User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 106gti service manual ya da ecu pinout

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boş konuşanları gereksiz laf yapan insanlardan nefret ederim
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dragstar sen yaparsın ya aslansın dimi bize neden soruyorsunki herkes yapabilirmiş herkes bulabilirmiş sende bulursun bizden ne gerek var yardım istemene

Benim bi typer var hondata programlarmısın benim işler yoğun,
    herkes yapıo ben 1 sen 10 satte yaparsın ama yaparsın dimi çok kolaymı sanıorsunuz anlamadımki
    abi sen yanlış anladın beni, ben kendim yapmak için çaba sarfediyorum uğraşmayı severim deyim yerindeyse kedi pisliğiyle oynar gibi kurcalarım, kolay değil işin içine girdikçe kat ve kat zorlaşıyor 10 saatte yapsam iyi bikaç hafta olmasında

ayrıca boş konuşup gereksiz lafda yapmıyorum bence sadece arama sebebimi yazmadım foruma aklıma güzel fikir gelmişti ondan, açıklıyım oem ecunun işlemcisini ve epromunu söküp, işlemci yerine mega squirtin doughter bordunu eprom yerine, eeprom takmaktı okuldan hocalarımla konuştum şemalarını getir bakalım dediler hatta proje olarak yapıcaktım (kültür üni elektonik mühendisliği 2. sınıftayım)

Alıntı MaxiQ4 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devre şemasını bulmanız imkansız gibi birşeydir,
    normal birşeymiş gibi düşünmeyin, bulursanız mucize olur .
    vems te bulduğum için bununda belki vardır aradıyıp bulamadım için sordum, aramaktan vazgeçtim bu elektronik bilgimlede onun şemasını çıkartamam 1-2 sene sonra artık biraz daha dersler ilerlesin bakarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabriye sölediklrin böyle değil söeldikerinden hoşlanmadım yanlış yapıyorsun insanlara *** atarak biyere gelinmez
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabriye sölediklrin böyle değil söeldikerinden hoşlanmadım yanlış yapıyorsun insanlara *** atarak biyere gelinmez
    flash pro mevzusunumu diyorsun ben bildiğimi söyledim ingiltereden bana parçalar 4 günde geliyor hatta gümrük ödemeden bulgardan arkdaşımda getirebiliyor gelirken veya otobüsle ufak şeyleri

kaç ay oldu gelicek dedi hatta kaparomu alıcam artık filan diyordu tam detay hatılamıyorum bende getirebilirim dedim sitesinden fiyatına baktım iyi fiyat vermişler dedim

ms ecunun lehimlenmesi ve arabaya montajı içinde konuştum hocayla asistana yönlendirdi yaparız dedi belgelerini istedi filan

ha şimdi hatırladım sen ondan sinirlendin bana sabriye al programı indir pc ne kurcalarsın ki indirip kurcaladıda ben orda ben gitirirp ben map yaparım hemen biter kimse bnm gibi yapamaz demedim

hergün bşy denersin ufak ufak bende bakarım takılırız dedim tecrübe gerektiren işler snn gibi hemen nasıl yapalım

mesela ben ms de her arabaya bindiğimde ufaktan kurcağıcam base mapleri buldum üstünde oynıcam hatta ondan dolayı turbo işini geciktircem öğreniyim diye

yapabilirsem tabi, yapamazsam da artık senin kapını çalıcaktım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eee ???? .
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eee ???? .
    bu kadar ben sabriyle başka bşy konuşmadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu istediğin yapılmayacak şey değilde neden ona kasıyorsun onu çözemedim hala.. Madem MS CPU su falan kullanacaksın direk onu yap. Ne işin var OEM ECU nun şeması ile?
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Özgün yapıyorsa bende yaparım. Oz 1 saatte yapar ben 10 saatte. Ama bu 10 saatin 9 saati Özgün'le telefonda geçer. Bununda 8 saati ona ulaşmaya çalışmakla geçer. hahahahah

