şuan piyasada verdiği performansa göre en düşük yakanda mito zaten. desene basmaya bağlı, başına gelen boldur, araç piyasada pek olmadıgından meraktan arkaya dayanıp selektor yapan bol oluo avucunu yalayanda aynı şekil bol oluyo ama sonu bi ceyrek depo oluyoben ortalamyı genelde 8.5 ıla 10 arası kapatıom. ama ara yollarda cok kullanıyorum. heh bide sunu sorim araclarınız kac bar basıo turbo saatiniz varmı beyler...
barbaros abide saat bağlamıştık stockta sanırım peakte 1 basıodu continiusta 0,86 yazılımdan sonra peakte 1,3 continuousta 1'e çekmiştik daha fazlasını kaldırmamıştı. turbo daha büyük yazmıştı fatih turbo basmasına basar da, motor yapısı kaldıracak mı onu bilmiyorum, onlar en optimumunu ayarlarlar bence aynı basınç değerlerini kullanırlar.
son depoda çok efendi kullandım trafiğe girmedim. 8,6 yaktı. Lastiğimde bombe vardı, gazlamıyordum, bugün değiştirdim. 46km ortalaması 10,6 =) ve fazla da abartmadım durumu. eski tüketim değerlerini bekleme, ama araç gidince de ulan yaksın zaten diyeceksin. 8,5-10 bandını 9-11,5lt arasınde göreceksin muhtemelen yazılımdan sonra.
benimde yakıt en son 1000km lik şehir içi ölçümümde 6.6 litreydi...basınç olarak 155liklerdeki vl36 turboyla yazılımdan sonra 1.5-1.6 civarı peak ve 1.2 civarı continious görülüyo fakat kesiciye doğru 0.7 bar gibi kötü rakamlara düşüyor malesef..bu yüzden 170liklerdeki gt1446 turbo gerçekten alttada üsttede çok verimli =)
bu arada iki turbo arasındaki farkı göstereyim..soldaki Garrett GT1446 170-180liklerdeki turbo----Sağdaki ise IHI VL36 155liklerdeki turbo..
![]()
(2008 GP T-Jet sport-2005 Golf V GTI-2012 Leon TSI-2009 GP T-jet sport)-Abarth 595c competizione- ????
oha sağlam fark varmış =)
peki usta, bu garreti 155'liklere uygulasak, nelere dikkat etmek lazım. sırf turboyu değiştirmeyle bitmez değil mi o iş. bunun intercoolerı var, pistonu contası falan filan?
Birmot - Alfa Romeo Araç Modelleri - Alfa Romeo Mito
romeo_er2 birmotun sitesinde q2 elektronik tüm mitolarda standart görünüyor.
Fatih; intercooler, turbo derken motoru açtıracaksınız =)
kurtoğlu bence madem degiştircen bu turboları geç saglam gir gitsinbu arada ne dicem sebo downpipe ta kaclık boru kullandı sizin araclara?
60 başlayıp 55mm gitti sanki bende diye hatırlıyorum.
fatihinki de 60 başlayıp 70 gitmiş olabilir ama sonra bi değişiklik yaptı 4 çıkış orta susturucu falan onda şuan durum ne bilemeyeceğim.
Fiat-Abarth-Grande-Punto-esseesse
170hp qv
155hp mito
Essesse'nin turbosunun hava aldığı borular daha geniş, blow tahliyesi de haliyle daha geniş. 155mitoda bunlar daha ufak.
dediğin gibi girmişken sağlam girmek iyi de, günlük kullanımda bu kadar masrafa girmek istemiyorum en azından şu dönemde. Ama şu turbolar arası farkları öğrendiğim iyi oldu.
http://www.techturkey.com/forum/1656163-post1.html
allah allah demekki hepsi kilitli diferensiyelmişsüper..
gt1446 yı diğer t-jetlere uygulamak çok kolay aslında..aradaki değişik parçaları sayayım..
turbo-manifold-egzoz sistemi-enjektörler (orj 267cc diğeri 370cc) - yazılım..motorun içinde hiiçbir parça değişik değil tamamen aynı piston kol cart curt ne ararsanız..
ana parçalar bunlar onun dışında motorlarımız tamamen aynı(t-jet 120-155-180)-(multiair 130-140-170) sadece multiairler yeni nesil biraz daha değişik onlarla ilgili çok bilgim yok..
bu videoda bildiğimiz grande punto abarth ın abarth esseesse modeline dönüşümünü izlieyebilirsiniz..değişen ana parçaları görebilirsiniz..155hp to 180hp
http://www.youtube.com/watch?v=MuTeFpThcVE
(2008 GP T-Jet sport-2005 Golf V GTI-2012 Leon TSI-2009 GP T-jet sport)-Abarth 595c competizione- ????
verdiğin faydalı bilgiler için çok sağ ol, elbette her biriyle uğraşmak zevk verecektir ama, bu masrafları yapmak yerine elimdeki mitoyu satıp sıfır qv alsam aşağı yukarı aynı hesaba gelir. sonuçta QVnin görüntüsü ve coilover'ı da var.
video da çok iyiymiş ayrıca, qv ile bizdeki mitoların fren sistemleri aynı mı acaba?
konu nereden nereye geldi, biraz dağıldı ama faydalı şeyler paylaşılıyor.
Team, araca işlem yapılırken çektiğim fotoğrafları ekliyorum.
orjinal katalizör
spiral ve orta düz boruya, son susturucuya bağlanan orjinal parça
Turbo çıkışı, downpipe'ın bağlandığı kısım
Orjinal katalizör ve düz boru yerine cut out öncesi konulan çıtırtılı sıradan bir orta susturucu
downpipe
downpipe
orta susturucunun alıştırması yapılırken ve cut out'un geleceği yer tespit edilirken.
Sebo usta orta kısmın işlemini yaparken
orta kısım montaja hazır
downpipe'ın işlemi yapılırken
![]()
kurtoglu kardeşim paylaşımların harika emegne saglık gercekten. fotolar harika. burda paylaşılanlar gercekten harika oluyor cunku piyasadan az bulunan araclara sahibiz ve olsa bile modifiye işiyle bukadar ugraşanlar yok.bu arada işin kalitesi fotolarda gayet acık![]()
eyvallah saolasın, keşke senin yapım sürecini de fotoğraflayabilseydik. elimizde iyi bir kaynak daha olurdu. ama üç aşağı beş yukarı yapılacaklar aynı. Son susturucuyla cut out kapalıykenki sesi çok merak ediyorum.
dediğin gibi piyasada hem fazla yok hem de uğraşan az. ama bravo ve punto motorları bize performans konusunda emsal teşkil edebilir. Çok fazla faydalanacağımız tecrübe mevcut.
kumandalı ama yandan borulu değil direk düz borunun üzerinden bir delik açılıyor.
son susturucu da orjinal, yüksek devirlerde sanırım cut-outtan çıkan gaz oranı azalıyor. cut out açıkken de son susturucudan bir miktar gaz atıyor. hatta mavi alev görenler varmış yolda giderken ama durum nedir bilemiyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)