User Tag List

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
101 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: titanyum subap mı ? oem subapmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mami_makinen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seni seviyore janim
    eyv abı bızde senı aılecek seviyoruz - ben nazlıcan ve bedirhan
    KAŞARLARLA DOLU Bİ PİYASA İŞTE BURASIDA ...

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Topkapı'daki sübapçıya gittik. Türkiye'deki ralli garajlarının ihtiyacı olan sübapları yapıyor. Önümüze sanırım 10 tane numune sübap koydu. İçlerinde bir tanesi vardı titanyum olan. Şapkası oldukça büyük nerdeyse 40mm çapında olmasına rağmen kürdan gibi hafifti. Yok gibi birşey. Bence sendeki sübap titanyum olmayabilir. Oradan gidip dediğim örneğe bir bakmanı tavsiye ederim.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi akşamlar arkadaşlar valf'ler ile ilgili bazı şeyler yazmak istiyorum hem hepimize genel bilgi olacaktır hemde bu konuya açıklık getirmek istedim satıcı olarak olarak cünkü valfler benim ürettirdiğim valf'lerdir.

Öncelikle Ceco arkadaşımın eklediği1.Resim Oem valfimizdir ve dished valftir dished' anlamı ise kafa kısmının eksi yonde bombesi cukurluğudur.

Yine Ceco arkadaşımın eklediği 2.Resmimiz ise bizim kendi adımıza ürettirdiğimiz ve yaklaşık 2 senedir devamlı yurt içi,yurt dışı sattığımız ayrıca kesinlikle hiç bir müşterimizde sorun yaşamadığımız valflerdir.Bu valf'in yapısı ise high compresion olarak gecer bir diğer ismi flat yani düz valf'lerdir bu valf ayrı zamanda OVER size orjinaline göre.

1 Gram ağırlık konusu bununla ilgili hem titanyum alaşım ile ilgili bilgi ve titanyum yapısı ilgili genel bilgi olsun diye yazmak istiyorum.

Valfimiz 100% de 100 titanyum elbetteki değildir bu bütün valf üreticileri için nerdeyse geçerlidir sebebine gelince titanyum evet doğadaki en hafif ve sert malzemeler'dendir belli kırılma noktaları vardır aşırı sert bir malzeme olduğu için valf üreticileri teknolojilerini kullanarak yıllarca ar-ge yapmışlardır ve her firmanın ayrı formülü vardır ama geneli hemen hemen aynıdır alaşım içeriğini kimse vermez ama şunu söyliyebilirim firmalar genelde 4n titanyum kullanırlar.

Ağırlık Konusu için çok güzel örnek teşkil edecek bir düzüne fotoğraflar eklemek istiyorum kendi çektiğim.Bunun içinde genel olarak hepimizin bildiği bir firma SÜPERTECH OEM SİZE FLAT VE YİNE K20 OEM VALFLERLE UFAK BİR KARŞILAŞTIRMA YAPALIM AYNI BU KONUDAKİ SENERYO.

Supertech Flat Valfler

Oem K20 intake valve 47 Gram

SuperTech K20 Flat valve Oem ölçü olmasına rağmen 50 Gram

Sol Supertech,Sağ Oem K20 Önden Görünüş

Kısacası Eklediğim bu resim'lerde Flat olması sebebiyle ağırlık farkını gördünüz sanırım yeterince açıklayıcı oldu. Ceco arkadaşımın sorduğu valfler orjinaline göre over size ve flat valf'tir

Konuyu gayet doğal karşılıyorum belliki emin olmak için konu açmış doğru'da bir davranış bizde bu vesile ile anlatmış bulunduk bazı seyleri ve bilgi paylaşmış olduk.Kendisi emin olamaz veya içine sinmez ise valfleri sattığımız fiyatına her zaman geri alabiliriz

Bilgi paylaşmaya devam edelim

Titanyum:Saf bir titanyum hafif ve güçlü bir metal'dir yüksek dayanıklılığı ile bilinir ancak yukarda belirttiğim gibi diameter'lerde krılma noktası diğer celiklerle hemen hemen aynıdır.Erime noktası 1650 1700 civarlarındadır.gerilme kuvveti coğu çelikle yakındır ancak titanyumu özel kılan her zaman için ağırlığıdır % 44 45 daha hafiftir diğer çelik gurubundan.Ancak gün geçtikçe titanyum teknoloji ile beraber saflığını bozarak güçlü alaşımlar elde etmek için titanyumunda içinde barındığı cok kuvetli gerilme gücüne sahip metal'ler üretilmiştir.