Yapmayın yaw. Bu kadar hafife almayın. MS ile falan arabayı yürüteceğim deseniz hardware işini hallettikten sonra ingilizceniz varsa oradan buradan bi basemap ayarlayıp kör topal bir şekilde bile olsa öylede böylede arabayı yürütürsünüz diyecemde OEM ECU nun üzerinde oynama yapabilmeniz için bol zaman, irade ve çok çalışmaktan daha fazlasına ihtiyaç var.
    He bu işi bilerek yapan adamlar (gerçekten yapanları kastediyorum, yüklemecileri değil) hakettiklerinden çok daha fazlasını fahiş fiyatlar falan istiyor olsalar neyse de... Bir tane arabayı tune etmek için harcanacak zamana değmeyecek bir çaba ve emek..

--..-.----.-..

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oem ecunu epromu söküp yerine bir daughterboardla flash veya eprom takmak zaten yapılan bir iş. bakınız p28/p72 demon/ectune&neptune. ama kolay bir iş olsa daha çok yapan olmaz mıydı?
    orjinal epromu söktün ms'in kullandığı entegrenin footprinti uyacak mı orjinalde çıkanın yerine? footprinti geçtim flashlara okuma yazma yapmak için flash/eeprom un içindeki machine le ms'dekinin ki uyumlu mu? yani orj ecu'daki microcontroller gidip ms'in flash/eeprom içine erişebilecek mi? online reconfiguration yaparken beynin aynı anda doğru olarak çalışmasını sağlayabilecek misin?
    bir de pcbyle alakalı olaylar var. bildiğim kadarıyla ignitionla ilgili sinyaller noise'e karşı çok duyarlı. burdan bile problem çıkabilir impedance mismatchle alakalı.
    ben de elektronik mühendisiyim, 2 senedir uydunun uçuş kartı tasarımında çalşıyorum(bir nevi uydunun ecusu) ama çalışan bir sistemi anlattığın şekilde modifiye etmek kolay değil. o yüzden çalışan ms konfigürasyonunu denemen senin için doğru yol olacaktır.
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merruse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu istediğin yapılmayacak şey değilde neden ona kasıyorsun onu çözemedim hala.. Madem MS CPU su falan kullanacaksın direk onu yap. Ne işin var OEM ECU nun şeması ile?
    Bu arada Özgün yapıyorsa bende yaparım. Oz 1 saatte yapar ben 10 saatte. Ama bu 10 saatin 9 saati Özgün'le telefonda geçer. Bununda 8 saati ona ulaşmaya çalışmakla geçer. hahahahah

Yapmayın yaw. Bu kadar hafife almayın. MS ile falan arabayı yürüteceğim deseniz hardware işini hallettikten sonra ingilizceniz varsa oradan buradan bi basemap ayarlayıp kör topal bir şekilde bile olsa öylede böylede arabayı yürütürsünüz diyecemde OEM ECU nun üzerinde oynama yapabilmeniz için bol zaman, irade ve çok çalışmaktan daha fazlasına ihtiyaç var.
    He bu işi bilerek yapan adamlar (gerçekten yapanları kastediyorum, yüklemecileri değil) hakettiklerinden çok daha fazlasını fahiş fiyatlar falan istiyor olsalar neyse de... Bir tane arabayı tune etmek için harcanacak zamana değmeyecek bir çaba ve emek..
    Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi sen yanlış anladın beni, ben kendim yapmak için çaba sarfediyorum uğraşmayı severim deyim yerindeyse kedi pisliğiyle oynar gibi kurcalarım, kolay değil işin içine girdikçe kat ve kat zorlaşıyor 10 saatte yapsam iyi bikaç hafta olmasında

ayrıca boş konuşup gereksiz lafda yapmıyorum bence sadece arama sebebimi yazmadım foruma aklıma güzel fikir gelmişti ondan, açıklıyım oem ecunun işlemcisini ve epromunu söküp, işlemci yerine mega squirtin doughter bordunu eprom yerine, eeprom takmaktı okuldan hocalarımla konuştum şemalarını getir bakalım dediler hatta proje olarak yapıcaktım (kültür üni elektonik mühendisliği 2. sınıftayım)

