şimdi öğrnememiz gerekenler bunlar kaldı bunun haricinde bi problem yok şu ana kadar :)
Printable View
netten arattım problem çözümü ile ilgili, OBDII yi disable edin diyorlar.. nasıl disable ederiz obdII yi?
P0453 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi BASINC SENSOR YUKSEK GiRiSi
evaporative emission (evap) pressure sensor high input
wiring short to positive EVAP pressure sensor , ECM
http://img504.imageshack.us/img504/8...d17ecuprob.jpg :icon_tup:
hafta sonu gibi bakalım abi neymiş
çözülünce ben de öğrenmek istiorum :D
Böyle bi sensor varmı acaba sizin araçta ?
Benzin deposunun cevresinde olur ,
http://i9.photobucket.com/albums/a83...20shit/ftp.jpg
cem bu şemayı civic manual'den mi buldun? manual bende de var ama ben göremedim :( hangi başlık altında?
abi bizede bu sayfalar lazım yav connectör numaralarının neler olduğu yazıyor orada :D
eyvallah... şimdi manual'larin olduğu forumun adresini bir konu açıp vereyim.. millet indirsin...
fuel emmissions kısmında 11-183 yok :(
anladım bu cem evine 8 tane araştırmacı çinli almış onlar araştırıyo böyleceher konuya yetişiyo :hahaha:
gelelim soruna büyük ihtimalle o2 heater kablosu bağlı olmadığı için sabah ilk çalıştırmada o2 değerini araç ısınana kadar okuyamıyo sensor ısınınca değer veriyo kii zaten hiç bozuk demez değer verdiği için ecu da arıza vermiyo o2 olarak arızayı neden evap high voltage olarak veriyo bilemiycem ama belki de köprüsü varsa yai aynı volt gidiyosa tek noktadan çalışana yüksek geleceği için ona arıza konu veriyo bence heater ı bağlayınca sorun kalmayacak emin değilim ama şu anki tahminim bu %97
ben ekleyim o zaman buraya o kısımları
ah ahh o2 heaterden azmı çektim :))))
tşk'ler.. ben yatabilirim artık... ctesi umarım halledecez bu problemi...
yarın bakayım abi service manueli indirip. yok ise söylerim :)
bende arıza koduda yoktu neyin ne yuzunden sebeb olacagı belli olmuyor :)
eheh bunları okumamışım yazarken :) eğer soner abide yok ise bende de olmuyacak o sayfalar aynı yerden indirmiştik zamanında :)
ayrıca erkutun dedikleride mantıklı geliyor . abi eğer sen soketlerin pinlerinde neler yazdığını koyabilirsen en azından cumartesi bakarlarken pin aramasınlar :D
gerçi O2 heater ın yeri belli