ankara baya bi sure bu konu konusuldu da
Printable View
ankara baya bi sure bu konu konusuldu da
Son susturucumu düzeltmek istiyorum öle denemek istiyorum aşırı sıkışıyor hayvan böyle. Denemek lazım önceki denememde zaten pek verim alamamıştım arabadan :)
306 alır focus tek kapılı iyi yol tutan normal insan arabasıdır bana göre :)
bi örnek daha, chipli,cai'li, komple egzostlu bir 306yı ben tamamen stock 306'ımla (tamamen stocktan kastım sadece kutu içi filtre vardı bende egzost bile yok) 3-4 boy geçiyodum..yani anlatmak istediğim eğer sıkıntılılı bi 306 ise asla yürümez..buda sport trendin bozuk bir 306yı geçtiğini gösterir..asla yanlış anlama amacım trendi kötülemek değil, iki araca sahip olmuş olan biri olarak tecrübelerimi söylüyorum..
Hiçç grk yoq bncede 306 alır diorumm
yanlis anlicak bisi yok .. o dedigim 306 bakimlu bi aracti bakimli oldugu zaten belliydi cok
Bende 306 GTI varken sport trendlerle çok denedim. Sonuç hep aynı oldu baştan itibaren 306 kopuyor. Bu arada bir arkadaş 306 GTI bir ara 135 HPydi yazmış yanılmıyorsam. GTI hiç bir zaman 135 HP olmadı, S16 iken 163 HPydi, 1997 yılının sonunda 167 HP oldu (egzoz manifoldu değişti), sonra 1998de de GTI olup makyajlandı. 135HP olan XSIdır ve son kasa XSI Türkiye'ye gelmedi hiç...
benim ew arkadaşımda sporttrend war benim araba stockken rahat rahat geçiyodum bence hiç gerek yok denemeye gti her zaman alır bide stock 306 ile stock 106 1-2 kafa kafaya gider 3 de 306 alır çok rahat
306 larla baya hasır nesir olan biri ve aynı zamanda en yakın arkadaslarımdan birinde de sport trend var ve sport trend i de bol bol kullanmış ve gazlamıs biri olarak karsılastırırsam eger alakası olmayan araclar.Sport trend performans ve tüketim olarak 306 ile karsılastırılmayacak kadar deyim yerindeyse sakin bir arac.306 gti-6 ise ilk vitesi bitmeyecekmiş gibi uzun olmasına ragmen sürekli hızlanma istegi olan ve giderek kısalan vitesleriyle bunu 6. vitese kadar zorlanmadan sürdüren yapılan islemlere kolaylıkla cevap veren zamanının otesinde bir arac.Sport trend ise daha sakin az tüketen ve buna paralel az giden ama iyi yol tutan ve konforlu olmayı birlestirebilen yapılan islemlere zetec sistemi yüzünden kolay cevap vermeyen iyi bir arac.Zaten teknik verilere bakılınca da aralarındaki fark ortaya cıkıyor.
Ford Focus 2.0 Zetec-E
Type: 4/5S HBK
Number of doors:3
Dimensions
Wheelbase: 2615 mm 102.95 in
Track front: 1494 mm 58.81 in
Track rear: 1487 mm 58.54 in
Length: 4152 mm 163.46 in
Width: 1699 mm 66.88 in
Kerb weight: 1156 kg 2548.54 lb
Weight distribution F/R: 61.4 %
Fuel capacity: 55 l 14.52 US gal
Aerodynamics
Drag coefficient: 0.32
Engine
Type: 4-S
DOHC
4 valves per cylinder
Main bearings: 5
Bore x stroke: 84.80 mm. × 88.00 mm.
Bore / stroke ratio: 0.96
Displacement: 1989 cc 121.37 cu in
Compression: 10
Fuel system: Ford EEC-V Sequential fuel inj.