vems te bulduğum için bununda belki vardır aradıyıp bulamadım için sordum, aramaktan vazgeçtim bu elektronik bilgimlede onun şemasını çıkartamam 1-2 sene sonra artık biraz daha dersler ilerlesin bakarız
    flash pro mevzusunumu diyorsun ben bildiğimi söyledim ingiltereden bana parçalar 4 günde geliyor hatta gümrük ödemeden bulgardan arkdaşımda getirebiliyor gelirken veya otobüsle ufak şeyleri

kaç ay oldu gelicek dedi hatta kaparomu alıcam artık filan diyordu tam detay hatılamıyorum bende getirebilirim dedim sitesinden fiyatına baktım iyi fiyat vermişler dedim

ms ecunun lehimlenmesi ve arabaya montajı içinde konuştum hocayla asistana yönlendirdi yaparız dedi belgelerini istedi filan

ha şimdi hatırladım sen ondan sinirlendin bana sabriye al programı indir pc ne kurcalarsın ki indirip kurcaladıda ben orda ben gitirirp ben map yaparım hemen biter kimse bnm gibi yapamaz demedim

hergün bşy denersin ufak ufak bende bakarım takılırız dedim tecrübe gerektiren işler snn gibi hemen nasıl yapalım

mesela ben ms de her arabaya bindiğimde ufaktan kurcağıcam base mapleri buldum üstünde oynıcam hatta ondan dolayı turbo işini geciktircem öğreniyim diye

yapabilirsem tabi, yapamazsam da artık senin kapını çalıcaktım
    açıklamamı önceki sayfada yapmıştım elektronik mühendisliği 2. sınıfta okuyorum bölümüm tamamen ingilizce okulda bana gösterilen dersler tamamen devre ve elektoronik üzerine eğer bunu merak etmesem bende bi gariplik olması gerekir veya yanlış bölümde okuyor olurdum ki okulda prof lada konuştum fikrimi merakımı çok beğendi ilgi gösterdi elimden gekdiğimce yardımcı olucam dedi ztn tak çalıştır bşy isteseydim ms yerine vems alırdım hatta hiç arabamı modifiye etmez gider daha hızlı bir araba alırdım hiç bu forumada üye olmazdım bu muhabbetker yaşanmamış olurdu yanlışmıyım

Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oem ecunu epromu söküp yerine bir daughterboardla flash veya eprom takmak zaten yapılan bir iş. bakınız p28/p72 demon/ectune&neptune. ama kolay bir iş olsa daha çok yapan olmaz mıydı?
    orjinal epromu söktün ms'in kullandığı entegrenin footprinti uyacak mı orjinalde çıkanın yerine? footprinti geçtim flashlara okuma yazma yapmak için flash/eeprom un içindeki machine le ms'dekinin ki uyumlu mu? yani orj ecu'daki microcontroller gidip ms'in flash/eeprom içine erişebilecek mi? online reconfiguration yaparken beynin aynı anda doğru olarak çalışmasını sağlayabilecek misin?
    bir de pcbyle alakalı olaylar var. bildiğim kadarıyla ignitionla ilgili sinyaller noise'e karşı çok duyarlı. burdan bile problem çıkabilir impedance mismatchle alakalı.
    ben de elektronik mühendisiyim, 2 senedir uydunun uçuş kartı tasarımında çalşıyorum(bir nevi uydunun ecusu) ama çalışan bir sistemi anlattığın şekilde modifiye etmek kolay değil. o yüzden çalışan ms konfigürasyonunu denemen senin için doğru yol olacaktır.

