sacma sapan bir konuya dogru gidiyor, denensin video koyun bitsin
Printable View
sacma sapan bir konuya dogru gidiyor, denensin video koyun bitsin
focusun yuruyeceği 2.0 lt tek araç var oda 206 gti.206 yı geçmeyenede araba demiyorlar zaten :)
sport trend neymiş de haberimiz yokmuş, sport trend sahibi arkadaş sitede biraz dolaşsın bence insanlar neler yapıyor, nelerle uğraşıyor, ne tarz arabalar var.
Valla beni tanıyıp da bana biri daha Ford fanatiği derse direk Ozanlı nickli arkadaşa havale edicem.
2.0 Focus hacim tamam, ama güç eh işte olan bir sport trend modelidir. Yol tutuşu gayet düzgündür. Bunu herkes kabul eder.Ancak şanzımanındaki acayip oranlardan dolayı pek yürümeyi başarabilen bir araç değildir. Zaten bu yüzden ST170 ve RS diye iki model daha üstünde mevcuttur. Öyle standartta 167 hp veren bir arac geçebileceğine maalesef inanmıyorum. Hatta ve hatta 106 gti ve vti gibi hacimleri daha düşük olan araçları da yiyemez. ( Tabi arada istisna çıkıp üstte bahsi geçen 3 aracı yerse de bir şey denilemez).
O yüzden bence fazla iddia etmeye gerek yok..
dediğim gibi bende vti var, dc headers aem v2 cai ss araboru var sadece istediğin zaman deneyebiliriz :)
Gürkanım bende vardı işte sport trend biliosun. Ok yol tutuş süper, gidiş desen orta halli bir sedan kıvamında. 1-2-3. vitesler ii 4 ve 5 zaten yok gibi.
Ancak ST170 bence çok farklı olur. Şimdi düşünüyorum ben o aracıma 40 hp sağlıklı bir artı getirebilseydimde, biçok arabaya gider yapardı.
tamma ben aracım stock demiyorum benim aracımda var birşeyler tekere 143 ps veriyor.. standarda 5250 devirde 220 de kalıyordu şimdi 6750 çeviriyorum ve son hızımda 258.7 diyorum... yakalşık 1 sene önce 206 Rc ile denedik mesela gelememişti...ama ocak ortası deneriz...
ocak ortasına kadar arabam satılmazsa vti ile deneyelim
Tekere 143 Hp vermesi için krankta 165 - 170 hp almışsındır aşağı yukarı. Yanlış anlama ama standardı 130 Hp olan bir araçta saydığın eklemelerle bu imkansız.
Bir de aracının fabrika verisi son hızı 203 km yanlış bilmiyorsam. 258,7 km ciddi bir hız, yaptığın modifikasyonlarla o da imkansız. Neyse sen aracından keyif alıyorsan daha ne, kazasız, belasız kullanmaya devam edersin inşallah.
her turlu 306 gti zaten benım aracımın rakıbnı yanı ben gectım 2.0 focus gsi le :)
standardın seriler tmm ona bir lafım yok ama biraz kurcalanmışını geçemiyorlar... örnek benimki gibi... ayrıca bu kdr sportrend kullanan varmışda sitede ben nasıl tanıyamamışım ;)
306 iyice patates olmamışsaa rahat alması gerekiyor...
focusun gececeği tek araba oda zor bela honda 1.6 ies e206 yı gecemez 306 ya yanasamaz bıle
yanıtlar ortada herkes aynı goruste.)
uzatmaya gerek yok aslında, fabrika çıkışı 130 beygir motor gücü olan aracın tekerde 143 beygir olması için bence headers ve filtreden fazlasına ihtiyaç var ama bende de headers filtre var 306 gtilar ile çok denedim geçtiğim oldu geçildiğim oldu o yüzden arkadaşla denemek isterim.
Ocak ortasından önce olsa güzel olur aslında
tekerde 143 :eek: hesaba göre egzantrik+piston+chip+egsoz+kapak işleme v.s hepsi ve daha fazlası var o zaman.yada yanlış yazdınız krankta 143 :beuj:
o once sunu gecsın su once bunu gecsin demeye negerek var arkadasım sormusun insanlarda fikirlerini yazmıslar benm arabamla ilgilide olumsuz bisi solendiginde bozuluyorum her arabasını seven insan gibi ama bisi demiyorum burda kımseye cunku konu acmısım ve herkesın fıkrını sormusum olumlu cvplar gelmedigi zaman bozulmayalım yada olumlu cvplar almak istiyosan senin arabandan daha gücsüz bi arabayla veya gücleri yakın bi arabayla karsılastırma konusu ac.306 gti cok rahat gecer bencede.