Aspiration: Normal
Catalytic Converter: Y
Max. output: 131.8 PS (130 bph) (96.9 kW) @ 5750 rpm
Max. torque: 174 Nm (128.3 lbft) (17.7 kgm) @ 3750 rpm
Coolant: Water
Specific torque: N/A
Performance
0-100km/h: 9.3 s
Top speed: 201
Chasis
Engine location: Front
Engine alignment: Transverse
Steering: rack & pinion PAS
Turns lock-to-lock: 2.9
Turning circle: 10.9
Suspension front: I.MS.CS.ARB.
Suspension rear: I.MultiLi.ARB.
Brakes: VeDi/Di-S
Transmission: 5M
Drive: F
Top gear ratio: 0.76
Final drive ratio: 4.06
1996 Peugeot 306 GTi-6
Type: 4/5S HBK
Number of doors: 3
Dimensions
Wheelbase: 2580 mm 101.57 in
Track front: 1462 mm 57.55 in
Track rear: 1435 mm 56.49 in
Length: 3995 mm 157.28 in
Width: 1692 mm 66.61 in
Kerb weight: 1214 kg 2676.40 lb
Weight distribution F/R: 64 %
Fuel capacity: 60 l 15.85 US gal
Aerodynamics
Drag coefficient: 0.32
Engine
Type: 4-S
DOHC
4 valves per cylinder
Bore x stroke: 86.00 mm. × 86.00 mm.
Bore / stroke ratio: 1
Displacement: 1998 cc 121.92 cu in
Compression: 10.8
Fuel system: SFi
Aspiration: Normal
Catalytic Converter: Y
Max. output: 169.3 PS (167 bph) (124.5 kW) @ 6500 rpm
Max. torque: 197 Nm (145.3 lbft) (20 kgm) @ 5500 rpm
Coolant: Water
Specific torque: N/A
Performance
0-50mph (80 km/h): 6.1 s
0-60mph: 7.9 s
0-100mph: 21.5 s
Quarter mile: 16.4 s
Kilometre: 29.2 s
Top speed: 209
Chasis
Engine location: Front
Engine alignment: Transverse
Steering: rack & pinion PAS
Turns lock-to-lock: 2.9
Turning circle: 11.3
Suspension front: I.S.CS.ARB.
Suspension rear: TB.TA.CS.ARB.
Brakes: VeDi/Di-S-ABS
Transmission: 6M
Drive: F
Top gear ratio: 0.79
Final drive ratio: 3.95
Bu arada s16 lafı gecince eski bir s16 sahibi olarak belirtmekte yarar var 16lar 155 hp dir ve gti-6 ile sanzıman ve emme manifoldu haric aynı motora ve isletme sistemine sahiptirler ve 5 ileri sanzımanın sacma derecede kısalıgıyla son sürate kadar en az gti-6 kadar iyidirler...
Bence Bu Konuyu Daha Fazla Tartişmayin Zaten Herkes Ayni şeyi Yaziyo
Focus, 2 litre GTi segemntine rakip olacak bir otomobil değil... Bunu denemeden tenik verilerilerin de de görmek mümkün.
Arkadaşlar ben bir sportrend kullanıcısı olarak... 6 senedir sportrend'im var ama satmaya bir türlü yanaşamıyorum. Çünkü inanılmaz yol tutan ve çok zevk veren bir araç. Gelelim doğrulara... Sürekli bakımını zamanında yaptırıyorum... Hemen hemen stock bir makina... 4-2-1 Headers, AEM Cold Air intake ve motocraft platinium bujilerim var ve standard orta susturucu yerine ufak sanayi tarzı bir tüpüm var ve şuana kadar hangi 306 GTİ lada denesem hepsini zaten geçiyorum rahat.. ve son hızım 6750 dd 'da 258.7 km... şanzımanımda standrt bir MTX 75... öenmli olan arabaların bakımlı olması ben şuan yere 143 ps veriyorum... standrtken 128 ps çıkmıştı ve yerede 121 ps veriyordum o zmn aracım 27000 km deydi... ben dynoda bu sonuçları aldığımda ise aracım 75000 deydi ve şuan 100108 km de... Gördüğüm kadarıyla ezbere yazan çok kişi gördüm sitede... Ayrıca palionun gelipte sportrendle kalkış yapıpta o değerleri vermeside bence sportrendin sürücüsünün kullanamıyor olmasındandır... Şöyle diyeyim zamanında en ii yürüyen 106'lardan biriyle denemiştik..