mesela forumlar kendi bilgilerini başkalarıyla tartışıp geliştirme ve yeni şeyler öğrenme yeridir rdkid gerçekten yapıcı eleştirinden dolayı gerçekten kutluyorum istanbula gelirsen bi kahve içip yüz yüze daha detaylı şekilde konuşmak bilgilerimizi tartışmak isterim

oem ecunun epromu sökülüp eprım takıldığını biliyordum ama daughterboardla flash takıldığını bilmiyordum öğrenmiş oldum

bnm aklıma gelen tek sorun sizin yazdıklarınızdan foot print olayıydı ondan şemasını istedim bulamadım, sizin yazdıklarınızdan sonrada ki benden çok daha tecrübelisiniz ben bu sene elektronik görmeye başladım daha öğreniceğim dünya kadar bilgi var bu işin pratikte ve teknik olarak çok zor veya imkansız olduğu ve beni aştığıdır, ben en iyisi oem ecuyu söküp ms beyini pnp yapıp çalıştırma ve base map üzerinden oynayarak map yapmayı öğrenmedir ki okuldanda bu konuda yardım alıcam ya ben 1 saatte yaparım demiyorum yanlış anlaşılmasın

yardımlarınız ve tavsiyelerin tekrardan çok teşekkür ederim rckid

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

çok ii yazmışsın mustafa çok haklısın ayriyetten ms enjektörleri bobinleri benzin pompasını rölanti düzenleyicisi gibi malzemeleri çok basit mantıkla sürüyo bi transistör bi mosfet oem ecudada aynımı sanmıyorum içine bakınca asus anakart gibi maşşallah olursa bence şu şekilde belki yapılabilir oem epromu söküp aynı yere bi dougterboard yapar üzerine ms ecuyu takarsın ms in gereksinimlerinide o boardın üzerine monte etmen gerekli rs232 controller ı vss vdd voltajı için gerekli olan malzemeleri vs belki o şekilde oem ecunun boardını kullanmış olabilirsin ama bence gereksiz orj ecu içine ms koymak varken bence hiç gerek yok hee ben neden orj ecu içine koymayıp ms i direk tesisata bağladım çünki orj ecuyu satım yoksa içine koyup plug-play yapmak bence daha güzel ve orjinal olur

silinmemiş başka konudaymış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok ii yazmışsın mustafa çok haklısın ayriyetten ms enjektörleri bobinleri benzin pompasını rölanti düzenleyicisi gibi malzemeleri çok basit mantıkla sürüyo bi transistör bi mosfet oem ecudada aynımı sanmıyorum içine bakınca asus anakart gibi maşşallah olursa bence şu şekilde belki yapılabilir oem epromu söküp aynı yere bi dougterboard yapar üzerine ms ecuyu takarsın ms in gereksinimlerinide o boardın üzerine monte etmen gerekli rs232 controller ı vss vdd voltajı için gerekli olan malzemeleri vs belki o şekilde oem ecunun boardını kullanmış olabilirsin ama bence gereksiz orj ecu içine ms koymak varken bence hiç gerek yok hee ben neden orj ecu içine koymayıp ms i direk tesisata bağladım çünki orj ecuyu satım yoksa içine koyup plug-play yapmak bence daha güzel ve orjinal olur

