User Tag List

Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
226 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Wideband kullanarak lpg ayari yapma ve detaylar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Wideband ı bağladım cep telefonunu pm atarmısın yarın müsait ara arayayım hem kablo siparişi de geçicem bu ara lpg de afrm berbatmış yaw rölantide 15 gazladınmı 16 17 oluyor ama sadece 5bin devirde araba vtec açiyor gibi oluyor afr 13 lere geliyor oralarda süper gidiyor ama geri kalan kısımlar berbat
    hayırlı olsun pm gönderdim.

benzin afr referansın olacak, tam gaz yaptığında, benzinde nasıl afr zengine gidiyorsa, LPG de de aynı olmalı.

bu arada 5000 devir üstü benzine geçiş yapacak şekilde ayarlanmış olabilir mi?

tam gazda 2000-3000 devirde afr ne ise, 5000-6000 de de aynı olması gerekir.

3rk4n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun pm gönderdim.

benzin afr referansın olacak, tam gaz yaptığında, benzinde nasıl afr zengine gidiyorsa, LPG de de aynı olmalı.

bu arada 5000 devir üstü benzine geçiş yapacak şekilde ayarlanmış olabilir mi?

tam gazda 2000-3000 devirde afr ne ise, 5000-6000 de de aynı olması gerekir.
    Bilmem belki olablir okuyunca anlarız heralde kabloyu alayım yarın bakalım bende öğreneyim teşekkürler.
    1.6tdi.
    Ecutech.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kablom geldi akşam murat abinin yardımı ile uzakdan ayar yapacağız
    1.6tdi.
    Ecutech.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracımda lpg vardı zaten aldığımda ama lpg de gidişi falan hiç hoşuma gitmiyordu araca bir takım motor modifiyeleri yaptım ve sonrasında yazılımımızı ona göre ayarladık ama Lpg de ki ayarımız halen kötüydü, araçda innovate mtxl wideband bağladım sonrasında baktımki afr aman aman 17.5 larda geziyor murat abinin yönlendirmesiyle lpg ayar kablosunu msc elektronikden satın aldım sonrasında nozullar 1.8 likmiş murat abi 2.5luk tığ ile delmemi söyledi deldim biraz ayarları kurcaladık ama güzel bi ayar daha elde edemedim rölanti afr 14.7 oldu şuan tapa gazda 11lerde gene murat abi regülatörden basıncı 1.2 gibi yapmamı ve enjektör sürelerinde 3.5 - 3.6 görene kadar regülatörden basıncı acmamı söyledi ama ona yarın bakacağım biraz ters bi yere regülatör montaj edilmiş. Regülatör basıncımı açtıktan sonra tekrar yolda ayarla uğraşacağım tapa gazda 12.5 13:1 değerini görücez işallah sonrasında yarım gazdada yarım gazda 14.5 15 gibi olmasını sağlıcaz işallah sonra devam işallah becericez bende yardım isteyenlere yardımcı olucam bakalım
    1.6tdi.
    Ecutech.

emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bu hafta olamasada öbür hafta bi yanına uğrarım müsaitsen bi kontrol ederiz sana zahmet ne durumda ayar 1.6 ford focus.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emreakyol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende bu hafta olamasada öbür hafta bi yanına uğrarım müsaitsen bi kontrol ederiz sana zahmet ne durumda ayar 1.6 ford focus.
    Bu haftasonu musait degilim ama onumuzdeki haftasonu olabilir. Persembe gunune kadar haber verirsen cok iyi olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün akşam murat abinin yardımıyla afr mizi yolda ayarladık mantığını zor anladık ama sonrasında çözdük şuan araba benzinli gibi diyebilirim
    1.6tdi.
    Ecutech.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün akşam murat abinin yardımıyla afr mizi yolda ayarladık mantığını zor anladık ama sonrasında çözdük şuan araba benzinli gibi diyebilirim
    Artik benzinde kullanmazsin, hayirli olsun, edindigin bilgiyi paylas mutlaka, cok hayir duasi alirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyw abi elimden geldigince cevremdekilere yardimci olucam
    1.6tdi.
    Ecutech.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg bakim uyarisini nasıl susturuyoruz bilen varmi atiker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu haftaki aracımız BRC kitli Elantra, bir çok uygulamanın aksine, tam gazda zengin karışım durumu mevcuttu.

