bır opel sahıbı olarak tamamen boşa masraf olur diyorum.satıp tayyar alın![]()
Burda swap yapacagim,ne yapayim diyenlerden kac tanesi swap yapti acaba?
USPerformance by UtkuSelamoğlu
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance
100-200 km/h 5.761sec
Once turbo yap, sonra komple at bi kenara bu motoru swap yap viteside tam otomatik yapmalisin bi abimiz tavsiyeme uyup yapti dedigim sirayla karisi bosadi cocuklari terk etti. sokaklara dustu. Bense cok memnunum hayatimdan. Senin gibi olamadim reyiz diyor bana
maliyet umrunda değilse corsa opc nurbiring motorunu swaplayın derim ama konu hesap olursa satın ikinci el astra j 1.6 turbo alın yada 1.4 turbo chip yaptırırsınız gerekli performansı verir
Harbiden swap işi çok kolay zanneden arkadaşlar var aramızda. Sanki üzerinden motoru çıkarıosun hoop öteki motoru üzerine koyuyorsun iş bitiyor. Kablolama, beyin, motorun konumlanması, motor kulakları şanzımanın oturması aksların poryaların değişmesi gerekmiyor. Amortisöre girmiyorum bile ki 1.6 lt motor ile 2 litre motorun ağırlıkları farklıdır. Muhakkak viraj demirine kadar değişmesi gerekir bence. Yani diyeceğim şu ki bekara karı boşamak kolay derler. Çok da doğrudur.
IN BOOST WE TRUST
Bu işlerden kendin çok iyi anlamıyorsan hiç bulaşmayacaksın. Açık söylüyorum sürünürsün...
Lego sanmaya başladı yeni jenerasyon bu işleri iyice, eh tabi insanlar sorun yaşadığı zaman anlatmak yerine gizlemeyi seçtiği için sektöre dışardan bakınca sanki "herşey problemsiz, parayı ver parçayı tak, gazla" gibi gözüküyor ama maalesef öyle değil. Kendi anlamayan ya da ortalama anlayan ama para verip çok ciddi araçlar yaptırıp memnun olan pek insan yoktur bu camiada eğri oturup doğru konuşalım şimdi. Memnun olanlar var tabi bunun sebebide adamlarn teknik bilgisi çok olmasada bu işte neler yaşandığını biliyorlar, buna hazırlıklı başlıyorlar zaten araçlarını yaptırmaya. Sebebi budur yani.
f/e/h filan yapılabilir, ufaktan bir piggyback sistem filan olabilir, ama swaptır, N/A to FI filandır, bu tarz hareketler oyuncak değil, süründürme ihtimali yüksektir bilin sonra hayal kırıklığına uğrayıp üzülmeyin...
Bu konuya geri dönersek, "swap mı turbo mu" diye konu açtığın için bulunduğun durumu net olarak anlayabiliyorum ve diyorum ki uğraşacak vaktin, paran ve sabrın varsa devam et, bu üçünden biri eksikse sakın bu bahsettiğin işlere girme, üzülürsün...
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
2.el arac sevmiyorum yazmıssınız ama döküceginiz paranın üstüne arabayıda satarsınız , daha hızlı bir arac alabilirsiniz , en azından sonradan yaptıgınız turbonun risklerini almamıs olursunuz yada motoru ve sanzımanı uydurmakla ugrasmassınız ... kısacası cok daha saglıklı ve uzun ömürlü olur
satıp üzerine para ekleyip daha başka birşey alırsanız mantıklı hareket etmiş olursunuz.. maceraya girerseniz sonu hüsran ve zarar ziyan olabilir..
Pro Stock Garage
kısmet
yok,fikirlerinizide almak istedim ondan dolayı konu açtım
değişiklik olsun be abi200-300 hp astra sedan fenamı olur
kolay zannetmiyorum abiherşeyin farkındayım
3 üde var abi
onunda farkındayım abitaktım 1 kere artık kafayı,ztn motor turboda olsa swapta olsa şanzıman manuele dönecek mecburen
şu an araştırıyorum ztnkısmet artık
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)