hırs yapmadan çıkar ufak bi deneriz. birer mcflurry yeriz![]()
Hoca nerdesin. yoksun.mc de 0531 214 6111
1.8 civic önce stok integraları geçsin sonra vtı ile denesin...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
hocam zaten ne integra nede vti gecmek vs konusu değildi bu.
konuyu tam ve fanatiklik yapmadan okusaydınız kac boy yer sohbeti vardı. aractan araca göre de ne kadar fark yediği değişti. umarım yanlış yorumunuz ve düşünceniz şimdi değişir. iyi akşamlar...
1.8 ciler iyi okusun
o gece denenen vti'ın içinde ben vardım
gecenin özeti şudur
1-yusuf(DENON)'un kullandığı bomboş stock vtec2 no name eksoz ve full bitik debriyajı var.1.8 hb ciddi anlamda ayıramadı.Allah muhafaza yusufun yada emrenin vtec2 si olsa 1.8'in şansı yoktu.
2-yeşil stock vti'ı ise cem(cemsultan) kullandı ben sağ koltukltaydım vtec altı bastık 1.8 yanımızdaydı vtec açınca zaten 2 boy öne fırladık ondan sonra cem işi sıkmadan maçı idare etti sadece ***** arabası yeni ve benzin pahalıyani sürekli rolling kovalayan bir vti ile yarışsa idi 1.8 komik olurdu sonuç
3-1.8 h.b asla bakımlı gücü yerinde bir integrayı ge-çe-mez..
komançero garage
Bundan onceki arabam cok diri vtec2 idi ve vtec2 ile bunu kiyaslamak komik geldi bana normaldir ama sahincilerde bazen bana makas yada roll e geliyorherkesin gorusu kendine
![]()
halamın testisleri olsa amcam olurdu gırtlak dolu vtec 2 filtre eksozlu 1.8 i geçemez size gelince debriyaj bitikti.
bizim bagajdaki 100 kilo yükü kimse görmez.
tıkalı filtreyi gören olmaz.
getirseydiniz dolusunu ben mi getirmeyin dedim.
vti a benzin pahalı bize ucuz nasılsa.
İlker abi zevk renk muhabbeti vardir ya oyuzden yapcak bisi yok. ole olsa bole olurdu bole olsa ole olurdu...
Kaç gündür burda atıp tutuyorsun sesimi çıkarmadım ama 2 laf da ben edeyim;
- Ben mi dedim sana çıkalım otobana deneyelim diye, İstanbul'dan arkadaş gelmiş, sende stock vti var abi, dener misin ayıp olmasın dediler, madem misafir gelmiş gitmezsek ayıp olur dedik, Bursa'nın öbür ucundayken geldim.
- Aracımı alalı ya 1 hafta ya da 10 gün olmuştu, ne yağı ne suyu ne filtresi dedik, hiç şeyi bahane etmedik, çıktık geldik.
- Benim rolling'ler le işim olmaz, sadece sevdiğim arkadaşlarımla çıkar basarım, başka da kimseyle basmam, ki bassam bile beni geçmiş geçmemiş umurumda olmaz, benim arabam fabrikadan nasıl çıktıysa üzerine toğlu iğne eklenmemiş durumda, geçseler de sıkıntı olmaz, onlar stock araca göre ne kadar hızlandığını görür bende onların adına mutlu olurum.
- Burda benim arkadaşlarım sana geldiğin için teşekkür de ettiler, bir kaç tane espri yaptılar diye alındın ettin, savunmaya geçtin hemen, alınma araban çok güzel bir araç ama bahane üretmene gerek yok, naparsan yap o araç ne vti ne de integra'yı aynı setuplarda geçecek bir araç değil. Ha geçmese ne olur, birşey olmaz yinede 10 numara bir araç, bunu unutma.
- Yalnız sana kıl kaptığım bir nokta var; otobana girmeden önce geldin arkamdan çok sert bir makas attın apaçiler gibi, bir an bana çarpacağını düşündüm, arka tamponu en fazla 30 cm le kurtardın, şehir içi trafiğinde bu tip hareketler yapmak hiç yakışmadı, eğerki vursaydın bunun sonucu ne olurdu bilemiyorum.
- Vti a da benzin aynı para orda sıkıntı yok ama ben 2 boy öne çıktıktan sonra basmanın alemi yok benim gözümde, ayrıca bassaydım ilerdeki kamyonlarla sıkıntı olabilirdi, ne kendimi ne başkasını riske atmam, benzini düşünecek olsam ne Bursa'nın öteki ucundan gelirim, ne de otobana çıkarım.