bu arada daha önce yazdığım yazı neden silindi anlamadım
    abi bunları yapabilmem için bnm çoook daha fazla elektronik bilgim olması gerekiyor bnmki fanteziye giriyordu en azından güzel bir fikirdi mesajın için teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açıklamamı önceki sayfada yapmıştım elektronik mühendisliği 2. sınıfta okuyorum bölümüm tamamen ingilizce okulda bana gösterilen dersler tamamen devre ve elektoronik üzerine eğer bunu merak etmesem bende bi gariplik olması gerekir veya yanlış bölümde okuyor olurdum ki okulda prof lada konuştum fikrimi merakımı çok beğendi ilgi gösterdi elimden gekdiğimce yardımcı olucam dedi ztn tak çalıştır bşy isteseydim ms yerine vems alırdım hatta hiç arabamı modifiye etmez gider daha hızlı bir araba alırdım hiç bu forumada üye olmazdım bu muhabbetker yaşanmamış olurdu yanlışmıyım
    Mustakbel meslektaşım. Yanlışsın. DIY yapmak elbette eğlenceli. Zaten aksini söylesem kendimle çelişirim. McGyver modu iyidir güzeldir. İnsanın ufkunu geliştirmeyede yardımcı olur. Ancak eğlence amaçlı olarak eğilinecek işlerden birisi ECU tasarlamak ve geliştirmek değil. Yürüyen ışıktır, LED sürücü devresi yapmaktır, ne bileyim trafik lambası devresi falan filan yapmaktır. Eğlenirsin elin havya tutmayı öğrenir, lehim yapmayı becermeye başlarsın falan filan. Yukarıda da yazdığım gibi yapmayı kafanda tasarladığın şey meraktan daha fazlasını gerektiriyor. Arabaya ECU tasarlamak yada geliştirmek elektronik mühendisinin işi değil herşeyden önce. Tek başına altından kalkabileceği bir iş hiç değil. Mekatronik bilmeden ben ikinci sınıfta okuyorum o zaman yapabilirim "He-man güç bende artık" ile hiç olmaz..
    Bir şeyi geliştirmen için önce bilmen lazım. Senin prof dediğin vatandaş sana vermiş coşkuyu ama o coşku sadece teşvik amaçlı olabilir. Aksi halde o prof un profluğu da tartışmalı hale gelir. Eminim o prof hakkında hiçbirşey bilmediği bir devre ve sistem hakkında yorum yaparken bu denli hoyrat bir duruş sergilemek istemez. Sen önce bir mühendis gibi düşünmeye başlayarak giriş bu tip işlere.. Mühendis adam kalkıp direk devre şemasını verin ben bununla oynayacam modunda dolaşmaz. Herşeyin olduğu gibi devre tasarımınında bir metodisti vardır. Ortada bir proje yok henüz. Kafada uçuşan fikirler var sadece.. Önce işi bi projelendir, ortaya bir yol haritası çıkart, sonra o yol haritasının üzerinden step by step ilerlemeye çalışırsın. Öncelikle kendine bir amaç belirle, ihtiyaçları ortaya koy, fizibilitesini yap, ortaya proje olarak adlandırılabilecek birşey koy, gel hep beraber sana yardım etmeye çalışalım. Ama böyle olmaz. Heleki senin yapmayı istediğin reverse engineering devreyi sıfırdan tasarlamaktan çok daha zor, tecrübe bilgi, kaynak ve zaman gerektiren bir iştir. Devre şemasını bulayım nasılsa çözerim ben bu işi mantığı ile bir yere varamazsın..

MS i beğenmeyip VMES e giderim falan diyorsunda O MS i geliştiren ve bugüne getiren bir sürü mezun olmuş ve tecrübe kazanmış mühendis ve dışarıdan katkı sağlamış bu işlere kafasını yoran insanın emeğini küçümseyerek işe giriştikten sonra varacağın yer çöpe atılmış zaman olur. Hardware in bu hale gelmesi bile 10 yılı aşkın bir süre almışken heyytt ben bunu daha iyi yaparım demek abesle iştigaldir. Haddini aşmaktır. Kaldı ki bunun hardware kadar software tarafıda var. Profesyonel oalrak bu işleri yapan ve bu iş için yetişmiş ARGE mühendislerinden oluşmuş ekipleri olan büyük marka olmuş firmalar bile bu işi beceremezlerken tek başına bu işe kalkışmak yel değirmeni ile savaşmak değilde nedir?

Bu arada daha hızlı arabası olanlar forumlara üye olmuyormu sence? İnsanoğlu arsızdır. Doymaz. Her zaman daha fazlasını ister.. 1000 beygirlik araban olsa bunun 1500 ü olsa ne güzel olurdu dersin.. Doğal birşey bu...