Ayar öncesi ve sonrası tam gaz videolar, ayar öncesi LPG de ve benzinde ölçüm:

Ayar sonrası LPG de tam gaz AFR

Blogsitem - Elantra 1.6 BRC MY11

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üstad merhaba,
    Bende de elantra mevcut. Kit MTM keihin enjektörlü. 45K km'dir lpgde araç ve 55K kmde. Yukarıda yaptıgınız işlem tam olarak neye yaradı şimdi? daha performanslı bi kullanım mı yoksa yakıt sarfiyatı mı?
    Eğer müsait olursanız ben de kendi aracımı yaptırmak isterim. almam gereken bişey var mıdır?
    teşekkürler

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayar yaptığınız araçlarda, lpg bujisi kullanan varsa sizin gözlemlediğiniz farklar nelerdir?
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üstad merhaba,
    Bende de elantra mevcut. Kit MTM keihin enjektörlü. 45K km'dir lpgde araç ve 55K kmde. Yukarıda yaptıgınız işlem tam olarak neye yaradı şimdi? daha performanslı bi kullanım mı yoksa yakıt sarfiyatı mı?
    Eğer müsait olursanız ben de kendi aracımı yaptırmak isterim. almam gereken bişey var mıdır?
    teşekkürler
    selam, yakıt sarfiyatı değişmez.

faydası sistemin düzeltme yapmayacağı tam gaz durumunu görüp düzeltmek oluyor, fakir veya elantra örneğinde olduğu gibi zengin karışım durumu tespit edip düzeltiliyor. tam gazda daha performanslı olması ve gaz pedalı tepkilerinden iyileşme genel faydaları.

Kitmtm de obd olduğundan çalışmada sıkıntı yoktur, sadece tam gaz durumunu görüp gerekiyorsa düzeltmek gerekli olabiliyor.

İlk etapta gerek yok, ctesileri müsait oluyorum, perşembe cuma günü haberleşelim.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam size bir sorum olacak, aracım 1.6 clio ve de brc marka lpg var,belli bir devirden sonra benzine geçip geçmediğini nasıl anlayabilirim acaba? yalnızca makineye bağlanıp mi anlaşılabilir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayar yaptığınız araçlarda, lpg bujisi kullanan varsa sizin gözlemlediğiniz farklar nelerdir?
    LPG ayarı yakıt ayarı demek, odaklanılan nokta yakıt ayarını düzeltmek.

kendi aracımdaki deneyimlerinden yola çıkarak şunu söyleyebilirim, vuruntu sensörüne sahip X20XEV motorlu aracımda, benzinde sürekli vuruntu algılanırken, LPG de çok nadir vuruntu oluyordu.

bu nedenle LPG bujisi kavramı bana uzak, normal buji yeterli geliyor diye düşünüyorum.

Ama belki teknik detaylarına inilirse bir faydası vardır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam size bir sorum olacak, aracım 1.6 clio ve de brc marka lpg var,belli bir devirden sonra benzine geçip geçmediğini nasıl anlayabilirim acaba? yalnızca makineye bağlanıp mi anlaşılabilir?
    evet sistemin parametrelerine bakmak lazım.

ama bazen sistem basıncı çok düşüp benzine geçtiği durumlar olabiliyor, genelde uygun kapasitede olmayan regülatör kullanımından oluyor bu. sizin anlattığınız durum bu değil sanırım.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet sistemin parametrelerine bakmak lazım.

ama bazen sistem basıncı çok düşüp benzine geçtiği durumlar olabiliyor, genelde uygun kapasitede olmayan regülatör kullanımından oluyor bu. sizin anlattığınız durum bu değil sanırım.
    teşekkür ederim,aynen ben sadece merak ettiğim için soruyorum,belli bir devirden sonra benzine geçtiğini yeni öğrendim

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat hocam ben bahçeşehire gelebilirim banada yardımcı olabilirmisiniz rolantide giderken gaza basınca tekleyip fırlama ve yüksek devirde güç kesme oluyor marka tartarini bu arada
    Vorsprung Durch Technik

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler