Açıkçası coiloverla gücün yere aktarılması birbirinden alakasız konular.
Ama bu değerlerin öncesi ve sonrası dyno sonuçları varsa görmek isterim, hatta ben benim fitenkimi satmadan denemek isterim sizinle hemen hemen aynı setupdayız sanırım :)
Printable View
Likedead senin ustan kim bilmiyorum ama 2001 sportrendlerde sorun yok şanzımanda sorun olanlar 2000 ve 99 da çıkanlar onların senkromenç ve dişli sorunları zaten vardı... Ben alırken ona dikkat edipte 2001 tercih ettim... ama normaldir bir araç çıkarken piyasaya zaten ilk sene değil 2. sene tercih edip alınmalı...
Evet renk hale Atomic Orange... Üstü Siyah... Kısacası hardtoplu focus... Plakadan belli değilmi ... TuruncuSiyah 1133 ;)
Focusun kitabını benim kadar yazamadın ama ... Benim kadar yazan yoktur sanırım... ;) Zx3 panjurunu SVT panjuru sanan çok insan gördüm ben ;) Benim panjura apaçi işi diyen çok kız gördüm ben... burda sanayide yaptırmışım demişlerdi... Millet yalandan gazcı ;)
tabi ki ilk çıkan araçlarda illa ki bi sorun vardır...model olarak ne geldiğini bilmiyorum ama 3.vites dişli sorunu için geldiğini biliyorum..sende 350 ps e kadar dayanıklıdır deyince kafam yatmadı dediğine..;)neyse aracın verileri çok iyi dediğine göre maşallah demek düşer bize...inşallah yakın bi zamanda 306 gti ile deneme yaparsın bizde görmüş oluruz ..kazasız belasız...
sportrend ve 306 gtı kıyaslanamaz....
bencede kıyaslanamaz birinde alman kalitesi ve sınıfının en iyi yol tutuşu var... birinde ise yap sat mantığı ile üretilmiş kalitesizlik var..
buraya birşeyler yazarak kesinlikle polemik yaratmak istemiyorum,gerçek ve birçok kez denemiş ve tecrübe edilmiş durumları aktarayım...
aracım 99 model mondeo ghia blacktop manuel,bakımlarını düzenli ve en iyi şekilde yaparım masraftan kaçınmam konu aracımsa :)
dyno verisi 188 hp lik leon 2.0TDİ ile denemelerimiz oldu 0-top speede yürüme denemelerindeki durumları örnekleyeyim
0-120 mondeo
120-160 leon
160-200 kafa kafaya
200+mondeo
mondeo 306 gti dragta da 3. vitesin sonuna kadar mondeo önde ve 400 ü mondeo önde tamamlıyor.
roll denemelerinde leon 100 ve altı hızlarda 2 boy önde.100 ve üstü hızlarda 190-200 lere kadar bazen mondeo önde bazende kafa kafaya....
şimdi 306 gti leon denemesini aktarayım 60-190 denemesinde 180 e kadar leon önde yarım boy kadar 180-190 arası 306 önde yarım boy kadar ve yol bitiyor leon 6. vitese atamadan...
şimdi bu olayları derleyince zetec blacktop makinenin hiçte kötü bir makine olmadığı ve 306 gti ile yürüyebilecek bir araç olduğu ortaya çıkıyor...hiçkimsenin aracını kötülemem yermem,öyle bir huyum olmadığı gibi deneme yaptığım arkaşlarımın araçlarının elimin yettğince sorunlarına el atarım....
sen 140la 306nın gırdıgı vıraja gırebılırmısın bu iş soforluge bakar kardesım her guzelın bı kusuru var ama ne olursa olsun 306 gtı sattıgım arabalardan bırı kullanan bılır kardesım.... focusta guzel bı arac ama 306 ya ne yapsa etse gecemezzzzzzzzzzzzz.)))
bilmiyorum nasıl kullanıyorsun ama senin 140 la gireceğin viraja ben en az 170-180 le gireceğime emin ol... sana ABD de 99 da contour ( avrupada mondeodur) ve focus ilk çıktığında , fordun genel müdürünün yaptığı basın açıklamaını şöyleyyeim... biz bu sene iki araç çıkardık ikiside yola sanki ciklet gibi yapışıyor... ve hala focusun yol tutuşuna tüm dünya hayrandır... 2001 de yapılan testlerde sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip otomobildi ve ESP nin tek gereksiz olduğu otomobil diye geçer... bu arada benim yrüyen aksam şöyle... H& R coilover, ön ve ara vraj demirleri ( H&R) , Sparco ön kule gergisi... dah sayayım mı ;) ne derler her at sahibine göre kişner...
Biraz iddialı bir cümle olmuş...
306 gti yol tutuş konusunda referanstır, Ford'un yol tutuşunu da bilirim.
Bir de 306 Gti yap sat mantığıyla yapılmış kalitesiz bir üretim derken neyi kastettiniz???
Focus Sport Trend zamanındaki tüm testlerde "Ağırbaşlı Gti" olarak tanıtıldı, aracı kötülemiyorum ancak hiç bir zaman kendi motor kategorisinde hızlı bir hot hatch olamadı, söylediklerimi yanlış anlamayın ama ikisi gerçekten performans olarak çok farklı araçlar. Focus Sport Trend'in performans olarak zamanındaki muadili, Ecotech Astra Gsi'dır.