bence 1.3 pişman olmassınız
Printable View
bence 1.3 pişman olmassınız
recepin kardeşi kuzeni arkadaşı filansn sanırım :) iki kişide süre tutuyordu hatta sprint boosterı açtığımda 100e ulaşmak için 4.vitese atmam gerektiği için daha uzun bi süre elde ettik garip bir şekilde hemde bunlar tek seferlik deneme değil toplamda 10 kere farklı farklı denemişizdir
DS4:
ANA SAYFA
Megane Gtline:
Renault-Modeller-Binek Araçlar-Megane-Yeni Megane HB-GT Line
Bu iki aracı ciddi düşünün derim.
Bence kafanız karışmasın astra 1.3 cdti okadarda kotu degıl hız tutkunuz yoksa yakıt yönünden ekonaminin dıbını yapabilirsiniz. Eger opel de karar kılındıysa 1.3cdti gayet güzel, ekonami yönünden alıyosanız birde 1.2 tdi poloya bakın derim 34 bin lira yada 1.4 tdi 37 bin lira. 1.2 tdi nin yakıt tuketımı sehırıcı 4.1lt buda 17-18 kurus yakar memur spec miiss :)
İllada astra demişsiniz...1.6 son tercihim olurdu benim...1.4 t alır prince lpg takar mis gibi binerim...
eylülde sıfır h kasa aldık servis lpg takmıyor takınca da garantiden çıkarıyor bilginiz olsun şehir içi şehirler arası karışık 8.2 falan yakıyo araba daha 800 km. motorları aynı belki kıyaslama açısından yardımcı olur. gidişi falan da gayet iyi :)
Yorumlarin hepsini okumadim ama her arac konusugectiginde arc gitmiyo deniyo.
Hizli bi araba istese bu araclara bakmaz sanrim konu sahibi ?
7 fazla verip dizel alsa hem benzini dusunmez hemde vergiden duser.
2009 hb astra vardi 1.3 abarttiginiz kadar esek olusu degil yani adam surekli tapa gaz gitmicek sonucta ?
Dizel iyidir, pişman olmazsın.
Beyaz renk dizel gerçekten iyi olur. :)
J kasa yakıt konusunda mükemmel fakat yürümüyor . üstüne basarak söylüyorum almasın diye değil.Tamam tasarruf ön planda olabilir fakat normal bir dizel gibi değil,seri değil,atik değil standart hali ile.Bu adam sollamayada çıkıcak acil vs bir işleri olacak.Arkadan itmeleri lazım yürümesi için :) Ben uyardım arkadaşı alıp almamak ona kalmış.ama bi yazılım yaptırırsın her türlü gideri var o zaman ;)
dediklerinize aynen katılıyorum dizel araba her halukarda daha avantajlı hem yakıt hem vergi konusunda bakımları arasındada öle pekte fark yok, bendede astra h var müsait zamanınızda buluşlup deneyelim farkı görelim jler 5 vites oldugundan daha hızlı nasıl yürüdügünü gidişini merak ediyorum bende, zaten aynı muhitlerde oturuyoruz sanırım sık sık görüyorum sizi
2 seneye yakın oldu astra h mı alalı bugün ihtibariyle 44.500 km civarı hiç bir kerede herhangi bir sollamada veya başka bişeyde arabanın gitmeme gibi bi sorunla karşılaşmadım sizin oldugunuz araçta sorun olmasın yada sürücüde bana göre hiçte hantal gelmiyor, sık sık bagaj full yüklü 5 kişi uzun yolada çıktım sollamalarda gidişte duruşta hiç sıkıntı yaşamadım ;)
6000 lira fiyat farkı olsa eşit donanımda lt bazında dizel 1,5 lt daha az yaksa benzinlisine göre(dizelin pahalı olduğunu varsayarak), dizel aldığın zaman 100 bin km sonunda amorti edebilecek kendini (lpg kullanılmadan, benzin ile).. bunu da düşünmelisin derim :)
Kısmet olursa bende 2 gün sonra almayı düşündüğüm bi J var , 90 200nm arabayı , 95 210 nm yapmışlar ,ama ağırlık birazcık fazla ben abartılan kadar kötü olduğunu düşünmüyorum ancak arabayı alırken yazılım paramı ayırcam :D
1.3 alınmalı, performans modelleri değil ikiside. 1.3 motor amaca hizmet ediyor az yakıyor, yeterli çekiş sağlıyor. Gitmiyor vs kısaca beklentiyle alakalı o kadar fiesta,207,c3 kullanıcısı var 68hp arabaları ama ne bekledikleri belli veya corsa, punto kullanıcıları var 75hp arabaları %95'de arabanın çekişinden memnun. Bu söylediğim arabalar Astra'dan daha performanslı da değiller. Bizde demek şöyle bir mantık oluyor Astra alıyorum kompakt sınıf bastım mı gidecek mi diyoruz ne diyoruz yorumları görünce anlam veremiyorum.
