User Tag List

Sonuçlar: Dizel mi ? Lpg mi ?

Katılımcı sayısı
80. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • civic fd2 1.6 benzin- lpg

36 45.00%
  • astra j 1.3cdti dizel

44 55.00%
Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
48 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Dizel mi ? Lpg mi ?

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Baş ağrıtıcak bir yanı yok merdiven altı montaj yaptırılmadığı sürece.
    ya orası öyle tabiki ama lpg li de çok kullandım.en pahalı italyan kitlerinden taktırmıştık marmara bölge bayinde. gerek benzinden gaza geçerken titremesi çok nadirde olsa stop etmesi , gerek her mevsim ayar gerektirmesi , arıza ışığı yakması ve sıkı sık lpg filtresinin kirlenmesi insanın canını sıkıyordu. meşhur teleflex i kullanmadım belki onda öyle değildi ama diğer kitlerde bu küçük sıkıntılar hep var. çok büyütcek sorunlar olmasada sorunsuz değil.
    ___
    GS

WebCreatix : Web Tasarım

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Valla bahsettiğin sorunlardan bir tanesi gaza geçerken titremesi lpg bujisi taktığımdan beri hiç olmadı tamamen kesildi,ayar arıza ışığı vs olmadı filtrede bakımdan bakıma zaten.

Benim kit öle 2-3bin tl'liklerden de değil kendi halinde lovato

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla bahsettiğin sorunlardan bir tanesi gaza geçerken titremesi lpg bujisi taktığımdan beri hiç olmadı tamamen kesildi,ayar arıza ışığı vs olmadı filtrede bakımdan bakıma zaten.

Benim kit öle 2-3bin tl'liklerden de değil kendi halinde lovato
    siz şanslıymışsınız demekki montajı yapanlar bu işi çok iyi biliyormuş yada bana denk gelmedi, birde genelde bu sorunlar var .sizin başınıza denk gelmemiş olabilir , araçtan aracada durum değişiyor.çok yakan bir araca lpg taktırırım,lpg antipatim yok ama imkanım varsa dizeli yeğlerim.
    ___
    GS

WebCreatix : Web Tasarım

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana göre dizelin daha artı yönleri var
    LPG li araç alışveriş merkezlerinde bile girişi yapılamazken
    Nasıl rahat edilcek
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı redbaron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz şanslıymışsınız demekki montajı yapanlar bu işi çok iyi biliyormuş yada bana denk gelmedi, birde genelde bu sorunlar var .sizin başınıza denk gelmemiş olabilir , araçtan aracada durum değişiyor.çok yakan bir araca lpg taktırırım,lpg antipatim yok ama imkanım varsa dizeli yeğlerim.
    Tabi ki imkan dahilinde her zaman dizel daha mantıklı benimde tercihim o yönde olur.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hem 1.3 dizel fiorino kullandım hem de şu an tüplü otomatik jazz kullanıyorum.

dizeli turbo altı iğrennç, ne güç var ne tork var. çok sakin gidersen baya bi ekonomik. ama gücü zayıf olduğu için biraz hızladınmı tüketim artıyor ama 120-130 çok hızlansan da fazla artmıyor şehirler arası, bu iyi şehir içi o kadar da az yakmıyor. dizel alınacaksa en az 1500-1600cc alınmalı bence.

tüplü jazz. fiorinodan daha hızlı ve sert kullanmama rağmen bana km maliyeti fiorinodan daha az diyebilrim. ful şehir içi ortalamam 8lt gaz. ayrıca altlar çok dolu, alt tork çok iyi, adama yokuşlarda falan hammal etmiyor. atiker taktırdım ve maşallah hiç bir sorun yaşamadım. araba da 155.000km de.

firorinoyu sıfır almaıştım ve ha bire servise gir gına gelmişti gerek zaman gerek masraf olarak en az 300-500 arası tutuyor bakımları her 10k da bir. alacağın arabanın rutin bakım maliyetlerini de öğren. kaç km de servise girdiğini öğren. jazz yağ su değitir yallah

bir hondacı olarak civic +tüp daha mantıklı geliyor bana, ya da 1.6d volvo s40, veya ford focus olabilir.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

metinmb407 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzin+LPG.

BlackEmperor
    Misafir
    amaç rahatca gezmek ise performans bu kadar dert edilmemeli, astra 1.6 olsa fiyatı 60 dan aşağı olmaz bence bırazcık mıncıklamayla 110+bg cok rahat elde edilir o zamanda gayet yeterli performansı olur. İç atsarım olarak suan bu sınıfta en yenı modeller dahil daha güzeline denk gelmedim. ufak dokunuşlarla jant+yay vs derken keyifle binilir.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı devil_berk22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tsi lara lpg takılamıyor o yüzden tsi almam yoksa a3 1.4tsi alırım zaten
    Zaten lpg ye gerek yokki 8 lt yakicaksin cok degil.ama ayda okadar km yapiyosan benzin alma dizel al reno olsun hem gider hem az yakar. 1.3 motor nedir ya zaten yokusta kalkiyomu o araba?

