dostum ben seat leon bakıyorsun sanmıştım.. onun için fikrimi değiştirdim.. ibiza cupra al tabi.. ben de satarsam polo GTi alacağım.. :D
Printable View
dostum ben seat leon bakıyorsun sanmıştım.. onun için fikrimi değiştirdim.. ibiza cupra al tabi.. ben de satarsam polo GTi alacağım.. :D
Leon cupra ya hayir ibiza cupra ya evet mi :)) küçük araba mi seviyoruz abi anlamadim :)
normal leon alacaksın sandım.. :) sıcaklar çarptı sanırım :D
2006 Leon Staylance kullandim memnundum da...İbiza da üzmez gibi ama hep yukariya oynarken ibiza ile c segmentinden b ye gecer gibi hissettirio insana...Ankara da da yetkili Seat Bayisi yok, araci gidip goremiyoruz da :)
Cupra normal kullanımda az yakan bi araba,şehir içi-şehir dışı-arada gazlayarak genel ortalama 100km de 8 litre.
Ben uzun yolda 5.5 in altına düşemedim fazlada kasmadım ama bizim forumda uzun yolda sürekli olarak 4.6 litreyle gezen kişiler var. İstenildiği zaman resmen koklayan bi araba olabiliyor.
Bastığın zaman yakar zaten bastığında yakmayan bi araba varsa bizde alalım.
Şirkete 0.9 T Clio alındı,start stop on konumunda ortalama 7 litrelerde geziyoruz. Herhangi bi 1600cc arabalar en az Cupra kadar yakıyor bassanda basmasanda.
Cupra ve GTİ için çok yakıyor diyen kişilerin sözlerini dikkate almayın.
Onun dışına sertliğe gelirsek kesinlikle benimde bindiğim en sert araba,üstelik şuanda 5 cm yay ile kullanıyorum ama bu sertlik yol tutuşta ciddi anlamda fayda sağlıyor ve spor araba hissini fazlasıyla veriyor. Makyajlı Cuprayada bindim ben fark göremedim oda çok sert.
Cupra yerine GTİ tercih edilebilir,çok daha kaliteli ve konforlu üstelik 2.el piyasası daha iyi. Ama 0 Cupra bu fiyatta olduktan sonra GTi tercih edilir mi orasıda size kalmış.
Yakit olarak hic dert etmedim, benim aracimda sehir ici 6.5 altina dusmuyor, uzun yolda 4.8-5.1 oynuyor...Gerek iç hacim gerekse ön kokpit cupra dan uzaklasma nedenim. Gti pek mantikli gelmiyor ki diş gorunusu cok begenmiyorum zaten...
Not: henüz bir cupra yi test etmis degilim bu hafta olucak kismetse daha da netlesir ??? Lerim...
Benim tercihimde Ibiza Cupra'dan yana olurdu.
İbiza Cupra bence fiyatı müthiş şu an, benim de kafamı çok kurcalıyor.
Geçen gün biri 46bine cam tavanlı almış, 47 liraya da büyük fren kitlisi falan alınıyor sanırım.
Clio dizel parasına vw kalitesinde 180hp araba alıyorsun.
Yakıt tüketimi de öyle çok fazla değil abartmayın.
Şu an yazılımlı bir dizel 6.5-7 yakıyorsa tsi motorlar da 7-8 litre yakıyor. Tabiki gazladınmı değişiyor bu değerler ama karma kullanımda 8 litre civarları olursunuz.
Performans konusunda da kıyaslanmaz bile ona yorum yapmaya gerek yok.
Gti - Cupra kiyasi gibi gidiyor konu ama megane dizel coupe'yi baz alsak :)
Ben gti cupra eslesmesinde cupra diyorum...
Ben megane satip cupra almazdim. Tamam cupra 180hp olabilir ama yazilimli megane cok daha keyifli bana gore. Cuprayi stage 1 yapicam derseniz dusunulebilir fakat bu sefer yakit konusu devreye giriyor
Valla zevkler renkler tartışılmaz ama megane ne açıdan çok daha keyifli merak ettim.