ben bişeye bozulmadım .. bu konu taa nezmn açılmış yeniden hortlamış. neyse ben sinannn007 nin sölediğine cewap werdim ki.. bunda bozulcak bişe yok.. focus ları kötülediği için cewap werdim öle.. stp de açtığı konuda si la denemiş bir arkadaşımız bende onu göstererek küçümse yapılmamasını anlatmak istedim. .. okadar
anlıyorum arkadasım olsun bnm yazdıklarımda aslında kisisel olarak direk sana deil senin konunda bole bisi gordum diye burda yazdım konu acılıp sonra bosubosuna kavga cıkan bekledigimiz cvplar gelmeyince sinirlenip kırıcı konusmları cok goruyorum ben cok yapıcı yazılar yazmaya calıstıgım halde bazen ben bile yazabilioyorum forum ortamında cok yanlıs anlasılmalar oluyo bosubosuna cunku keyifli forumlar.
st170de ne parcalar kullanılmıskı o gucu almıs ona gore buda bahsı gecen aracın tahmını gucu belırlenebılır 170 çok zor gozukuyor...
http://www.youtube.com/watch?v=yJIt85Yi1ac
:heyoo:
bunun gıbı 1olarca bulabılırm..
St 170 in stock hpsi 170 whp 148 mi ne .. koredeyken bi arkımda wardı stock hali ile dyno da o weriyi verdi ki st 170 e borla cat back + yazılım + cai ile 197 gibi bir değer wermişti..
Not: 130 hplik focus sport trend lerde bu yazdığım ekipmanlarla anca 150 -155 gibi bi hp werir. haa dersen dereceli egz + komple egzoz + 4-2-1 headers + yazılım + cai yapcam ozmn makismum alacağın 160 -170 hp ler...
Umarım iyi açıklayabilmişimdir..
Arkadaşlar arabası olanda yazmış olmayanda 1.6 ies geçer miş sportrendi... çok komik bu msjlar... herkes kafasına göre yorum neden yaparki...
bir bitireyim ben arabanın bakımını ocak ortası gibi çekim yapalım olur mu ama kimse caymayacak...
ozanli kardeşim senin araç st170 mi ? eğer st 170 ise 35 plakalı olan araç senin .. bildiğim kadarıyla tr de 1 tane war şuan st 170... ömerin de dediği gibi 2001 model st 170 yok ve motoru zetec deil st 170lerin duratec. ...
ben burda şunuda şöyleyeyim sportrendim var diyipte sportrndle şua arabayı denedik felan diyenlerin %90 ı yalan şöylüyor...
allahım yaa.. benim aracım 2001 focus 2.0 ZETEC ... 2003 ten sonra ST170 geldi diyorum... hala senin araban ST170 mi deme...
Ben 2 yıl 2000 model sport trend kullandım. Aracım 50.000 km deydi 67.000km de sattım. 2 defa orjinal ateşleme bobini değiştirdim. 1-2-3 güzel uzardı 4 ve 5 bitmek bilmesdi. 320i yi 3 sonuna kadar geçerdi ondan sonra 320i geçerdi. Neyini öveyim şimdi ben sport trendin.
svt die yazmışsın aracını ... svt 170 lik wersiondur... bunu bilmiorsun galiba bende de sport trend war çok araçla denedim geçtiğimde oldu boy boy geçildiğimde oldu ... ama şunu bilir şunu sölerim yiemiceğin.. y... altına yatma... ilk önce sen benim soruma bi cewap wer ..
benim araç stock hali ile dyno ya soktum 130hp whp de 117hp çıktı sonra çipledik 147 hp whp de 130 çıktı .. ya senin çıktığın dyno da bir sorun war yada bizim çıktığımız dyno larda bir sorun war...
SVT 170 diye bir araç yok. ST170 diye bir araç var. ABDde Zx3 ve SVT ler var... Benimki şuan SVT... ZX3 lerin ön camları manuel... SVT ler ABDde 2.0 zetec diye üretildi 99-02 , sonra 03-08 arası 2.0 170 ps diye üretildi... avrupa karşılığı ise 2003 2005 ST 170 di... türkiyeye 1 tane ST 170 girdi koyu füme onunda 3-4 tane büyük kazası var ve en kazasında perte çıkıp toplandı ve İzmire satıldı... 1 tanede focus Rs var intercity rent a carın sahibinde 34RS plaka.... benimki ise avrupa adıyla sportrend ABD adıyla SVT... şimdi anlayabildin mi... ST 170 değil... ama 2003 olsaydı ST 170 olurdu...
ya sen anlamıorsun ya da biz anlatamıoruz.. svt ile st 170 motoru birbirine çok benzer ki. tr de 1 adet stock 170 hp lik focus mevcut. ..ozmn sen aracını usa den almışsın getirtmişsin. Madem iddaa ediorsun aracının svt olduğuna en basit şekilde bir çözüm söleyeyim motorunun resmini koy bakalım neymiş biz de görelim.. sport trend in ki ile mi aynı yoksa aynı değilmi...
al benden sana bir örnek svt motor resimleri
http://carphotos.cardomain.com/ride_...0009_large.jpg
http://www.focushacks.com/images/engines/EngineSVT.jpg
http://image.modified.com/f/17355013...e_Bay_View.jpg
senin motorununda resimlerini bekliorummm...