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

dizeli turbo altı iğrennç, ne güç var ne tork var. çok sakin gidersen baya bi ekonomik. ama gücü zayıf olduğu için biraz hızladınmı tüketim artıyor ama 120-130 çok hızlansan da fazla artmıyor şehirler arası, bu iyi şehir içi o kadar da az yakmıyor. dizel alınacaksa en az 1500-1600cc alınmalı bence.

tüplü jazz. fiorinodan daha hızlı ve sert kullanmama rağmen bana km maliyeti fiorinodan daha az diyebilrim. ful şehir içi ortalamam 8lt gaz. ayrıca altlar çok dolu, alt tork çok iyi, adama yokuşlarda falan hammal etmiyor. atiker taktırdım ve maşallah hiç bir sorun yaşamadım. araba da 155.000km de.

firorinoyu sıfır almaıştım ve ha bire servise gir gına gelmişti gerek zaman gerek masraf olarak en az 300-500 arası tutuyor bakımları her 10k da bir. alacağın arabanın rutin bakım maliyetlerini de öğren. kaç km de servise girdiğini öğren. jazz yağ su değitir yallah

bir hondacı olarak civic +tüp daha mantıklı geliyor bana, ya da 1.6d volvo s40, veya ford focus olabilir.
    değerli bilgilerin için teşekkürler abi. volvoya baktım fiyatı çok uygun ancak 2.eli hızlı bir araç değil o yüzden eledim, focus'ta düşük ihtimal olmasına ragmen halen aklımda var.

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece 2 tane araç yazdım ancak aklınızda bu fiyatlara yakın başka araçlar varsa önerilerinizi beklerim.

d16y4
    Misafir
    2010 model focus titanium kullanıyorum lpg ile benzin çalıştırma dahil 24 krş yakıyorum çok güzel araç tavsiye ederim . aynı aracın dizelide var bizde 28-30 krş yakyor çekiş olarak sadece dizelde tork var başka bişey yok aradaki farka değmez. focus titanium + lpg öneririm ben (lpg kiti landi renzo çok uyumlu)

mmged_jan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg yi eğer kullanmayı biliyorsan çok rahat edersin düzgün bir lpg sistemi ve bir kaç tavsiye ile çok rahat edersin ben dizel hyundai mi satıp şuan tüplü otomatiğe geçmeye çalışıyorum otomatik vites kullanmazdım ben mesela ama bir kaç püf noktasını gördüm sıçak bakıyorum şimdi sende lpg ye geç alışırsın benzin yükseliyor yarnı öbürgün dizelinde yükselmeyeceği ne *****

ayrıca tüp olsun dizel olsun hyundai era gerçekten çok iyi araba az yakıyor iyide kaçıyor fiyatıda çok uygun tavsiye ederim güvenlikleri düşük teneke falan deniliyor hiç öyle değil 1.6 style kasasında 10 hava yastğı abs falan hepsi var 1.4 kasalarına çift hava yastığı abs mevcut
    Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rwd olsun diyeceğim araç yokta keşke e30 önden çeker olsaydıda bu kadar apaçinin eline düşmeseydi
    Arabam benim can dostum bir nevi evcil hayvanım

UmitKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neden KIA CEE'D dusunmuyorsunuz kı ? daha yenı akrabam aldı cok guzel ve cok da tutumlu... hemde o fıyatlara 0 km alabılırsınız.. mantıklısı bence bu..
    Some Body Stop Me !

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabikide dizel ama1.3 motorlu eşek astraya o parayı kesinlikler vermem.o paraya yeni focus bravo veya golf bakarım...

Emre Akçay
    Misafir
    Kia Cee'd. Tercih edilirse Pro_Ceed

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

abi 1.3 dizel kullanırsan tabi gıcık alırsın dizelden sen hele bi 2.0 dizel mondeo passat veya 1.6 120 hp bravo kullan gör bak dizel araç nasıl atak ve seri...

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1500-2000km yapıyorsan dizel derim ama 1.3 mjetten uzak dur bence.

O ağırlıktaki bir otomobilde facia oluyor.

KIA Pro Ceed tavsiye ederim ben de, KIA'ya karşı benim de önyargılarım vardı alıp kullanmaya başladığım günden beri hepsi yok oldu ve tavsiye ediyorum herkese.

Parasını sonuna kadar hakeden bir otomobil, doluluk anlamında da ötekilerden inan hiçbir eksiği yok fazlası var. Motor zaten 1.6 CRDI yazılımla 150-160hp olursun, şehiriçi 5 litrelerde gezersin.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.3 Multijeti bi at kafandan Corsa Sport vardi Ozgun'e de yazilim yaptirdim 120-130 HP civarindaydik ama DIZELDE HACIM HER SEY. 90 hp'lik 1.6 Polo'mdan cok daha memnunum 120'lik 1.3 dizele gore, hicbir sekilde degismem ne sehir icinde ne disinda.

Ama soyle bir sey var, LPG olsun bizim olsun, benzinli araci da dizele degismem. Sehiricinde devir bandi derdin yok, vites dusureyim de aman toparlasin titremesin stop etmesin derdin yok. Su an idarelik kullandigim 1.2 benzinli Symbol bile sehiricinde o kadar huzura erdirdi ki beni

Aracimi satiyorum ben de su an benzinli hacimli bisey alip LPG'yle devam edicem. Babamin E320'sini 45bin km'den beri LPG'yle kullaniyoruz, 134binde araba su an, muhtesem bir sey bence. Alacagim arabaya da ayni yerden LPG taktirip huzurla binme umudundayim Allah nasip ederse. (Yer Bostanci Sanayi'de Cetinsay Otogaz. Kime sorsan gosterir)

LPG'yle daha giremedigim AVM olmadi, Mercedes'le, Alfa 156'yla, Ford Focus'la, hicbir sehirde, hicbir AVM'de hooop hemserim demediler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)