Geliyo geliyo yeni dizel.az kaldı.
Printable View
Herkese yorumları için teşekkürler.Yürüyen araç değil ekonomik şık ve dolu bir araç istiyorum bunlar da yeterince astrada var.Günlük binilecek ailede binecek.Sıfır alıyoruz uzun yıllar kullanacağız malzemesi de kaliteli olmalı ki opel bence gayet bu konuda başarılı.Tabiki 1.6 dizel gelsin bende isterim onu tercih ederim fakat ona daha var sanırım az kaldı yazmışsınız da :)
bu postum görülmemiş sanırım...
2 seneye yakın oldu astra h mı alalı bugün ihtibariyle 44.500 km civarı hiç bir kerede herhangi bir sollamada veya başka bişeyde arabanın gitmeme gibi bi sorunla karşılaşmadım sizin oldugunuz araçta sorun olmasın yada sürücüde bana göre hiçte hantal gelmiyor, sık sık bagaj full yüklü 5 kişi uzun yolada çıktım sollamalarda gidişte duruşta hiç sıkıntı yaşamadım ;)
astra klasmanında bana astradan daha az yakan bi araba gösterirmisin ??? diyelim ki var aradaki vergi farkı neredeyse 2 katı 1.4 olsa bile arada vergiden 300 tlden fazla fark var buda en az 1.5 depo yakıt, yaklaşık 2000 km de fazla yapılır... astra gitmiyor diyenlerin %90 ı kulaktan dolma bilgilerle başkalarından duydugunu söylüyor kullanıpta astranın gidişinden rahatsız olan ben kimse görmedim
Memnunsanız sorun yok hocam.Binmeden yorum yapmadım bu arada kendi adıma konuşayım
Teknik verilere bakarsak , golf bluemotion ve citroen c4 daha az yakıyor astradan ?Ayrıca yeni focusta aynı yakıtı yakıyor astrayla...Hepsi hemen hemen aynı...Bi tek bravo biraz fazla yakıyor(7.5 lt.) gibi ama oda hakkını veriyor yolda...
5 kişi yüklü bagajla nasıl sıkıntı yaşamıyorsunuz anlamadım...
Baya tartışma konusu olmuş sordugum soru, Bizde düşündük taşındık aradaki fiyat farkını ve yapılacak olan kilometrenin azlıgını çekişi vs dikkate alarak benzinliyi tercih ettik. Zaten araç erzurumda işten eve evden işe ara sıra markete vs şeklinde kullanılacak o yüzden ilk zamanlarda lpg düşünmüyoruz. Bugün işlemleri hallettik. Park sensörü ve karter koruma ttakılacak yarın teslim alıcaz. Gözlemlerimi tekrar buraya yazarım. Herkese iyi forumlar..
5 kisi cesme otobanda 220 gormustuk 1.3 astrayla kucumsenicek bi arac degil o kadarda.
Rakipleri daha az ykabilir ama vergi avantaji var astranin
J kasa dızel kullandım yurumekten kastınız 250 falansa gecınız ama ıdeal bır sehır aracı işte. 180e kadar guzel gelıyor. Benzınlı Otomatıkler hem ınanılmaz cok yakıyor hemde hızlanma ıvmesı neredeyse 1.3 cdti ile aynı.kesınlıkle dızel dıyorum
teknik verilerden ziyade reel verilere bakarsak daha iyi olur golf bluemotion daha az yakabilir c4 için yorum yapamam bilmiyorum ama dedigim gibi katalog verisi degilde reel verilere bakmak lazım, aradaki farka vergi ve bakım farklarını eklersek her halukarda 2 araçtanda astra daha tasarruflu gibi geliyor bana
basbaya sıkıntı yaşamıyorum sadece klima açıkken nadirde olsa rampa yukarı çıkarken sorun olabiliyor o kadar
aynı şekilde astra h la 5 kişi bagaj full yüklü 215 km yi gördüm bu arada araç sedan
araç 1400 kg+ kişiler 80x5 400 kg+ bagaj 50kg : 1850 kg ...
Kulaktan dolma degıl kendı aracımız dıkatınızı cekerım.Aılece bınıyorsanız sıze yeterlı gelebılır ,bır daha soyluyorum beklentılerımız farklı. bıze yetmedı sıze yetmıs olabılır bu bızı yalancı cıkarmaz ,kişisel br olay duz mantık bana yetmıyor sıze yetıyor. su anda sıkayetımız yok. yakıt gucune gore mukemmel. 239 goruldu tatlı bır meilli yolda.0-100 hızlanması 9 sanıye su anda. yapanın tasaarlayanın elıne koluna saglık. bız memnunuz su anda Allah bozmasın.
