ustacım aslında hiç bi lastik leş değil ; artık kötü lastik kalmadıgı için yorum yapmak , fikir yürütmek zor..
ben bu lastikleri alırken yani champirolar eskiyince dunlop'un sitesinden sportmaxx modelini begendim ,
lastikçiyede gittim katalogunada baktım , adamlar bu lastigi r8 , tt gibi modellerde kullandıklarını ;
hatta katalogtaki kapak resmi r8 üzerindede sportmaxx oldugunu gordum bende ii bişeydir diye aldım ;
ancak ben bu lastiği alırken lastikçinin ağzından şöyle bir laf duydum ;
abi bu yuksek performans lastigi , bu lastigin en onemli ozelligi bu lastik ısındımı bundan tam verim alırsın..
ozmn , yani lastigi aldıgım zaman adamın dedigini tam olarak anlayamamıstım hatta potenza icinde aynı seyi soylemisti..
aldıktan sonra adamın ne demek istedigini anladım
adam açık açık bana alma demiş

çünkü benim tjetim o lastigin istedigi ısıya gelebilmesi icin surekli 150-300 km/s hızlarda seyretmesi lazım..
tjet motorlu bir araç hic bir zaman sportmaxx modelin yada potenza modelin istedigi ısıya ulasamayacagı icin , lastikte hic bir zaman tam performans veremeyecek..
isin ozu lastigin istedigi ısı fazla , istedigi ısıyı ancak 200km ve ustu hızlarda yakalayabildigi icin sehir ici fındık turbo makinalar icin gereksiz lastikler

ve gereksiz paralar...
evet doğrudur dunlop bitmiyor

saka değil harbiden lastik bayaga uzun dayanıyor..