Gelelim Konumuza:Titanyumun valf alaşımlarında kullanılma sebebi ise zayıf ısı iletkenliği sağlamlığı cabuk soğuma özelliği'dir.

opeldostlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FERRA MARKAYI DENEMEKTE FAYDA VAR BU KONUDA UZMAN Bİ FİRMADIR
    YAPMA SÜPAPTA RANDUMAN ALMAKTAZORLAŞIYOR MARKALARA GÖRE AMA BASIT VE UCUZ Bİ YÖNTEM OLDUĞUNDAN ÜLKEMİZDE TL ELE ALINIRSAYAPMA TERCİH EDİLMİYORDA DEĞİLHANİ

Ferrea bir standart paslanmaz çelik kapak göre yaklaşık% 22 daha hafif tesisindeki içi boş gövde valf eşittir ve değil iken ışık ve bu yüzden pahalı titanyum olarak korelasyon Valvetrain bileşenleri olarak kolay olarak değil, avantaj kesinlikle mevcut bulunmaktadır. Şu anda, Ferrea içi boş kök çeşitli sadece paslanmaz çelik vanalar üretir, ancak Urrutia kendisinin ve takımının yanı sıra, titanyum bunları geliştirmek için çalışıyor olduğunu gösterir.
    [IMG][/IMG]

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Google ceviriyee eger tam cevirememis

Ferrea iyidir ama konu ferrea degil su an ti alasimi subaplar
    körler sağırlar

opeldostlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu çeviri yada ferra değil tabii benim eklediğim süpapın resimdeki içmalzemesini anlatmak vabında resmettim hafifliğini en iyi bu resim tanımlıyor ve dayanıklılığını sanırsam...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan yapmış oldugun açıklamanın bizim konusmalarımızla ve senın yaptıgınla hiç bi alakası yok, haybeye yorulmussun okadar.

bana bi açık adres ver göndermiş oldugun subapları gönderecegım gerıye. daha saf daha toy bi 106cı kardeşimize verirsin...

BUDA BENIM HESAP bilgilerim:

CENGİZ YEŞİL
    YAPIKREDİ BANKASI ŞUBE KODU : 576
    HESAP NO : 81481041

toonch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oem subaplar çelik sanırım çelikte ferromanyetik(mıkanısın çekeceği) bir malzeme. Titanyum ise ferromanyetik bir malzeme değil. Yani mıknasısı çekmemesi gereki. Tabi saf titanyun değilde alaşım olabililir en azından çekme kuvveti farklı olması beklenir. Mıknatısla bir bakın malzemeyi çekiyormu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı toonch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oem subaplar çelik sanırım çelikte ferromanyetik(mıkanısın çekeceği) bir malzeme. Titanyum ise ferromanyetik bir malzeme değil. Yani mıknasısı çekmemesi gereki. Tabi saf titanyun değilde alaşım olabililir en azından çekme kuvveti farklı olması beklenir. Mıknatısla bir bakın malzemeyi çekiyormu?
    ilk testimiz o oldu zaten mıknatısa yapışıyor subap dedıgın gıbı tıtanyum subapı tuttuk mıknatısa yapışmadı bıle. titanyum subap elımızde yok gıbıydı agırlık olarak bizim subaptan buyuk olmasına ragmen.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı opeldostlar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu çeviri yada ferra değil tabii benim eklediğim süpapın resimdeki içmalzemesini anlatmak vabında resmettim hafifliğini en iyi bu resim tanımlıyor ve dayanıklılığını sanırsam...

Sodium filled onlar samirim telden giriyorum goremiyorum cok iyi eger oyleyse her yygulamada kullanamazsiniz telefondan tam goremiyorum yalniz

Ti alasim farklidir iyi malzemedir alasimi daha guzel sonuc verebilir

Ceco bu arada iyi o subaplar kullan bence
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sodium filled onlar samirim telden giriyorum goremiyorum cok iyi eger oyleyse her yygulamada kullanamazsiniz telefondan tam goremiyorum yalniz