Şevkini kırmak istemem. Merak ve hevesinide anlıyorum ama başlangıç noktan temelden yanlış.. YAzdıklarım ilk bakışta sert gözükebilir gözüne ama gerçeklerle ne kadar hızlı yüzleşirsen senin için o kadar iyi olur.. Yoksa yaparsın aslansın yürü be koçum demek işin en kolay tarafı.. Ben sadece 15 senelik elektronik ve haberleşme 10 senelikde bilgisayar ve enformatik mühendisi olan bir abin (kabul edersen tabi) olarak yazıyorum bunları..

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mustakbel meslektaşım. Yanlışsın. DIY yapmak elbette eğlenceli. Zaten aksini söylesem kendimle çelişirim. McGyver modu iyidir güzeldir. İnsanın ufkunu geliştirmeyede yardımcı olur. Ancak eğlence amaçlı olarak eğilinecek işlerden birisi ECU tasarlamak ve geliştirmek değil. Yürüyen ışıktır, LED sürücü devresi yapmaktır, ne bileyim trafik lambası devresi falan filan yapmaktır. Eğlenirsin elin havya tutmayı öğrenir, lehim yapmayı becermeye başlarsın falan filan. Yukarıda da yazdığım gibi yapmayı kafanda tasarladığın şey meraktan daha fazlasını gerektiriyor. Arabaya ECU tasarlamak yada geliştirmek elektronik mühendisinin işi değil herşeyden önce. Tek başına altından kalkabileceği bir iş hiç değil. Mekatronik bilmeden ben ikinci sınıfta okuyorum o zaman yapabilirim "He-man güç bende artık" ile hiç olmaz..
    Bir şeyi geliştirmen için önce bilmen lazım. Senin prof dediğin vatandaş sana vermiş coşkuyu ama o coşku sadece teşvik amaçlı olabilir. Aksi halde o prof un profluğu da tartışmalı hale gelir. Eminim o prof hakkında hiçbirşey bilmediği bir devre ve sistem hakkında yorum yaparken bu denli hoyrat bir duruş sergilemek istemez. Sen önce bir mühendis gibi düşünmeye başlayarak giriş bu tip işlere.. Mühendis adam kalkıp direk devre şemasını verin ben bununla oynayacam modunda dolaşmaz. Herşeyin olduğu gibi devre tasarımınında bir metodisti vardır. Ortada bir proje yok henüz. Kafada uçuşan fikirler var sadece.. Önce işi bi projelendir, ortaya bir yol haritası çıkart, sonra o yol haritasının üzerinden step by step ilerlemeye çalışırsın. Öncelikle kendine bir amaç belirle, ihtiyaçları ortaya koy, fizibilitesini yap, ortaya proje olarak adlandırılabilecek birşey koy, gel hep beraber sana yardım etmeye çalışalım. Ama böyle olmaz. Heleki senin yapmayı istediğin reverse engineering devreyi sıfırlamaktan çok daha zor, tecrübe bilgi, kaynak ve zaman gerektiren bir iştir. Devre şemasını bulayım nasılsa çözerim ben bu işi mantığı ile bir yere varamazsın..

MS i beğenmeyip VMES e giderim falan diyorsunda O MS i geliştiren ve bugüne getiren bir sürü mezun olmuş ve tecrübe kazanmış mühendis ve dışarıdan katkı sağlamış bu işlere kafasını yoran insanın emeğini küçümseyerek işe giriştikten sonra varacağın yer çöpe atılmış zaman olur. Hardware in bu hale gelmesi bile 10 yılı aşkın bir süre almışken heyytt ben bunu daha iyi yaparım demek abesle iştigaldir. Haddini aşmaktır. Kaldı ki bunun hardware kadar software tarafıda var. Profesyonel oalrak bu işleri yapan ve bu iş için yetişmiş ARGE mühendislerinden oluşmuş ekipleri olan büyük marka olmuş firmalar bile bu işi beceremezlerken tek başına bu işe kalkışmak yel değirmeni ile savaşmak değilde nedir?

