oz biraderim acik platformda ozgurce konusmasini severim, MS hatasiz gibi bir sav ortaya sunmadim, okadarda degil![]()
oz biraderim acik platformda ozgurce konusmasini severim, MS hatasiz gibi bir sav ortaya sunmadim, okadarda degil![]()
Experience is what you get when you don't get what you want.
bu ankete oy veremiyorum
ms kullandım sıkıntı yaşamadım değil ama kesinlikle önermiyorum diyemem
konu içnde defaten yazıldı zaten eski araçlar için aslında büyük nimet karbüratörden dönenler vs vs gibi
ama prof araçlarda yarış kovalayan araçlarda başka bir şey kullanmak gerekir
ben ms ten memnunum ama bunu kalkıp m3 e takmam e30 için ideal ama vanoslu vb. çok elektronik bir araç için değil.
ufak bir ayrıntı kaçırıyoruz ama ms inde çok dolu versiyonları var diye biliyorum misal ms3 için iyi diyorlar sonuçta ms yerinde saymıyo 1 2 3 extra vs. devamlı gelişen bir beyin birgün oda prof olur belki
uzun lafın kısası
prof. beyin aem haltech
amator ve basit beyin ms
ankete cevabım ms kullanıyorum sikinti yok![]()
ms3 ile asagida linkini verdigim urunu karsilastiran oldu mu?
http://www.diyautotune.com/catalog/emspro-ecu-c-41.html
Experience is what you get when you don't get what you want.
Ilk megasquirt'imi yapali 6 yil olmus. Tamamen kendi deneyimimden konusuyorum, beni tanimayanlar icin baskasinin araci vs degildir. Ticari degilim ve hic olmadim, arkadaslarima yardim amacli veya kendi kullanimim icin 3 farkli MS topladim.
Oncelikle, aci gercekler: Megasuirt,
Hicbir zaman, miata gibi birkac ornek disinda p&p olmadigini kabul etmek lazim. MSyapacak adamin, aynen Merruse'nin dedigi gibi motor ve elektronik bilgisi olmasi lazim. Bolca okumasi, birseyi denemeden birkac defa daha okumasi lazim.
Dogru komponent ve ekipman ile sorun yasamadan calistirmak isten bile degil, ama bunu tercih edenler genelde ilk defa kullanicilari oldugundan, veya kendisi anlamayip, aracini tam bilemeyecek (burada aractaki herseyin bastan saglikli calistigina emin olmaktan bahsediyorum) birine yaptiran bir kitle oldugundan, ilk marsta sorunsuz calisma ender oluyor. Kullanici bilgisini artirirsa sonrasinda ogrenme egrisi cok daha duzlesiyor, kolaylasiyor.
Ama zaten MS'in mantigi da burada, elindeki proje aracini, kendi yaptigin bir beyinle yurutebilmek, istedigin gibi ekleme cikarma yapabilmek, projene uydurabilmek..
Ozgun'un sikintisini ve serzenisini gayet anliyorum, zira o bir tuner olarak, nerede nasil toplandigini bilmedigi, tam guvenemedigi MS setuplarina, hem ticari hem de zaman baskisi altinda ayar yapmak zorunda kaliyor. Insanlar kablosunda, soketinde, lehiminde, toparlanan sensor ve hatta bunlarin baglanti ayaklarinda vs ne gibi sorunlar oldugunu dusunmeden, hemen ayar yapilsin yurusun istiyorlar.
E tabi bir yanda belirli bir firmanin belirli bir motor tipine, sensor listesine ve yazilimina uygun olarak urettigi, test ettigi oturmus ticari cozumler var iken, sadece hobi amacli kisilerin gelistirdigi, kod yazdigi, devamli oynadigi acik kaynak kodlu bir cozume yonelmesi,
ticari bir tuner veya mapper icin hic beklenemeyecek birseydir...
Burada bir suclu, veya sorunlu sistem yok, insanlarin algilamasinda biraz yanilsama var. Herkesin ortak olarak gormesi gereken, megasquirt gibi bir sistemin, kullanici bilgisi olmadan yurumesinin zor olmasidir. Miata P&P gibi ugrasilmis ve gercekten sorunsuz yuruyen birkac ornek disinda, MS setuplari, arac sahibinin bilgili olmasini veya en azindan ogrenmeye istekli olmasini gerektirir. Hobbyist amacli uretilmis bir sistemi, cok yaygin bir yelpazeye hizmet ederken, yani misal 1000 beygirlik dragsteri de, VW kaplumbagayi da, mopedi de yuruten, daha dogrusu yurutme icin acik uclari bulunan bir ekipman grubunu, belirli amac ile ticari uretilmis tekilduran beyinlerden ayird etmek gerektir...
Olayi Ms'ci - MOTEC'ci olarak ayirdetmeden once, bence yapilan MS uygulamalarinin isciligi, sorunsuz yuruyenlerin neleri dogru yaptigi, sorun yasayanlarin neleri eksik veya yanlis yaptigini tartisip paylasmak lazim, bu ingilizce olarak bircok forumda var ama yabanci dil bilmeyenler icin burasi iyi bir referans olabilir...
Selamlarimla..
MS değil de, DTA S40 veya OMEX 600 için itirazı olan var mı peki, öyle bir şeyler düşünüyorum da arabama.
wasted sparkmışlar ama sequential ihtiyacım olacakmış gibi de gelmedi açıkçası.
If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.
Kesinlikle hemfikirim. Zaten insanlar işi board yapabilme becerisine indirgediği için iş bu hale geliyor. Eğer kendin konfigüre edemiyeceksen, hardware bilgin ve tecrüben yoksa o zaman MS ile anca marşa basar standart bir araba kadar yürüyebilirsin. Ötesini bekliyor istiyorsan, okuyup anlayıp çalışman lazım. Customise etmeyeceksen eğer mıncıklamayacaksan o zaman MS in ucuz olması dışında bir albenisi yok.
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
selam hazar ;
memnun olmana sevındım ms den fakat zaten orjınal ve dıstrıbıtorden karburatörden ms gecıs yapanlarda sıkıntı yok verdıgın ornekler bu yonde
205 ıcınde yiğitin arabasından bahsedıyorsun sanırım yıgtınde pek memnun oldugunu dusunmuyorum
memnun olmayaları sıralayım bende
uno turbo
efe nın 205 ı
ben
konu zaten orjınal arabaya ms yapıp sorunsuzum demek degıl koşan arabada ms işe yarıyormu yaramıyormu?![]()
et giren yere dert girmez.
evet şuan itibariyle tuner ayarlayacak. arabama bişi olursa ben sizler gibi soğukkanlı davranamıyorum (bayan olduğumdan heralde) çok üzülüyorum bişi olursa, o yüzden herhangi bir kırma riskine girmem.
ayrıca forumları okuyup araştırmakla da ecu ayarı yapmaya yetkin olacağımı sanmıyorum, motor mekanik değil ki bu, daha farklı. motor bilgisi yeterli değil ayar yapmaya, ekipman da gerekli. örneğin özgün gibi motoru dinlemek, knock..vesaire.. ama izlerim öğrenirim verilere göstergelere dikkat ederim arabadan gelen bi ses varsa ne olduğunu bilirim, o ayrı.
ama bu oyuncak değil zevk olsun ecu ayarı yapmayı öğreneyim kırılırsa yine yaparız deneyim göreyim mantığı bana ters.![]()
kıyamam GRUya, kocamdan çok ona aşığım![]()
Real women use 3 pedals
Turbo Rover 25