syvecs kullandim hos biz adi solarisken almistik, hakkaten guzel ve kaliteli bir ems. OZ a katiliyorum bence kullandiginiz marka, gereksiz ozellikler vs cok onemli degil. Onemli olan sizin onu nasil kullanabildiginiz ki bence ems isinde basit iyidir, cok karmasik olmasina gerek yok.
Motec, pectel tunerlarin genelen high-end diye tabir ettigi sistemler, tamam belki bahsedilen f1 veya wrc sistemleri degiller ama zaten f1 veya wrc de kullanilan emsleri yol arabasinda kullanmaniz cok saglikli olmaz, sanmiyorum ki uzerlerinde gundelik bir arabada calisacak compensationlar acik olsun.
Aem, haltech, autronic, solaris, simtek vs ise bence gundelik bir arabayi fazlasi ile yurutecek nitelige sahip, hatta cogu zaman kullandiginiz ozellikler kapasitesinin yarisi bile olmuyor.
ben kendi paralel baglantimdan bir iki deneyim aktarayim,
bir tane rx8 e p1000 bagladim, oldukca sikintili bir isti cunku rx8 in hem trigger hemde home signal sadece motec tarafindan cozumlenmis tek bir krank tekerinden geliyor ve diger firmalar P&P bir cozum uretmemisler. Onun haricinde rx8 de bildiginiz gibi her rotorda iki buji var ve traling leading olarak farkli zamanlarda atesliyorlar. onun uzerine birde canbus2 sistemin sikintisi vardi klima, hidrolik direksiyon, abs, esp vs nin tamami aracin orjinal isletim sisteminden suruluyordu. Birde tps sinyali normal 0-5 volt degil yuzdesel olarak degisiklik hesaplayarak voltaj gonderiyordu 0-5 volt araliginda vs vs.
ilave teker ve miknatislar bagladim home trigger signali oradan aldim, ilave tps bagladim, oem krank sinyalini oem beyne gondermeye devam ettim, trailing ve leadingleri bobinleri istedigim gibi calistirmayi basardim, bunlar yetmezmis gibi birde 4 ilave tumble ve 2 trailing 4 leading stationary olarak calisan toplam 6 enjektor surmem gerekiyordu onuda hallettim. Arabayi calistirdim ve yurutmeyi basardim ki bence su an rx8 sonradan ems baglamak icin olabilecek en zor arabalardan biri. Sorunsuzda yuruttum, fakat rotarylerin kompresyonunu olcmek icin ozel bir cihaz gerekiyor oda bizde olmadigi icin arabanin motoru sorunlu cikti, yani o kadar emegi bosyere vermis oldum sonuc geldiginde motoru sorunlu olan bir araba icin butun rx8 ve rx7 mantigini cozmem ogrenmem gerekti, olsun bilgi ve deneyim edindim sonucta.
belki simdi bir anda aklima gelmeyen baska bir suru seylede ugrastim.
Yani sonuc OZ a tamamen katiliyorum, istedikten sonra cok ucup kacmadan guzel isler cikartabilirsiniz. haltech p1000 de bile hatirladigim kadari 448kb onboard logging var, oda sanirim 10 kanali 100ms hizla 30 dakika devamli olarak log tutuyor, memory doldukca 6 dakikalik kisimlari bas tarafindan silerek log almaya devam ediyor.Guzel bir ara yuzu ve isinizi gorebilecekten fazla sayida compensation haritasi ve 2.5bar onboard map sensor var. Iyi bir tunerin elinde bu begenmiyeceginiz ems 1600hp lik bir supra veya 1000 hp lik bir evo cikartabiliyor. misal bir ornek vereyim eger hizli arabaya sahip olmak icin gidip direk veyron almaniz gerektigini dusunuyrosaniz,emsdede ucuk kacik bir urun alabilirsiniz, fakat ekonomik bir arabayi honda,subaru,evo vs alipda onu hizli bir hale getirmek ile ugrasmayi tercih ediyorsaniz demekki daha basit cozumler ile sonuca gitmeyi tercih eden veya butcesi dogrultusunda maksimum verim elde etmeye calisan yapida bir insansiniz buda ems ile ilintilenirsa aem, haltech vs isinizi fazlasiyla gorur ;)