Emre kardesım hayırlı olsun aracınız . :)
Bende bügün aracımı sattım:) yarın nasipse dizel J için gideceğim
Teşekkürler Sport + stil paketli olucak inşallah cosmo ile sport arasındaki farklar bana göre pek gerekli farklar değil farlar dışında.Onun için sport u tercih ettim
o da bı tercıh meselesı tabı :) hayırlı olsun tekrar..
Turbo sunu gorunce gulme krzıne gırmıstık sızınde basınıza gelecektır :D
Göz göre göre alıyorsunuz :) Bari test edin arkadaşlar
Hyr konuyu açan kişi ben değilim benzinli ile dizel arasında kalmıs ''emreaydın'' arkadasımız benzınlıyı secmıs dizelı hakkında da konusulmus bende dızelını nasıpse alacagım ıcın konuya dahıl oldm ;)
bu arada yol tutuşu fevkalade . leylek meylek farketmez. :)
Çok güzel bir araç bence ama 1.6 sının yerıne 1.4 t tercıh edersenız cok mantıklı olur malesef 1.6 nın yakıtı fazla, araç çok agır.
Arkadaşımız 115 hp lık versıyonunu almış bile :)
Konuyu açan aracı almış, hayırlı, uğurlu olsun. İlk defa hb'den sonra çıkan aynı model bir aracın sedanını beğendim.
cgnozdmr için söylüyorum, motor konusunda bence çok doğru bir tercih yapmışsın. İkisi arasında kalsam dizeli tercih ederim. Gitmiyorsa 1.6 benzinlisi de gitmiyor zaten. cdti motorun yakıt tüketim azlığı, vergi azlığı, dizelin daha ucuz olması, pahalı alıp satarken de pahalı satılması yönünden hep avantaj. Hemen bir bakkal hesabı yapıyorsun, yıllık 10k km yapsan, benzinliye göre nerdeyse yarıya yakın daha ucuza yol yapılıyor.
İş yerinden bir arkadaşım 0 km aldı 1.4 140 hp enjoy plus ayda 1500 TL benzine gidiyor dedi. Şimdi satıyor 1.3 cdti almadığı için gerçekten çok pişman. Satılır satılmaz 1.3 cdti a dönücek. Opel ataköy bize tüketimin %60 oranında azalacağını söyledi 600 TL ye aynı km yi yaparmış dizeli.
(Ayda 2500 km civarı yapıyor)
Ayda 900 kâr etsen 7-8 ayda dizelin farkı çıkar be.
ayda 1500 TL yakıt harcıyacak kadar yol yapıyorsa, benzinli alırken neyin kafasıdaydı acaba o arkdaş :)
geçmiş olsun
Aracı aldık bir kaç gündür kullanıyoruz ***** erzurum kar kıyamet buz anca 70 km falan gezebildik çekişi bi aile aracı için tatminkar şuanlık memnunuz bi süre lpg taktırmayı düşünmüyoruz yakıt tahmin ettiğimiz gibi ilk zamanlar kmde 50kr civarıda olsa motor açılınca düşer inşallah zaten çok fazla km yapan bir araba olmayacak
bende 2009 1,3 cdti var hep kafamda acaba motor üzermi diyordum :) fakat ben böyle ekonomik ve bu kadar performanslı araç az gördüm evet 1. vites ağır ama 2,3 ve sonrası tatminkar bu arada yazılım atılan bir araba kullandım bir hafta kadar 105 hp çıkarılmış seri ve güzel evet ama 5-6 ay sonra duman atmaya başladı diye komşum bana yardım et diye yanıma geldi :) sanayide derman arıyordu yakıt şehir içinde azaldı fakat uzun yol ile arasında fark kalmadı diyordu... :)
1 senedir 1.3 dizelini kullanıyoruz tavsiye ederim 50bin km oldu tek bir sıkıntısı yok. Gayette tatminkar gidiyor.
arkadaşlar astra j benzinli 1.6 115 beygir aldık anlık tüketimde yol bilgisayarı sapıtıyor bazen 25 leri 30 ları gösteriyo sizdede var mı aynı sıkıntı