Cuma günü STI kullandım yine, BMW Çok güzel konforlu çekici bir araç tamam ama STI hakikaten başka bir dünya...
Printable View
Cuma günü STI kullandım yine, BMW Çok güzel konforlu çekici bir araç tamam ama STI hakikaten başka bir dünya...
Teknik bilgin 0. Buna yazdığın postlardan karar verdim. Yokuş aşşağı araban vitesteyken 0 lt göstermesi normaldir çünkü 0 a yakın yakıt sarfiyatı vardır. Kınetik enerji ile motor çalışır. Motorda cutoff sistemi devreye girer. Boşa aldığın zaman değer 1-1.5 lt anlık sarfiyata gelir. Yeni nesil yol bilgisayarları tahmini olarak %10 luk sapma ile yakıt sarfiyatı gösterirler. Çünkü enjektörlere anlık olarak kaç cc benzin işemeleri gerektiği bilgisini iletirken bir yandan da log alarak sarfiyat hesaplaması yaparlar. Benim 2005 model Megane RS im bile %7 sapma ile çalışırken uzun yolda Honda ies devrinde iesten daha az yakarken 2011 model BMW heralde benim arabamdan çok daha kesin hesaplamalar yapıyordur. Şunu unutmaki E46 M3 pistte Toyota Prius u takip ederek gazlarken Toyotadan çok daha az yakıyor. Top Gear da test edildi. Nedeni de çok basit. Sen diyelim 70 kgsın 70 kglık ağırlığı ancak 200 metre taşıyabilirken 100 kg lık bir adam 70 kglık ağırlığı senden çok daha uzağa taşıyabilir çünkü o ağırlığı kaldırmak için daha az efor sarfeder. Buradaki insanları aptal yerine koymadan önce kendin ne kadar akıllısın bence ona bakman gerek.
evet
10krkt
Anlayamadığım tek nokta yakıt sarfiyat durumu 2 araç için optimum seçilmemiş gibi. 2 aracında düzgün kullanımda yakıt değerleri zannetmiyorumki 1-2 ltden fazla oynama yapsın ? sonucta bmw sabit hızda kullanılıyor subaru da sürekli dip gaz gidiyormuş gibi yorumlar gelmiş.Normal kullanımda 2 sinide ortalama 10Lt den baz alın bitsin gitsin.
Karar kısmıda sessiz ve kaliteye yönelik olması isteniyorsa bmw.
Spor görünüm karakter isteniyorsa Sti diye düşünüyorum. Güç karşılaştırması yapmadan görsellik olarak. Yapma niyetine girildikten sonra yükleme de tartışılır yüklenecek malzemelerin maliyetide.. Artı araçları alırken verilecek parada :) Hatta model yılı bile tartışılabilir. Karar BMW ye yakın gözüküyor. Şimdiden hayırlısı olsun
Sabit hızda sti bmw den fazla yakar. Üzerindeki kanat ve aktarma ağırlığından dolayı. Bizdeki 2.5 sti motorlu GC8 18 litre civarında yakıyor normal kullanımda. Ki araba bugeyedan falan daha hafif bir araba. Üzerinde 30R turbo var. Turbo devreye girmeden kullandığında sarfiyatı bu.
yok olm. Rodajda bi depoya Edirneye geldik. Boost açmadan. Sen daha mı az yakıon sanki.
Zonguldaktan alıp arabayı 1 depo ile İzmire geldim tam 660 km. Depoda 45 lt tamamı, varın siz hesap edin.
50 defa roll gecelerine çıktık full depo ile 13.7 lt yaktım sadece gazlama ile. Buna roll yaptığım arkadaşlarda şahit. Araç 270hp civarı gc8 bu arada.
yakıt ekonomısı dusunuyorsanız 1.3cdti corsa tavsiye ederım
2 litre ile 2.5 STI farklı arabalar. Bizimki hala rödaj ayarında full zengin 10 afr ile yürüyor ondan da fazla yakıyor ama olsun olsun 15 litreye düşsün daha altına inmez.
Tek bir yorum yazıcam
Yanınızda annen veya kız kardeşin yada eşin sevgilin var gece polis çevirmesine giriyorsun
STİ ile çevirme
Memur: arkadaşım evraklar , aşşağı inin
BMW 335 ile çevirme
Memur: Beyfendi iyi akşamlar evraklarınızı rica edebilir miyiz , Teşekkür ederim iyi yolculuklar
Modlu arabaya artık binesim gelmiyo
1 Ay önce başıma ne işler geldi neymiş modlu arabaya biniyoruz polisle kavga gürültü saygısızca hareketler iftira attılar arabama tekme attılar cinnet geçirdim siteden gecenin 2 sinde Faruk abi araya girdi işim çözüldğ dün gece eve gidicem aynı yerde çevirme var bildiğin tek yön caddede U dönüyorum yolumu değiştiriyorum çevirme gördümmü varya daha girerim yok heryeri zorlar dönerim o çevirmeye girip gece gece moralimi bozmam
aynı sekilde daha bugun gunduz saat 12 civarı kavacık koprusunun altında cevirme yapıyolarmış, sırf uğraşmamak için göksuya kadar inip ordan yola bağlandım...
hem zaman kaybı hem sinir stres, birinin tamam geç dediğine bir diğeri sorun çıkartıyor en cok bu olaya sinir oluyorum