Cupra standart hali ile bile çok daha fazla keyif verir.
Yazılım zaten yapılır, ben bu devirde yazılımsız araç düşünemiyorum.
Yazılımlı gti, cupra, fabia rs kullanan arkadaşlarımız da var öyle fazla falan yakmıyor. Hatta ekonomik sürüşte orjinalinden de az yakıyor.
Ayda 3 bin km yapmasam , bin km falan yapsam direk dusunmeden cupra alirdim . Ama su durumda dizelden benzine gecersem benim acimdan ucurum olur . Eger yakit olarak problem yoksa , ben olsam cupraya gecerdim . Eger araciniz 1.6 130 dci olsaydi yazilimla bir nebze ama 1.5 in , 180 tsi kadar zevk vercegini dusunmuyorum . ( istedigi kadar yazilim , egzoz vs olsun )
2008'de vts'mi pert ettikten ve saglik sorunlari da yasadiktan sonra son süratla pek aram iyi degil..1-2-3 ten sonrasi olmasa da olur...Sifir fiyatiin uygun olmasi cezbetti, canli canli gorunce netlesir umarim
Yahu ekonomik ekonomik denmişde ben anlamıyorum 122lik leon'a golf'e azcık gaz basim diyince köpek gibi yakarken bu 180 ps benzinli araç nasıl ekonomik olacak.
Kesinlikle katılmıyorum, megane dci'den sonra yıkım olacaktır
Bu arada 1.4 a3 tfsi var yeni kasa degil 2013 başindan kalmis sifir arac ve uygun bir rakam alicam yarin...Yakit durumu vs hakkinda pek bilgim yok, servet avcisi degildir umarim o motor? 1.4 125 tfsi
Hastayım şu yorumlarına, senelerdir hep aynı düz mantık.
Bende var işte uzaklarda arama, deli gibi ağır a3 1.4 tfsi 125 + yazılım ile ortalamam 7.4 litre. Dün bugün ortalaması da değil 5000 km ortalaması hem de sabah akşam istanbul trafiğinde. Herkes de bilir sinek vızıltısına gazladığımı ;)
Ben de dizel ceedden geçtim bu arabaya, hiç öyle yıkım falan olmadı. 3 ayda 7500km yaptım.
Benim 125lik arabadan daha az yakan 180lik arabalar biliyorum. Hem hafifler hem daha güçlüler biraz mantık yürütsen anlayabilirsin bunu.
1-2 litre fazla yak dizele göre ne farkedecek, 45 liraya 180hp cupra alacaksın, sıfır megane dizel alsan 60 lira en az, 15 liralık yakıt çok gezdirir seni zaten :)
Çok yakın arkadaşımda megane coupe dci var
Kendi ellerimle aynı gün içerisinde ecufast te yazılım yaptırttım akabinde yay taktırttım
araç güzel oldu ama ;
std tsi ile (gti,cupra..) arasındaki sürüş farkını ifade etmek imkansız yani çok başka dünyadalar
Tsı lar muazzam zevklidir
Tüketim ile alakalı ben daha önce bişeyler paylaşmıştım uzun dönem testi olarak ordan bakabilirsiniz
http://www.techturkey.com/forum/sohb...zun-donem.html
Verimli motor, hafif kasa az yakmasi doğal...
Tfsi yazilimdan önce neydi degerler peki?
Gti ve Cupra ayni sanzuman ve motora sahi degil mi kalitede aradaki fiyat farkindan...
Megane'a aman en iyisi olsun diye eibach 30mm helezondan taktim, bir nebze olsun araba savrulmasina etki etmedi...Spor bir gorunume sahip olsada kesinlikle güvem vermeyen bi araç en azindan benim suruşüme.
Benimde kafamda iki araçtan biri vardı, leonumu sattım sonra bidahamı gelicez dünyaya dedim ibiza cupra aldım :) Cidden çok mantıklı bir araç.