User Tag List

Sayfa 7/11 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
196 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: MegaSquirt Sitesi TR yi Banlamış?

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haklısın adam icat etsin sen al bunu sat.hemde faiş fiyatlarla.haa bu iş ticarettir isteyen istediği fiyata satar.aslında isim değiştirmedne bile satılabilri.neden olmasın.herkes bu işten anlamıyor sonuçta.ee send ebu işten anlıyorsan ticaret bu.sen yaparsın almak isteyen alır senden.ticarette her yol mübahtır aslında ama.markasını değiştir kendim yaptım de sat o yanlış işte.kendini kandırmaktan başka bişe değil.

kmince
    Misafir
    Bu arada küçük bir bilgilendirme yapayım, konu içerisinde bir arkadaş seni dava edeceklerine foruma erişimi engellemişler dua et gibi bir cümle kurmuş. Adamların dava etmemek gibi niyeti yok merruse'a yazılan yazıdaki "pursue" çok ince bir kelimedir olayın peşine düştükleri anlamındadır, yani bu konuyla ilgili yasal haklarını arayacaklardır.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kmince Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada küçük bir bilgilendirme yapayım, konu içerisinde bir arkadaş seni dava edeceklerine foruma erişimi engellemişler dua et gibi bir cümle kurmuş. Adamların dava etmemek gibi niyeti yok merruse'a yazılan yazıdaki "pursue" çok ince bir kelimedir olayın peşine düştükleri anlamındadır, yani bu konuyla ilgili yasal haklarını arayacaklardır.
    dava acicak adam ip ban yapip neden kullaniciyi engellesinki?
    Experience is what you get when you don't get what you want.

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bişi merak ettim şimdi biz mp3 indirelim mi? indirmeyelim mi?
    kopya windows kullanabilir miyiz? kullanamaz mıyız?
    ..::PASSATURBO1::..

kmince
    Misafir
    Bilemiyorum ki belkide ilk önlem olarak yapmışlardır daha sonra açacaklardır.... Ben sadece kelimeyi yorumladım. Eğer kesdikleri ceza bu olsaydı recognize, aware yada determinate fiilini kullanırlardı, pursue işin peşini bırakmadan kovuşturmak anlamındadır. Ha yaparlar yapmazlar o onların bilebileceği birşey.

Aslında tam çevirisi şu : Orada ki bir sahtekarlığın peşine düşülmüşken tedbiren Türkiye'den tüm trafik bloke edilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bloke ettilerde ne oldu.madem öyle bazı şeylere kopyalanamaz önlemler alsınlar.fiyatları sabit kaslın yada başka önlemler alsınlar.o siteden almasa bile adam.zaten google denen bir teknoloji var.klavyeyi kullanmayı bilen herkes bulur ordaki detayları.bu işin içinde başka bir iş var sanki

hazar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyinler 1000 dolara satilmiyor ki, 400 tl'ye satiliyor. Tabiki sitenin kapanmasi kotu bisey bu konuda soyledikleriniz dogru ama diger konularda kulaktan dolma bile olmayan, iskembeden sallama laflar uzerine tartismak bence yanlis. Once islerin aslini ogrenip ona gore yorum yapmak lazim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mixercempl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya bloke ettilerde ne oldu.madem öyle bazı şeylere kopyalanamaz önlemler alsınlar.fiyatları sabit kaslın yada başka önlemler alsınlar.o siteden almasa bile adam.zaten google denen bir teknoloji var.klavyeyi kullanmayı bilen herkes bulur ordaki detayları.bu işin içinde başka bir iş var sanki
    Sen her kapısı açık eve girip hırsızlık yaparmısın?

İşin içerisinde elbetteki ticari kaygı var.
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emeğe haksızlık oluyor o açıdan adamlara hak veriyorum

toonch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim aklıma takılan brşey var.
    Biz Türkiyede ticari bir üretim olduğundan haberimiz dahi yokken adamın ordan nasıl haberi oldu?

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o değilde dürüst olmamanın savunulduğunu ilk defa gördüm yapmayın gerçekten, ondan sonra neden bizi sevmiyor dünya diye konuşuyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı toonch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim aklıma takılan brşey var.
    Biz Türkiyede ticari bir üretim olduğundan haberimiz dahi yokken adamın ordan nasıl haberi oldu?
    Muhtemelen ebay deki ilanlar falan birinin dikkatini çekmiştir.
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haklısın adam icat etsin sen al bunu sat.hemde faiş fiyatlarla.haa bu iş ticarettir isteyen istediği fiyata satar.aslında isim değiştirmedne bile satılabilri.neden olmasın.herkes bu işten anlamıyor sonuçta.ee send ebu işten anlıyorsan ticaret bu.sen yaparsın almak isteyen alır senden.ticarette her yol mübahtır aslında ama.markasını değiştir kendim yaptım de sat o yanlış işte.kendini kandırmaktan başka bişe değil.
    her yol mübah fln değildir, böyle bir genelleme yapamazsınız

