Onlar için servise gerek yok. Kablolarına bakın yeterli. İki telli olanlar manyetik, 3 telli olanlar hall tipi..
Sevmedim değilki. Ben MeganeRS in kendi ECU sunun gelişmiş bir ECU olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş olmak demek güvenliği sorunsuzluğu ön plana alınmış olmak gibi kriterleride kapsar. Aftermarket ürünlerde stock ECU ların kalitelerini yakalamak zor. Gerçekten zor. Bu onları küçümsemek için falan değil. Ama herhangibir üretici bir arabayı tasarlarken milyon dolarlarını ARGE ye yatırıp birşeyler tasarlayıp uyguladığı halde sonrasında defalarca güncelleme yapması gerekebiliyor. Bahsi geçen rakamlar ve süre belkide AEM in bütcesi kadar falandır (tamamen salladım. AEM in ticari sırlarına vakıf değilim) Dolayısı ile sizin sonradan uygulayacağınız ECU nun bundan daha iyi olması ihtimali gerçekten amatör ruhla çalışan profesyoneller haricinde yakalanması gerçekten çok zor olan birşey. Tek alternatifi olabilir yarış tecrübesi olan bir servisin profesyonelleri tarafından tasarlanmış bir ECU falan bulunabilirse o zaman daha yetenekli bir cihaza ulaşılabilir düşüncesindeyim. Açıkcası renault sporttan yada F1 team den falan ayrılmış tecrübeli bir ECU tunerinin önderliğinde yada ne biliim Ford Subaru vs vs teamlerinden birinde tecrübe edinmiş / çalışmış birilerinin hazırladıkları ve hali hazırda yarışlarda kullanılan bir ECU falan olmadığı sürece ben kalkıpta RS in beynini kenara koyup AEM falan takmazdım. Tabi bunu yazarken konu sahibine empati yaparak yazıyorum. Kişisel olarak düşünürsek ben takarım. MS de takarım daha dandik birşeyide. Zira benim 300 hp 500 hp gibi bir beklentim yok. Ama performans amaçlı üretilmiş bir arabada amaç sadece yakıtı yada avansı yönetmekten ziyade yakıtı ve avansı stock ECU dan daha iyi yönetebilmek olmalı diye düşündüğüm için AEM Haltech falan takmazdım.