- Bu konuda başka da diyecek bir lafım yoktur, ama bana da akıl oldu, tanımadığın adamla basmayacakmışsın.
- Son sözümde şudur Allah gönlüne göre versin, selametle.
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
Sen neden üstüne alınyorsun ki.
senin arkadaşların geldi atarlandı tutarlandı. yok cem sürmeyi bilmez başkası olsa vs dedi.
Benim sana bişey dediğim var mı?
araban stock tur veya değildir beni bağlamaz isterse üzerinde turbo olsun sorun değil.
Bursada olsa güzel olurdu dendi bende akşama bursadan geçeceğim uğrarım dedim. güzellik olur diye umdum.
Espri ile başka sözleri ayırt ederim o konuda sıkıntın olmasın.
Aracım o akşam bagajı doluydu ki balıkesire gidiyorum bomboş yola çıkmadım herhalde. kaldı ki pazar günü filtrenin tıkalı olmasından yolda kaldım. balıkesir honda servisinden alınmış fatıraları ekleyeyim isterseniz. tıkalı filtre ile araba ne kadar giderse o kadar gitti.
Konunun başından beri ben de VTi geçmez diyorum zaten.
farklı arabalar. üzerinde 8 hava yastığından envai güvenlik donanımı olan araçla 92 teg bir değil herhalde. amacım ona buna atar yapmak olsa bu arabayı aldığımda 24 liraya ep3 CTR vardı onu alırdım.
Ama bu demek değil ki Vti boy aça aça gider. eşit ağırlıklarda kafa kafaya biterler bunu unutma.
otobana çıkışta öyle bir hareket yaptığımı anımsamıyorum. benzinciye gelmeden hatta yanılmıyorsam sen olabilirsin. bir arkadaş radar var yavaş git diye uyardı. ordan önce mecburiyetten bir makas atma durumu oldu ancak öyle 20 30 cm ile hayatımda makas atmam.
Ki yinede seni tedirgin ettiysem özür dilerim bu konuda bende çok hassasım.
Otobanda rolling yaparken önümde arabalar vardı bende basmadım tedirgin oldum. o konuda sonuna kadar haklısın.
Hayat tecrübelerden ibaret kalk onca yol tep milletin ayağına git envai çeşit laf söz olsun.
konu bence hırs yapma boyutuna tasınıcak gıbı... lütfen arkadaşlar abiler kardeşler olayı honda savasına cevırmenın alemı yok..
her arac yasına bakımına gore farklı performanslar sergılıyor...
herkes kendı aracı ve denedıgı aracda farklı netıceler alabılır...
vti integra vs.. hatta golf 140hp tsı vs vs ne olursa olsun her bırı farklı aralıklarda farklı netıceler verebılır.
mesela vtec2 gaz kelebegı tellı ve kalkısta benı cok rahat gececektır.
yada vti integra yası ılerı araclar bakım vs hepsı ayrı ... 1 boy olur kokune kdr sıkar 4 boy olur ne olursa olsun herkes o an ne denedıyse orda kalır...
bunu tum vti tüm integra tum araclara maal etmenın hıc bı mantıgı yok...
ben temiz vti ın bana 2 boy taktıgını gordum e tamam.. benım ıcın oldu bıttı... 7kez denedık hepsı farklı netıce oldu ortalama 2 boy dedık... her aracda farklı netıce cıkacaktır ...
olayı uzatmaya gerek yok...
son olarak bu yuzden lütfen denemeleri riskli kosullarda yapmayalım.... bısı olsa ben vicdan azabı cekıcem
birbirinizin yazısını niye bu kadar sabit okuyorsunuz...
sanırım o aksam taraflar şahsi olarak birbirine ayar olmuş...
yoksa ilker abide vti gecer diyor. boy farkı aractan araca göre değişir diyor.. ve ıkı arac esıt agırlıkta olsa fark daha az olur dıyor.
neden ısrarla ucu maddıyata dokunan atmosferık beslemelerın kapısması yapılıyor..
yüklü vti bana 50boy saplasa nolur... =)
kimsenin kimseye kötü niyeti yok konu nerden nereye gelmiş hayret birşey ya böyle konular döndükçe otobandan soğuyorum demeyin arkadaşım işte otobana cıkıyorsanız şöle oldu böyle oldu demeyin cıktık bitirdik çayımızı sohbetimizi yaptık foruma gelince yok şu eksikti yok bu eksikti demeyin işte...
OKAN YILMAZ
..MTM & PRO STOCK GARAGE..
konu artık kapanır inşlh. valla artık bişi sormaya da paylaşmayada korkar oldum...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)