User Tag List

Sayfa 6/6 İlkİlk ... 456
101 sonuçtan 96 ile 101 arası

Konu: titanyum subap mı ? oem subapmı?

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ceco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaan aksam selcuk bu tarafa gececekmiş benım emme manıfoldunu ve parayı gonder bende gerekenlerı selcukla göndereyım konu kapansın...

cümleten ıyı aksamlar...
    Tamam olur.
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Supsan firmasi resmi olarak peugeot sporta subap uretiyor. hatta satin alirken parca adinda direk supsan adi bile geciyor. grup a grup n ve hatta super2000lerde millet kullaniyor bunu. supsan nasil bir firmadir?
    supsan ferrariyede yapıyor ..yerli piyasada kullanılan en kaliteli subaptır..
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ))))))))))))))
    Muhrarrem işte benden öğrendi hava atıyor
    Failure is not an option.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhrarrem işte benden öğrendi hava atıyor
    ismimi bile doğru yazamıosn nası Türkçe hocasısın
    Dr.ECU

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı _muhaRRem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ismimi bile doğru yazamıosn nası Türkçe hocasısın
    Çok R var isminde ben ne yapabilirim
    Failure is not an option.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu kilitlenmiş ama sadece teknik bilgi paylaşmak için yazıyorum titanyumun bu tür malzemelerde hafiflik gibi yararları olduğu kadar kendi karakterinden dolayı dezavantajlarıda olabiliyor, o yüzden iyi seçmek gerekir hangi alaşımı kullanıp kullanılmıcanı, öyle alaşım ve malzemeler varki ciddi hafiflik sağlayabliiyorsunuz belki titanyum alaşıma göre daha fazla hafiflik sağlayabilirsiniz ama motoru topladığınızda diğer metal özellikleri size negatif olarak dönüyorsa bu sizi ileriye götürmek yerine geriletebilir,

bu arada bildiğim kadarıyla kendi kıt bilgimle yazarsam titanyum subaplar çeşitli kaplamalarla şu an piyasada bulunuyor kaplamasız kullanıldığında problem oluşturabiliyor, bu hem subap için hem kapak içinde sorun teşkil edebilir tabi bu kullandığınız alaşıma göre değişir, krom kaplı olabiliyor sarı nitrit kaplı olabiliyor DLC kaplı olabiliyor daha bir kaç kaplama daha var bu kaplamaların sürtünme katsayıları sağlamlıkları alaşaıma malzeme kattıkları sağlamlıkları yada uygulama prosesleri birbirlerine göre baya farklı

bu arada Bilal yazmış supertech subaplarda falan kullanılan siyah nitrit kaplamadır supertech genel olarak emme çelik alaşımı egzoz inconel kullanır inconelde çelik alaşımıydı sanırsam uzun zaman oldu hatırlamıyorum detaylarını yalnız ısıya dayanıklı bir alaşımdır her firmanın farklı kullandığı malzemeler vardır, ferrea farklı bir malzeme kullanıyordu çokf azla üretim yapan firma var ciddi şekilde çok fazla hani böyle uçuk kaçık metaller işin içine girdiğinde kendinizi kaybediyorsunuz iki haftadır kaybettim berilyum getirin berilyumu burundan toz çekerim şu an

ben türkiyede üretilen ti alaşım subapları görmedim eğer gidenler gizli değilse paylaşılabiliyorsa foto çekerlerse sevinirim ve ayrıca üretim metodları neymiş öğrenebilirseniz sevinirim yada net linki vs varsa girelim bakalım

ayrıca ti subapları çok çıplak elinizle tutmayın elinizdeki nemden etkilenebilir korozyon yapabilir ya elinizi yağlayın yada eldiven falan takıp dokunun çok fazla ahşir neşir olmayın uni öncesi okduğum kadarıyla titanyum rezervleri genel olarak radyoaktif elementlerin yanında bulunuyormuş(bu konuda daha fazla bilgisi olan varsa gerçekten çok sevinirim öğrenmek istiyorum) bu nedenle titanyumla ilgilenen kullanan yada vücüduna takılan insanlarda kanser vakaları görülmüş(işte kemik kırıklarında vs kullanılan titanyumdan üretilen malzemeler vs vs) o yüzden çok dokunmayın çalışan sürtünen malzeme varsa havasını vs solumayın

benden bu kadar şu an köpek kovalıyodum nereye geldim aluminyum köpeği kaçırdık deli dana gibi peşinden koşuyoruz

çok daha farklı metaller kompozit malzemeler var inşallah onlarıda bir gün güzelce özelliklerini nerelerde kullanılıp kullanılmayacağını yazarız makale olur okur herkes malzemeci olaydım iyiydi
    körler sağırlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)