2. Viteste rolling de kafayı alıyordu ama ben sonrada yetşiyordum
3. viteste rollingte aynı gidiyorduk
4. viteste rollingte ise ben kafayı alıp rahat rahat yürüyordm
5. viteste ise aynamda kalıyordu
Bu 106 nın sahibinin ismini vermek istemiyorum. Ama sahibi inanamamıştı böyle yürüdüğüne bir focusun ...
Bu arada yşöylemeyi unuttum o 106 autodrom draglarda 10 sn civarı çıkarıyordu ve sürekli derece alan bir 106 ydı... ;) 106 da chip, filtre eksoz vardı ve yere 145 civarı bir güç veriyordu... Ama en önemlisi kullanan kişinin aracına yaptığı bakımlar...
Öyle apaçi gibi her yerde azlarsan vermez... ama bakımını zamanında yaptırıpta adam akıllı kullanırsan verir valla ben maslak BOSCH servisin yalancısıyım... ;) 106 var 106 var... ben şuan trafikte çok 106 görüyorum köftesici gibi dolaşıyor sadece 106 değil 206 da 306 da aynı şekilde... adam gibi bakan aracına göremiyorum... Bu arada hatta bir abimdede saxo VTS vardı gidiyordu o da aynı 142 yada 145 vermişti sonra gitti birine sattı egzantrik taktılar.. gücü 132 ps'e düştü çünkü ayarı tutmadı...
Şafakcım her giden araba ii olacak diye birşey yok GTİ dediğin araçlar ismindende geldiği gibi pist araçlarının cadde versiyornları demek oluyor yanlış bilmiyorsam.. açılımı Grand Tourismo İ... sen bir GTİ ile sportrend'i piste çıkar yurtdışındaki Sportrend GTİ a tur bindirir belli bir süre sonra... Ben mesela çoğu gti ile sıfırdan kalkıyordum ben kaç tanesinin arkamda spin attığını biliyorum... Benle aynı girecek zannediyorlar fakat gitmenin yol tutuş anl***** gelmediğini ii yada kötü başların agelecek olayla anlıyorlar...
Bende zamanında 99' Ford Fiesta Fun vardı... Bilen bilir draglardan... o fiesta Platinyum buji, HKS tarzı son çıkış eksoz ve K&N havafiltresi ile 103 ps vermişti yan 13 ps güç almıştım ... herşeyi doğru yaparsan inanılmaz güçler alırsın... Mesel ABD de C-F-M var ford üstüne çalışıyorlar... Yaptıkları Focus Zx3 ler var Stock makina üstüne NOS la 232 PS güç alıyorlar... ve 114 Mile 12.4 sn... Turbo vtecler 114 mile e kaç sn de çıkıyorlar merak ediyorum... ;)
Kanka ama sana söyle birşey söyleyeyim senin dragta 1. olduğn akşam maltepe sahilde tamamen stock 1.4 is'im ile kalkışta bana geçildiğinide unutma :D:D:D
Neyse güzel oldu geldiğin. bu arada sen şerefin focusla denedinmi aracını :beuj:
olmazsa hafta sonları gel muhabbet ederiz kanka ;)
AEM CAİ direk farklı ama ben hiç beklemiyorum bu kdr olacağını zaten bende almadan önce bayağı araştırmıştım Dynoda çok ii sonuçları vardı...