Saydığım arabalar gibi çekişi var gayet yeterli, şehir içinde-dışında gücünden dolayı sorun yaşatmaz. Performans isteniyorsa turbo benzinlileri var, dizeli adı üstünde ecoflex.
1,4t seceneklerde yok okudugum kadari ile. oyleyse Kesinlikle 1,3 dizel. gidiyor mu gitmiyor ben dizel corsa ile geciyordum cok yakin bi arkadsimda var. Zaten o hacimdeki dizel motorun amaci da yurumek olamaz. yakiti cok iyi.
dizel motor derim bende önceki kasanın 1.6 motoru vardı yakıtı çekişi vs. hiç tavsiye etmem lpg falan takarım dusuncenız varsa takılmıyor lpg de
astra j ye yürümüyo diyen arkadaşların günlük kullanım araçları m3 falan sanırım :) 7 ay kullandım sonra scirocco aldım , şimdi pert oldu yine j 1.3 alıcam ... kesinlikle 1.3 diyorum
yürümüyo dediğimiz araç 1.3 ekonomi aracı yürümek için değil zaten ama öyle kasa kaldırmıyo falan o kadarda değil ... tabi m3 , s2000 , sti , evoya göre yürümüyo
bende astra j 1,3 var, gayette memnunum. Araba çatır çatır gidiyo. yapacağınız km ye bakıldığında da hertürlü benzinli ve dizel arasındaki fiyat farkını kapatırsınız :)
Günlük aracım magırus dolmus m3 degıl :) Sız yanlıs anlıyorsunuz;bızım kendı aracımızda astra fakat yalan yok kasasına gore motor cok küçük.Ekonomısıne laf ettıgım yok.Arkadaşa ben sadece arabanın yürümediğini belirttim.Tamam amenna fıyatına gore cok cok guzel bir kasa,dolu dolu bır astra.Ama şu devirde 0-100 hızlanması 13 14 lerde pek dizel yok.Opel bunu geç anladı, şu yeni motor çıksın o zaman süper işte.Opeli kötülüyo olsam 15 senedır opele bınmezdık heralde :D.
bahsedilmeye çalışanda şu.Zaten gidip o araca bakanlar (bende dahil) araç yürüsün bastımmı uzasın gitsin istemiyorlar.Aracın adı üzerinde EcoFlex.Ekonomi aracı şehir içi de gayet tatminkar yakıtına göre hızlanması.Eğer ki dediğiniz gibi yürüyen bir araç istenseydi gidip o araca bakılmazdı zaten:)
Arkadaşım böyle bir bakış açısı bence yanlış.Bu konu tartışmaya açık değil doğrudur kendi fikrimi söylüyorum.Bilinçli olunduğunda, mantıkla yaklaşıldığında astra doğru tercih değil.1.3 motordur , ucuz olur alırsın astra ucuz değilki.Rakiplerinden çokkkk daha zayıf bir ciğere sahip,artık bu verilerde araç kalmadı rakipleri arasında.
siz aracı sadece performans açısından değerlendiriyorsanız durum bu şekilde parasını sağlayan bir gidişi yok fakat araca donanım,malzeme kalitesi, iç dış tasarım,marka bazında da bakmak gerekir bir araç benim gözümde sadece gidiyor mu gitmiyormu kıyaslamasıyla alınmaz ki sıfır araç alıp bu paralar veriyorsunuz. ;)
Beklentılerımız farklı.Sürekli direksıyon sallayan birisi değilim belki ondandır.ev iş için git gel yapanlar tabi ki bu arabayı düşünür.Kısacası astra güzel alsın arkadaşımız.Amma uzadı gıttı konu.ıyı kı bı yurumuyor dedık :) Neyse kardeşimiz yavaş gitmesını sıkıntı yapmasın arac guzel degerlerı yakalıyor yazılımla.haddınden fazla gıdıyor hemde :)
Neyse alın denyin görün ne diyim :)
2012 1.3 dizel
Senin beklentin sadece ekonomi olabilir , saygı duyarım , bu bir tercihtir , kimse kimseyi yargılayamaz...Ama şu varki , astra'nın bütün rakipleri hem iyi gidiyor , hemde az yakıyor...Yani astra dizel motor konusunda geride kaldı bunu kabul etmek lazım...Biri kalkıpta astra gitmiyor dediğinde , canınız sıkılmasın :)