Bu arada daha hızlı arabası olanlar forumlara üye olmuyormu sence? İnsanoğlu arsızdır. Doymaz. Her zaman daha fazlasını ister.. 1000 beygirlik araban olsa bunun 1500 ü olsa ne güzel olurdu dersin.. Doğal birşey bu...

Şevkini kırmak istemem. MErak ve hevesinide anlıyorum ama başlangıç noktan temelden yanlış..
    önceki mesajın çok irite ediciydi böyle yaz canımı ye tabi sende haklısın sazan zannettin beni

beni aşan iş olduğunu tahmin ettiğimden daha karmaşık olduğunu rckid in yazdığı mesajdan sonra anladım vazgeçtim, prof a anlattım bikaç foto gösterdim benden bütün belgelkeri istedi incelemek için ztn ondan onun hakkında bişey diyemem, msi beğenmiyorum demedim pnp olup uğraşılmadığından vems dedim, geçen sene şubat ayından beri ms i takip ediyorum gelişimini inceledim hatta ms3 çıkacak çıktı satılıyor deniyor ama hiçbiryerde yok çok daha güzel hatta ms2den, uğraşmıcak olsam bu yetmediğinde daha hızlısı sonra daha hızlısını alırdım ztn merak belli süre sonra azalır dı o tip adamlarda öyle oluyor veya devam ederdim param yettiğince mesela Mehmet Başaran'nın fxx i var veyronu var r35gtrı slri var ama hepsi orjinal

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vems de ms tabanlı değilmi ?

bu işlerde 2 fırma tanırım Gems ve motec,
    Aem di ahmetti mehmetti Kralının software ı gems şirketinden çıkmadır çok istiyorsan Gems ile bağlantıya geçebilirsin ama çok prensipli adamlar min 1000 demen lazım
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önceki mesajın çok irite ediciydi böyle yaz canımı ye tabi sende haklısın sazan zannettin beni
    Obur olduğum doğru ama hem yamyam değilim hemde balık sevmem. Daha doğrusu balığı rakısız sevmem..

msi beğenmiyorum demedim pnp olup uğraşılmadığından vems dedim, geçen sene şubat ayından beri ms i takip ediyorum gelişimini inceledim hatta ms3 çıkacak çıktı satılıyor deniyor ama hiçbiryerde yok çok daha güzel hatta ms2den, uğraşmıcak olsam bu yetmediğinde daha hızlısı sonra daha hızlısını alırdım ztn merak belli süre sonra azalır dı o tip adamlarda öyle oluyor veya devam ederdim param yettiğince mesela Mehmet Başaran'nın fxx i var veyronu var r35gtrı slri var ama hepsi orjinal
    "Bence" senin ihtiyacına uygun olan şey MS'ten başka birşey değil. Al kur oyna değiştir olmadı ekle çıkart sök tak software i ile oyna falan filan.. Plug n play arayan adamın zaten ECU nun üzerine dougter board yapmaya uğraşmakla işi olmaz dimi..

O vatandaşları tanımam açıkcası isimlerini bile duymadım. Ama emin ol onlarda o araçları alana kadar daha nice güçlü arabaları satmışlardır. O güçlü arabaların %90 ı da orjinal değildir.. 320 si olan 330 ister 330 u olan m3 ister.. m3 ü olan turbo takar, olmadı m5 alır.. Bu işler böyle.. Başıda sonuda yok..

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vems de ms tabanlı değilmi ?

bu işlerde 2 fırma tanırım Gems ve motec,
    Aem di ahmetti mehmetti Kralının software ı gems şirketinden çıkmadır çok istiyorsan Gems ile bağlantıya geçebilirsin ama çok prensipli adamlar min 1000 demen lazım
    bilgiler için teşekkürler

Obur olduğum doğru ama hem yamyam değilim hemde balık sevmem. Daha doğrusu balığı rakısız sevmem..

"Bence" senin ihtiyacına uygun olan şey MS'ten başka birşey değil. Al kur oyna değiştir olmadı ekle çıkart sök tak software i ile oyna falan filan.. Plug n play arayan adamın zaten ECU nun üzerine dougter board yapmaya uğraşmakla işi olmaz dimi..