geyik yapmayın lütfen
Ranthor senle tanışıyor muyu acaba... ;)
hondanın nasıl mugeni yada mercedesin AMG si varsa Ford'unda Ford Racing firması var. Bilinmesi gereken önemli birşey focusun üstündeki 2.0 litre zetec makina şuana kadar üretilmş en ii makinalardan... Supercharged kiti takıldığında 212 net güç, Turbo kiti mi desem Nos kitleri mi desem hepsi ABD de hepsi mevcuttur... Mesela 2002 focus RS üstündeki makina 2.0 Zetec üstüne Garreett GT28R turbo... Sportrenddeki Şanzıman MTX 75 bu şanzıman için fabrika diyorki 350 PS 'e kadar dayanıklı... Ne demek oluyor şimdi bu?? bence bu cümle birşeyleri kastediyor olabilir... ;)
Bu arada 2.0 Zetec ile 1.6 zetec'i karıştırmayalım 1.6 zetec'de güç alınması çok zor... Beyin olaya giriyor ama benim beyin olmadan güç almam tamamen hacim olayıma bağlıdır... ve bu motor zaten fabrikadan yüklenmeden çıkmış bir şekilde geldiği içinde her yaptığınız size fazla fazla geliyor... mesela type-r 2.0 200 ps atmosferik... focus 2.0 128 PS atmosferik...
yazılım olmadan yere 143 nasıl oluyor ben orada kaldım ford iyidir kimsenin lafı yok tabiki .
birincisi coilover ın dynoda yere verdiği güçü değiştireceğini nerden çıkardın ? Sadece yolda rüzgarı kestiğinden iyi gider şansı olabilir oda abartılamaz.
ilk gücü 128hp çıkıpta yere 121 hp verme olayıda imkansız hangi dynoda ölçüosunuz bunu 7hp kayıp nerde görülmüş ? Normal bir sıfır aracı çıkarsan 20-25hp lere varan kayıplar gözüküyor. Bakımla filtreyle headersla falanla filanla böyle şeylerlede yere verilen güç 20hp artamaz ? bunları siz hangi dynoda ölçtünüz bende gidip çıkarayım aracıda psikolojik olarak rahatlıyım ama inanmak zor :icon_wack
görkem o zmn beni hakan 1.6 ieslede geçmişti o zamanki problem şuydu ben arabanın trigerini mantarda Gökmenin yanında değiştirmiştim onlarda daha önce hiç triger değiştirmemişler fordun... benim focusun trigerinini değiştirken şahit oldum 2 sene sonra... özel bir aparat kullanıyorsun egzantrikleri kitliyor... o zmn onlar onu kullanmadıkları için arabanın ayarları kaçmıştı... şöyle diyeyim 2. vitese atınca araba duruyordu resmen yolda... zaten fiestayı satma nedenimde buydu...
birincisi ben coilover dynoda güç verir demedim... yolda yürürken yere aktarmadan bahsetmiştim... coilover normal amortisör yaydan farklı çalışır.. aracın amortisörlerinden kaynaklana güç kaybını alır...
aracın ruhsattadaki gücü 128 ps geçer ama dynoda ölçtürdüğümde 121 ps vermişti dedim tekere... nerden biliyorsun 20 25 ps kaybı olduğunu ??? Tamamen yanlış bir düşünce... eet filtre ve headers yada yağ değişimlerim( 10 60 TWS) carbon cleanlerim adam akıllı yaptırdımki ben bu sonuçları aldım... ben 1.6 araç yada vtec felan kullanmıyorum aklında olsun 2.0 litre makinadan bahsediyoruz... ve sağlam bir bloğu olan makinadan...
Likedead senin ustan kim bilmiyorum ama 2001 sportrendlerde sorun yok şanzımanda sorun olanlar 2000 ve 99 da çıkanlar onların senkromenç ve dişli sorunları zaten vardı... Ben alırken ona dikkat edipte 2001 tercih ettim... ama normaldir bir araç çıkarken piyasaya zaten ilk sene değil 2. sene tercih edip alınmalı...