arasıra başıma gelen bişey bu sabah yine yaptı,hazır konudayken onuda sorayım.sabah ilk çalışmada aaraç ısınıp lpg ye geçerken stop etti,bikaç kez geldi başıma,bu sabah dahil.lpg ye geçerken stop ediyor,defalarca denememe rağmen geçmiyor ancak meyilli bi yolda araç yükteyken lpg geçişinde 3.viteste falan durdurmazsam stop edince gaz gelip alıyor.kesici kaynaklı olabilirmi?
Gaz dogasi geregi sicaklik degisiminden cok etkilenir. Fuel trimleri sifirlayacak sekilde ayar yapilirsa sorununuz bir nebze duzelir. Ama aracini eski universal obd cihazlari ile fuel trimleri goremezsiniz malesef.
Keske atiker fast taktirmis olsaniz atiker fastte sicaklik ve basinc dalgalanmasina gore enjeksiyon suresine ek ayar yapma imkanida vardi.
Bir ek onlem olarak gaza gecis isisini 5-10 derece yukselttirebilirsiniz.
multifast sanırım bizim beyin,siyah bi ecu var.obd li ama obd iptal,75 de araçla şlpg beyni arasında obd bağlantısı yok :) boşuna obdli beyin taktılar.fast eski bunlar yeni sistem diye ,keşke daha önce araştırsaydım.
Daha pahali diye o kitten takiyor uyaniklar..
Kimse begenmez ama ayar konusunda en yetenekli kit atiker fast.
Trimleri grafik olarak gorup duzeltme imkani var.
Sicaklik farki duzeltme var
Basinc farki duzeltme var
Mukemmele yakin ayar yapma imkani sagliyor tek basina..
Arac obd sisteme entegre calismaya uygun degilse kesinlikle fast sistem oneririm herkese.
Obd uygunsa herhangi bir obd kit sorunsuz calisir.
dün filtreyi değiştim üniversal olanla,ama henüz ayara gitmedim.çıkıp bi bakıyım ne durumda benzin geçişi diye birşey değişmedi.enteresan olan tetikleme bobindeyken 4900-5000 devir civarı olan benzine atma,sağa çekip krank sensöründen alınca tetiklemeyi 5300 devire çıktı.ne acaip bidurum,ne alaka kafam basmıyo artık.
Kısmetse yarın alfa 145 2.0 qv alacağım. Araçta atiker turbo kit varmış ne demek istedi anlamadım. Alırsam eğer ayar konusunda iletişime geçeceğim hemen. :D
dün ayar yaptırdım bostancıda,biri ayar ysptı teste çıktım 3000 civarında kasıyo araba,geri döndüm daha önceki eleman gelmiş o arada ayra tekrara girdi,sanayi etrafı kısa test iyi gibi geldi,yola çıktım bi acaiplik var,ara ara kerkiniyo.benzine atma olayıda aynı devam,her viteste farklı devirlerde bu sefer,ne uyuz bi işmiş,bi ayar yapamıyolar sürekli yaptıkları işe.önümüzdeki ay yağ kaçakları ve segman atmak için motor açtırcam oondan sonra dediğiniz gibi fast sisteme geççem sanırım.söylediklerinizi gazcıya söyledim,basınç problemi olsa benzine geçince geri gaza dönmez benzinde kalır ama beyinle ilgili olabilir,takılan kit sistemle uyuşmuyodur,fast yaparsak düzelir belki gibi şeyler söyledi oda.
Ayni adamlara gideceksen bosuna para harcamis olursun abi..
Onumuzdeki haftasonu gel bahcesehire, widebandi baglayip ayarini yapalim.. Gazlaya gazlaya donersin geri.
Biraz yol yapacaksin belki ama sonuc iyi olacak.
Arabaya uyum sorunu diye birsey yok, aeb ecu lar, enjektor duty cycle cok yukselince benzine geciyor.
Ayni sorunu yasayan 2006 1.2 palio lu arkadasa uzaktan destekle sorununu ortadan kaldirdik.