Ti alasim farklidir iyi malzemedir alasimi daha guzel sonuc verebilir

Ceco bu arada iyi o subaplar kullan bence
    aynılarını hatta daha ıyısını 350 ye yaptırmak warken. ben yurtdıısndan dıye topkapı malını dolaylı yollardan nıye alayım ki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ceco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk testimiz o oldu zaten mıknatısa yapışıyor subap dedıgın gıbı tıtanyum subapı tuttuk mıknatısa yapışmadı bıle. titanyum subap elımızde yok gıbıydı agırlık olarak bizim subaptan buyuk olmasına ragmen.
    titanyum aalaşım valve içersinde bulunabilicek diğerelementler
    demir,aluminyum,çelik bulunabilir malesefki test ettiğiniz mukemmel sonuclar veren mıknatıs testı bır subabın tıtanyum alasıp olup olmadıgını gostergesı degıldır
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynılarını hatta daha ıyısını 350 ye yaptırmak warken. ben yurtdıısndan dıye topkapı malını dolaylı yollardan nıye alayım ki?
    Yolda kalan bir aracımız olmadı henüz bu valflerden dolayı nasılş yorumlamak istersen saygı duyarım.
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PPR engineering Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    titanyum aalaşım valve içersinde bulunabilicek diğerelementler
    demir,aluminyum,çelik bulunabilir malesefki test ettiğiniz mukemmel sonuclar veren mıknatıs testı bır subabın tıtanyum alasıp olup olmadıgını gostergesı degıldır

senın dostlugundan daha ıyı bı sonuc verdıgı kesın o mıknatısın. kaan işin kımyasına girmeye gerek yok. senle neler konustuk nelerden bahsettın bana gelen malzeme ve yapılan buyuk bı yanlıs war ortada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yolda kalan bir aracımız olmadı henüz bu valflerden dolayı nasılş yorumlamak istersen saygı duyarım.
    araçlar yolda kalsa topkapı sanayıde maslak sanayıde o subap yapan ınsanları vurmaları gerekır ınsanların.

muhabbet burda yapma subap veya aracların yolda kalması deıl tıtanyum dıye bu subapları bana vermen...

hadı dostuz ya hanı arkadasız ya ondandır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan yapmış oldugun açıklamanın bizim konusmalarımızla ve senın yaptıgınla hiç bi alakası yok, haybeye yorulmussun okadar.

bana bi açık adres ver göndermiş oldugun subapları gönderecegım gerıye. daha saf daha toy bi 106cı kardeşimize verirsin...

BUDA BENIM HESAP bilgilerim:

CENGİZ YEŞİL
    YAPIKREDİ BANKASI ŞUBE KODU : 576
    HESAP NO : 81481041
    Yapmış olduğum açıklama gayet temiz bilgi içeren ve senin birebir subaplarınla alakalı bir açıklama.Öte yandan dün telefonda dediğin gibi kapak portlama üceretinden düşelim dedin peki seni kırmayaqcğım sen nasıl istersen öle davranacağım istersen oem kapak vereyim yapmış olduğumuz kapağı alayım yine banka hesabına yatırayım sen karar ver karşı değilim hiç bir şeye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapmış olduğum açıklama gayet temiz bilgi içeren ve senin birebir subaplarınla alakalı bir açıklama.Öte yandan dün telefonda dediğin gibi kapak portlama üceretinden düşelim dedin peki seni kırmayaqcğım sen nasıl istersen öle davranacağım istersen oem kapak vereyim yapmış olduğumuz kapağı alayım yine banka hesabına yatırayım sen karar ver karşı değilim hiç bir şeye.
    ellenmemiş veya bozuk bi 106 kapağı getir, işlediğin kapağı al. paramıda hesaba yatır. orjınal emmemde sende onuda ayarla.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araçlar yolda kalsa topkapı sanayıde maslak sanayıde o subap yapan ınsanları vurmaları gerekır ınsanların.

muhabbet burda yapma subap veya aracların yolda kalması deıl tıtanyum dıye bu subapları bana vermen...

hadı dostuz ya hanı arkadasız ya ondandır...

sonuc ta bu subapları ben uretmıyorum urettırıyorum
    ama bunun yanında tabıkı malımın arkasındayım herhangı bır memnunıyetsızlıkte dırek olarak gerı ıade alabılırım
    bende sıkayetını ve ya merakını uretıcı fırmayla paylasıcam ama mıknatıs testi titanyum olmadığını göstermez sadece 100 de 100 titanyum olmadığını gösterir ve o subapları bizde alaşım diye alıyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ellenmemiş veya bozuk bi 106 kapağı getir, işlediğin kapağı al. paramıda hesaba yatır. orjınal emmemde sende onuda ayarla.
    Hay hay tabiki benim için farketmez kapak yollatacağım alacağım valflerimizi aldığımızda hesabında o dakikada.Saygılar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)