gönlüm 208 gti dan yana hayırlısıyla maddi durumumu ayarlarsam 15-20 gün içinde almayı düşünüyorum. 54-55 bin seviyelirinde bi rakam geçiyor kafamdan
Printable View
gönlüm 208 gti dan yana hayırlısıyla maddi durumumu ayarlarsam 15-20 gün içinde almayı düşünüyorum. 54-55 bin seviyelirinde bi rakam geçiyor kafamdan
Şöyle de düşün 1ini 0 1ini 2.el alacaksın. O aldığının garantisi olacak vs vs.
Hayırlısı hangisiyse o olsun..
Dostum bütçenizin sonsuz olmadığından hareket ediyorum -İkisini de 2.el olarak düşünelim ;
Örn 2013 1.500 km de GTİ 51.750 TL pazarlık hariç
2013 2.800 km de OPC Nurburgring 69.000 TL pazarlık hariç
2012 24.00 km de OPC Nurburgring 65.000 TL pazarlık hariç
sahibinden fiyatları var.
Şİmdi o opc alın diyen arkadaşlara soruyorum tekrar ediyorum bütçemiz sonsuz değil (zaten öyle olsa b sınıfında daha ekstrem modeller var örn ; 2013 mini GP )
Arada 14-18.000 TL fark vermeye değer bir şey var mı?Yoksa o paranın modlamak veya başka ihitiyaçlar için cebinizde kalmasını mı tercih edersiniz?
Karşılaştırılan iki araç da aynı sınıf - biribirine çok yakın araçlar sonuçta..
Birisi ömrünü tamamlamış bugün yarın komple yenilenecek bir kasa diğeri çıkalı daha 1 sene oldu.
Artı olarak corsanın body kiti ve koltukları hariç 208 GTi dan görsel üstünlüğü yok bana göre ..
Motor olarak da Peugot un kullandığı THP lerde sadece turbo değişikliği ile motor içi girmeden stok internaller ile 290 hp 400 nm leri görüyor yakıt ile..Kol,piston,enjektör ilave ederseniz 423 hp 450 nm alınmış örneği var.Ayrıca 208 70 kg daha hafif.
İç mekan olarak da Peugeot kesinlikle önde ;
http://www.dieselstation.com/wallpap...escreen-02.jpg
http://www.techsmart.co.za/data/ckup...or_cockpit.jpg
+11111111111111
opc aldıgımdan demiyorum, 208 gti'da cidden tip yok arkadaş ya. tamam hadi konsol biraz daha modern olsun. o kadar yani, fazlası da yok, koltuklar bile kütük gibi 206 gti'dakinin aynısı ;)
Dedigim gibi tamamen kişisel görüşler...
ne alırsan al kazasız belasız.
Bence o fiyat bareminde baska araclarada bakilabilir. Seat Ibiza veya Polo sanirim o fiyatlarda ve talep olarak diger araclara gore daha yuksek. Talep olan arac daha kolay satilir parcasi daha kolay bulunur. Bence arac alirken herzaman arz/talep dengesinde iyi yerde olan araclar almak lazim.
Başka seylerde eklemek isterdim ama kimseyle gereksiz yere tartışamam :) çünkü olay fanatikliğe kaçıyo.Ben fanatiklik yapmadan sürüş keyfi performansı ve yakıt tüketiminden bahsettim yardımcı olabilmişimdir umarım.Zaten opc hakkında deneyimi olanlarda yazar aklına yatan aracı alırsın hayırlısı olsun.
Corsa OPC Nur Edition harika. Hem donanımları ekstraları felan süper. Görünüşde süper. Tam pist aracı. AMA MOTORU SORUNLU. Nerdeyse birçoğu piston eritiyor. Peynirden yapılma pistonları galiba. Sıfır turbo araba alıp en fazla %15-20 güçlenebilmek kötü.
208 GTI çok hafif ufak tefek. İçi tasarımı çok iyi tam sevdiğim tarzda. Küçük direksiyon cart curt. Ama dış tipi berbat. Koltuk koymamışlar ayıp bir şekilde. Motoru daha modifiyeye yatkın orası başka. Klasik Peugeot GTI olarak her türlü yol tutuşu iyidir ama OPC Nur Edition açık ara daha iyidir yol tutuş ve fren konusunda. Zor seçenek.
Peugeot olmasına rağmen rakibin Corsa'yı alırım ama cebimde 5-6 bin lira Forged Internal parasını hazır tutarım. :)
Arkadaşlar 208 thp 156 hp nasıldır iyi yururmu gti ile aralarında 10.000 kusur fark var hemen hemen ?
kardeşim çok zor tercih..iki aracada bindim açık ara corsa nurb. daha yakışıklı..ikisininde sürüş pozisyonu iyi ama o nurb.editiondaki koltuk adamı bitiriyor..
ben mantık adamı değilim sadece o brembolar bilstein için bile nurb. edition alırım daha özel bir araç..pek kurcalamayı sevmem aracı..
ama gti daha yeni daha ucuz evo topgear vsvs okuduğm kadarıyla nasılki porsche her amaca yönelik gündelikde iyi gidecek ve yeterli olacak güzel araçlar yapıyorsa 208 gti da o yoldan gitmiş..alınmışken 156 lık almak saçma olur al gti geç..daha mantıklı..hem az gidiyor dersen yüklersin..
NOT: 156 at. rcz kullandım en düşük 14 lt ler gördüm istanbulda karışık kullanım..genelde 17 ltler de geziyordu..adamı yoruyor..aynı motorlar ama sanırım 208 açık ara daha hafif ondan daha az yakabilir bilemiyorum
208 gti direksiyonuna peugeot servisi kaç tl fiyat çekiyor acaba?
allahına kadar opc almandan şaşmamak lzm hele nurburgring olursa of of
Opelin en cok begendigim yani surucu koltuguna oturdugunuz an verdigi duygudur. Nurburgingdede bunu sonuna kadar yasadim viraga girisleri filan mukkemmel ama suda var okdr para verilip upgrade edilmis bir gti ile daha sonra kalkarsaniz eve eliniz bos ve uzgun gidersiniz amaciniz saka makinesi yapip gazlamaksa gti 210hp bana yeter sekli olsun sonuna kadar aracima guvenim derseniz opelden sasmayin