Lpg cinin dedigi benzine gecip gaza geri gecmeme olayi tanktaki gaz miktari azalinca olan durum. Yazik etme arabana gel bu tarafa isi bitirelim.
ok kardeşim,gelcem yanına ama dediğim motor işini hallettikten sonra geliyim,bu ay motora gircem hem daha temiz sonuç alırız düzgün motorla
,dördüncü silindir baya yağ kaçırıyor şu durumda 7-8. bujiler yağlanıyor ve ateşlemeyi etkiliyor.düzensiz ateşleme ve çalışmayla yapılcak ayar randıman verirmi ki.bi detay daha var oda konu başına tekrar bakınca aklıma geldi,widwband 02 sensörden bağlanıyor dimi,75 de oda yok,katalizörsüz lambdasız versiyon bendeki 75.egzoz ucundan bağlantıyla oluyor sanırım bunlar :(
Soguk havada neden teklerki sönecek gibi
Oluyor sıcak havada bişesi yok lpgciler saglam aracın dıyorlar bujı vs sıfır (zavolli)
Sensor yuvasi kaynattircaz eksozcumuza, oraya baglayip is bitince kortapa ile kapaticaz.
Kendi sensorum bozuldugundan beri, araclardaki mevcut sensorude sokmek istemiyorum zaten.
Cozum bende var sen o kismi hic kafana takma abi :)
Benzinde tam gazda tekleme yapmiyorsa , lpg ayarinda sorun olmaz bence.
tekleme yapıyo bu aralar malesf 4500 üstüne çıkınca ufak krkinmeler hissettiriyo kendini,kısmetse pazartesi falan lifte alcaz,bu şekilde devam etmek zarar verebilir ,nasıl olsa yapılcak erkenden yapıyım baride pişman olmıyım.ondan sonra direk yanındayım kısmetse,lpg ciyle uğraşmak mantıksız sen bu imkanı sunarken.herşey için teşekkürler şimdiden.azıcık bişey bilenden zorla laf alırken sen büyük iyilik yapıyosun burda.Allah razı olsun
Honda 1.6ies Elm gırişi yok malesef
Sikinti yok, ne zaman musait olursan 1-2 gun onceden haberleselim yeterki.
lpg ci cozum bulamayip arabana *** atmis yarim akilli! Araba eski ya.. Ondan medet ummak anlamsiz artik, kendi limitine gelmis vatandas.
Biz ayari yapinca gider gozune sokarsin eski arabayi ve uyum saglamayan lpg yi :)
Ahhh o LPGciler.Geçen Wentgas'a teklememle alakalı bi gideyim dedim.Belki bi şeyler biliyordur belki dedim.Adamlara Wentgas ile Atiker'in aynı parçaları kullandığına ikna edemedim.Kolay gelsin diyip çekip gittim.Üstüne üstelik.Enjektörler farklı diyince,vay efendim neden böyle bi şey yapmışlar.Takan adamı yerin dibine geçirdiler durdular :D Neyseki kablom var da kendim halledebiliyorum bi şekilde bazı sorunları.Ahh bir de şu nedensiz yere teklemenin sebebini bi anlayabilsem :D
Ayar işleri devam ediyormu? randevumu alıyoz nasıl oluyor :p
Selam hocam talep eden olmadi bir suredir :)
Ctesi leri vakit ayirabiliyorum, ama 3 hafta boyunca ctesi musait olamiycam malesef.
Yarin iste mesai haftaya bayram sonraki haftada ben tatile gidiyorum.
4 cu cumartesi aksilik olmazsa biraraya geliriz.
Telefonum 532 494 72 72 ordan da iletisebiliriz selamlar :)
Abi bayramdan sonra müsait bi zamanda şu ayar işini bizim arabaya da yapalım. :)
XSİ abi selam. Ö.M kutun dolu mesaj atamıyorum.
Tamam temizlik yaptim biraz.
Tamam bakalim :)