O vatandaşları tanımam açıkcası isimlerini bile duymadım. Ama emin ol onlarda o araçları alana kadar daha nice güçlü arabaları satmışlardır. O güçlü arabaların %90 ı da orjinal değildir.. 320 si olan 330 ister 330 u olan m3 ister.. m3 ü olan turbo takar, olmadı m5 alır.. Bu işler böyle.. Başıda sonuda yok..
    rakı balıkta iyi gider bu havada

ms alıyım ben kedi pisliğiyle oynar gibi oynıcam kendimi biliyorum

inan alıp sattığı arabaların hepsi orjinaldi kolleksiyonerlik ayrı bi olay ama modifiyenin sonu yok haklısın insan oğlu açgözlü ve yeniliklere çok çabuk alışabiliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen bu konuyu akademik olarak yapmak istiyorsan zaten bu yaklaşım çok doğru değil. megasquirt zaten her şeyiyle açıkta olan bir platform değil mi? sen projende buna eklenti getirebilirsin veya bu platformun eksik gördüğün yönlerini tamamlayabilirsin. eğer sıfırdan bir şey yapmak istiyorsan da zaten tezinde şu ana kadar ne yapılmış ne gibi projeler ortaya koyulmuş bunlardan bahsetmek zorundasın. bunlardan bahsettikten sonra ben şu şu nedenlerle baştan yapmaya karar verdim diyeceksin ki, bunun için zaten her halükarda megasquirt'i veya başka örnekleri yemiş yutmuş olman lazım.

anladığım kadarıyla bu bir bitirme tezi değil dönem projesi olacak. ikinci sınıfta da olduğuna göre mühendislik formasyonunu yeni tamamlamışsın, alan dersleri almaya başlıyorsun. şu aşamada sıfırdan bir şey yapmak seni biraz zorlayabilir. megasquirt'i kurup çalıştırmak, neyin nasıl çalıştığını bir "tuner" değil, elektronik mühendisi gözüyle inceleyip zamanın olursa senin amacına uygun birkaç değişiklik yapıp hocana sunmak daha gerçekçi bir hedef olur senin için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SifirinciMurat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen bu konuyu akademik olarak yapmak istiyorsan zaten bu yaklaşım çok doğru değil. megasquirt zaten her şeyiyle açıkta olan bir platform değil mi? sen projende buna eklenti getirebilirsin veya bu platformun eksik gördüğün yönlerini tamamlayabilirsin. eğer sıfırdan bir şey yapmak istiyorsan da zaten tezinde şu ana kadar ne yapılmış ne gibi projeler ortaya koyulmuş bunlardan bahsetmek zorundasın. bunlardan bahsettikten sonra bten şu şu nedenlerle baştan yapmaya karar verdim diyeceksin ki, bunun için zaten her halükarda megasquirt'i veya başka örnekleri yemiş yutmuş olman lazım.

anladığım kadarıyla bu bir bitirme tezi değil dönem projesi olacak. ikinci sınıfta da olduğuna göre mühendislik formasyonunu yeni tamamlamışsın, alan dersleri almaya başlıyorsun. şu aşamada sıfırdan bir şey yapmak seni biraz zorlayabilir. megasquirt'i kurup çalıştırmak, neyin nasıl çalıştığını bir "tuner" değil, elektronik mühendisi gözüyle inceleyip zamanın olursa senin amacına uygun birkaç değişiklik yapıp hocana sunmak daha gerçekçi bir hedef olur senin için.
    tez olayonıda anladım çok güzel açılmamışşın teşekkür ederim
    ewt dönem projesi olucak çok yerli tesbitte bulunmuşşun bende senin dediğini yapmaya karar verdim ztn bu konuşmalardan sonra ms in ecu digramlarını, board schematiclerini filan inceliyorum ztn güzel bşyler yapıp hocaya sunucam hem kendim öğrenmiş olucam tecrübemde artıcak

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)