geçen ben şöyle bişey denedim atmosferik 1.6 araba ile üst devir bastım stock halimle,tork 120 nm lara iniyor üstlerde,ona rağmen yine megana ufak ufak açıyor hemde 2 ye tek + arabamda kıs lastiği+yük varken
geçen ben şöyle bişey denedim atmosferik 1.6 araba ile üst devir bastım stock halimle,tork 120 nm lara iniyor üstlerde,ona rağmen yine megana ufak ufak açıyor hemde 2 ye tek + arabamda kıs lastiği+yük varken
2005 115 hp 152 nm.Şanzımanı daha kısa,hafif.
Biz 2 kişi depo fulle yakın + arabada yük vardı 2 de 70 ten bastık üstlerde ,yine ufak ufak açılıyor.2 de açamıyor 3 e atıncada açmıyor,3 ün üst devirleri akabinde 4 ün üstlerde açılıyor
megane vites oranları
1 de 50-55 ,2 de 95,3 140 ,4 170 ,5 210 civarı
benim 2 de 100 ,3 te 150,4 te 200
aslında ben 3.20 d ile 2.4 accord un değerlerini yazdım ama 3.20 d nin tork eğrisini tam bilmediğim ve hani eğrisi filan baya ustlerde devam ediyordur, çok verimlidir vs nedeniyle sonuca etkiler ve değiştirir diye yazmadım onları. eğrilerin ikiside benzer karakteristikte dedim soruda, oradan bırkalanmasın soru diye.
artık o olaydan vaz geçtim valla 3.20 d ile accordun tork eğrilerini bulsam koyacağım,
bakalım o zaman da 184 luk olan gecer denebilecek mi?
onun kesicideki torku benden yuksektir diye tahmin ediyorum ,bi grafik vardı ya ondan dedim.
devir aynı evet hatta belki ben 100 rpm daha erken kesiciye giriyorumdur,nasıl ölçüldüğünü biliyorum abi sende çöm ettin iyice
6000 rpm 125 nm civarı,kesicide 112 nm civarıyım .oranlarım biraz daha uzun,agırım vs vs
yolda işler değişiyor abi
kısa sanzıman tork ıcın yapılıyor, onun hesabı varmı ben 2.viteste 30 basayım megane 1 de bassın ne olur sence oranlar yarı yarıya, torklar 200 e 152,a3 megandan agır.onun 152 si ile benimki bir değil yada bendeki 200 meganın 152 si gibi değil meganın a3 gecmesı ıcın 200 newtona ıhtıyacı yok yani ağırlık ve azcık kısa sanzıman sayesınde
onur zaten herşeyi bilıyosun da beni niye yoruyosun.
senin aracının megane la karşılaştırması bizim burdaki orneğimizle aynı olamaz sen de biliyosun. hem bak serkanın da dediği gibi atmo aracın sizin orda gucu torku kaça duştu acaba.
bizim araçların her şeyi eşit kabul ediyoruz.
bak aşağıya grafiği ekleyeceğim şimdi
her şey anlaşılacak.
kilometrelerce gidilecek bir mesafe varsa güclü arac dogal olarak önde bitirecektir amma
cikilacak hedef sürat ise yada kisa bir mesafe ise torklu arac her türlü önde olur.
basta söylenen torklu arac yaris kazandirir sözünün gecerliligi bundan ibarettir.
aşağıya grafiğini koyuyorum 3.20 d ile honda accord un.
aslında dediğim gibi bizim araçlarımız 3.20 d ile accord değil.
çünkü ağırlık şanzıman vs tamamen aynı dedik araçlarımızın.
ama örnek teşkil etmesi ve maksımum tork ve güçlerin aynı olması nedeniyle bu motorların tork grafiklerini karşılaştıralım.
unutmayın şanzımanlar aynı dedik. ama aynı deviri çeviriyorlar demedik.
yani bmw devri 4500 getirdikten sonra 2. vitese gececek ama accord 7000 devire kadar devam edecek. ha denilebilir ki "madem senin araçların bmw ve accord değil ama sen bu araçların çevirebildikleri devirleri baz alıyorsun. bu nasıl çelişki"
o zaman cevabımız şu oluyor. "380 nm lik bir aracın 184 ps gücu üretebilirken 223 nm lik bir araç 190 hp uretebiliyorsa bu demek oluyor ki ilk araç nerdeyse ikinci aracın yarısı kadar devir donebiliyor. yoksa bu anormal tork farkına rağmen ikinci araç nasıl daha fazla motor gücüne sahip olabilsin"
dolayısıyla bmw ve accordun çevirebildikleri maksımum devirleri baz almamız yanlış olmaz.
aracı asıl yuruten şeyin tekere iletilen kuvvet oldugunu değerlendirmeyi unutmayın.
ve örneğin vites oranları 1. vites 3.50 2. vites 2,40 olan bir araçda 1. viteste tekere iletilen kuvvet 2. viteste iletilebilenin 3.50/2.40 yani 1.45 katıdır. yani bmw 2. vitese geçtiğinde tekrar en verimli oldugu 380 nm lik devir bandına geri donecek ama ust viteste olması nedeniyle motorun tekere uygulayabildiği kuvvette 1.45 oranında azalma olacak. yani 45-50 lerde biten 1. vitesinden 80 civarlarına kadar olan 2. vites sonuna kadarki surat dilimini accorda oranla 1.45 kat az iletebilecek tekerlere.
ve aslında görülecek ki accord devir çevirebilme avantajıyla aynı süratlerde hep daha düşük viteste olacağından, bir başka deyişle motor kuvvetini de tekere daha orantısal olarak daha fazla iletebileceğinden bmw yi gecebilir. (ağırlık, aero vs aynı oldugu kabul edildiği için)
bu yazdıklarıma da itiraz eden olursa
çocugum var dinlemem aleme ibret olsun diye kendimi yakarım,
kabul etmeyen ve fikirlerime itiraz edenleri de ömür boyu vicdanları ile baş başa bırakırım.
![]()
Neden 20 dolizeli 24 benzinle karsilastiriosun. Accord 2.0 la karsilstir. Hacim nolucak ??
3.30 dizel 3.30 benzinden hizli 5.30 dizl 5.30 benzinden hizli 7.30 dizel 7.30 benzinden hizli
E320cdi e320 benzinden hizli s320cdi s320 benzinden hizli
Bak ayni motor hacmi ayni araclar dizel olan kg olarak daha agir ve diesel hep onde. Sen hala beygr m diosun yoksa turbo tork mu ??
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
e46 330 vs e92 320d![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)