kmince
    Misafir
    Aslında yanlış tarafından bakıyoruz hepimiz, buradaki sıkıntı kopyalanan malın megasquirt olarak satılması. Megaşukufe olarak satılsa bir sorun çıkmayacaktı. Dünyada orijinal malın kalite ve piyasasını korumak için düzenlenmiş kanunlar var. Bir malı kopyalayıp orijinal diye satamazsınız suçtur, muadil diye satabilirsiniz o da telif hakları müsade ediyorsa. Örneğin bir ilaç firması orijinal bir formül bulduğunda 10 yıl kimse bu ürünü üretemez (ar-ge hakkı) 10 yıl sonunda kartelleşmeyi önlemek adına isteyen bu ürünü üretir ama orijinal adla satamaz. Burdaki sıkıntı megasquirt olmayan bir malın, orijinal megasquirt olarak satılması, orijinal malın pazarının gayrı kanuni yolla baltalanması ve piyasa fiyatının düşürülmesi. Megasquirt i üreten ve satan hak sahipleri, bu malları için AEM EMS gibi marka standalonelarla rekabet edebilecek ve tercih edilecek bir fiyat politikası izliyorlar, onlar bilmiyormu bu ecu yu 100 dolara satmayı hatta kar bile ederler hatta AEM EMS ninde taş çatlasın AEM e maliyeti 150 dolardır belkide yoktur. Bu sektör temel gıda sektörü değilki %10 kardan fazlasına izin olmasın. Bu yüzden ben yaptım hatta daha ucuzada sattım işi insanın başına olmadık işler açabilir, halbuki başka isimle satılmış olsa bu boyutta bir tepki göstermeyeceklerdir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maxpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her yol mübah fln değildir, böyle bir genelleme yapamazsınız
    cümlenin içinden seçtiklerine dikkat et.bak öncesinde demişim ki ismini cismini değiştirmeden bu işten anlıyorsa kendisi alıp başkalarına satabilir.neden olmasın demişim.ismini değiştirerek felan dememişim.cimleyi kestiğin yere dikkat et kardeş.bende çalsınlar demiyorum.elbette nekadar açık kod bir yazlım veya herkese açık bir devresi olsada hoş birşey değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merruse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen her kapısı açık eve girip hırsızlık yaparmısın?

İşin içerisinde elbetteki ticari kaygı var.
    kapısı açık her eve ben girmem ama bak böyle girerler işte.bu önlemi en başında alsalardı böyle olmazdı.sen evin kapısını açık bırak hırsız girsin sonra tüm suç hırsızın.hiçmi ev sahibinde suç yok?
    şimdi diceksiniz ki adam herşeyi açık bırakmış size siz hala hırsızlığın peşindesiniz.haa ben değilim ama insanoğlu bu.önüne dağları koysan arkasındaki tepeleride ister.bende kınıyorum yapılan yanlışı.hatta tüm türkiyenin o insanların gözünde o hala düşmesi,çok üzücü bir durum.

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    megaşukufemi yoksa ay lav yu osman diyemi kopyalanmış :S çok şaşırtıcı gerçekden
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşten anlayan birisinin kendisine ve en fazla harcayıp çöp yapabileceği malzemeyi göze alarak daha ucuza getirmek mantığı ile kendisi için ticari amaç gütmeden yapıcağı bir kopya oldukça masum birşey bence. Bu gayet doğal. Ama ürünü kopyalıyıp seri üretim ile satmak ise MS gibi satış adetleri düşük olan ufak bir işletmeyi batmaya kadar sürükler. Sallamasyon olarak adam ayda 3 tane sen 10 tane satarsan adam bildiğin çöker. İş Windows ile MP3 ile yada MKV ile felan bir değil yani.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapısı açık her eve ben girmem ama bak böyle girerler işte.bu önlemi en başında alsalardı böyle olmazdı.sen evin kapısını açık bırak hırsız girsin sonra tüm suç hırsızın.hiçmi ev sahibinde suç yok?
    şimdi diceksiniz ki adam herşeyi açık bırakmış size siz hala hırsızlığın peşindesiniz.haa ben değilim ama insanoğlu bu.önüne dağları koysan arkasındaki tepeleride ister.bende kınıyorum yapılan yanlışı.hatta tüm türkiyenin o insanların gözünde o hala düşmesi,çok üzücü bir durum.
    işte zaten bu yüzden bizde açık kaynak kodu olayı gelişmiyor yurtdışında adamlar böyle düşünmüyor, çalmak yerine üstüne bir şey ekleyip herkesin kullanımına sunuyor herkes faydalansın diye...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)