Faz 1 ile Faz 2 arasindaki farki en iyi siz bilirsiniz...
Ben bilmiyorum sahsen.
Faz 1 ile Faz 2 arasindaki farki en iyi siz bilirsiniz...
Ben bilmiyorum sahsen.
bak demekki fark edilecek bir farkı yokmuş
Faz2 nin faz 1 den kozmetik dışında eksiği bile var donanım olarak. Recaro koltuklarında airbag yok mesela.
Yani faz2 çığır açmayı bırak faz1 den hiç bir artıs olmayan makyajlanmış kasa megane II. Bugün istesem 3000~4000TL ye faz2 ye çeviririm ama bu değerini yükseltmez. -bende 60.000TL isticem-
bugün faz1ler ortalama 30.000Liradan satılıyorken kimse altı üstü bir makyaj için fazladan 25000 vermez sanırım
Allah aşkına far ampülünü değiştirmek için tampon indirdiğin aracın nesini bu kadar çok beğeniyosun anlamadım. Belliki hiç ampül bile değiştirmemişsin. Aynı segmentte Golf V GTI ın dış kapı sacını bile (dışardan) çıkartabiliyorken bu araçta bi vida sökmeye 30 yer deşiyorsun.
Yani demek istediğim aslında senin sandığın gibi mükemmel bir araç değil ve faz2 ile faz1 i karıştırmamaya gerek yok. Hani desenki bana faz2'de ilk kasanın tüm handikaplarını çözmüşler eyvallah diyecemde yine aynı hıyarlıklarının devamı olarak piyasaya sürmüş mükemmel fransız mühendisleri.
bende ibiza cupra varken ortlamam 5.1lt(karışık)'di. aynı yolda megane bu değerlerin yanına bile yaklaşamaz. 1.6 16V'de VVT var o bile bu kadar az yakmıyorken RS'de VVT yok hayli hayli fazla yakar. kimse yakmıyor demesin bana.
2.0T FSI
Ya birader... Faz-2'nin Faz-1'den en basit farki direksiyon kutusu iyilestirilmistir. Yeni nesil kutu vardir ve cok bariz hissedilir bu. Bunun gibi daha bircok sey var... Gecmiste Faz-1 aracim da oldugu icin bunu gayet net gorebiliyorum kullanirken de.
Diger yandan, o sumuk atmadigin Recarolarin tane fiyati su an 3500-4000 TL. Hersey airbag degildir bu tarz araclarda. Icine oturdugunda kendini sinif atlamis hissettirir... Tabii hissiyat meselesi. Sen kendi koltuklarini daha cok begenirsin; zevk meselesi. Millet Recaro dusururum diye yemiyo icmiyo kenarda para biriktiriyo...
Bu yazdiklarini Fransiz muhendisleri duysa nereleriyle guler az cok tahmin edebiliyorum. Faz-1 daha iyiymis.... Hey Allahim yaaa....![]()
faz1 daha iyimi demişim oku bakayım bi ilk önce
artısı yok dedim.
direksiyon kutusu 400 lira? 400 liralık farkımı sölüyosun bana?
bana çığır açan o mükemmel artılarını bi desene faz2 nin.. ne fazlası var?
sümük atmıyorum bende severim recaro koltukları ama airbag yok işte, keşke olaydı
sen git okadar mükemmel ötesi faz2 al ama koltuklarında airbag olmasın. fransız aklı
valla ben daha recaro koltuğu olupta (yarış) sınıf atlamış gibi hisseden görmedim. Recaro olduğundan o hissiyata kapılmış olmayasın, hani bi adı var ya "RE CA RO"
sıfırı 180.000tl demişin ya megane 3, senin arabanla uzaktan yakından alaksı yok o MRSIII'ün. gereksiz bir karşılaştırma sonucunda gereksiz bir fiyat politikası çıkartmışın ortaya. tabi beni ilgilendirmez yani istersen kendi aracına 75000tl de isteyebilirsin
Valla bi fransız mühendizz beni duysa gülmek yerine kaçmayı tercih ederdi. Baya baya sövüyorum çünkü kendilerine arada bi.
2.0T FSI
2009 yilinda faz1 direksiyon kutusunu 2750 tlye degistiriyordu Reno. O zamanki euro nerde simdi nerde. Nerde var 400 tlye kutu soyler misin? O dedigin normal megane kutusu
Ben de daha gecen ozel serviste sordum.. 1800 kusur tl. Montaj haric tabii ki.
Bi yerde yanlisin var... eminim.
Meganeların tüm modellerinde kutu ve rot başları aynı,rot kolları farklıdır.Zaten fiyat farkını da rot kollarından çıkarıyor.Tanesi 361 TL güncel fiyat.İki rot kolu 722 TL,rot başı tanesi 200 den 400 TL,1941 TL komple direksiyon kutusunun 1122 TL si kutuya ait değil.TRW kutu dışarda 275 Tl ye bulunuyor.Kutunuz arıza yaparsa revize etmeyede aynı parayı alırlar ki bu fiyata rot başları ve normal megane rot kolları dahil![]()
Bi yerde haklisin ama ayni seyden bahsetmiyoruz. Sonucta sen direksiyon kutusu degistirecegin zaman set olarak alman lazim eger o saydiginiz diger parcalar da eski ise. Yine ayni kapiya cikiliyo o zaman.
Ben daha gecen haftalarda komple on takimi kontrol ettirdim ve hatasiz cikti ama bi sorun var deseler kutuda, komple set taktirirdim. Benim bildigim ve icime sinen de bu yonde. Ustalarin da dedigi bu yonde zaten ve firma bile bunun onune gecmek icin komple set olarak gonderiyor degisimlerde. Hee sen ayri ayri alirsin bisey diyemem ama bunun adabi bu sekilde. En azindan direksiyon kutusu ile ilgili boyle... bilmem anlatabildim mi?
fanatiklik honda'ya özel değilmiş demek, her markanın fanatiği baymaya başlıyor bir yerden sonra
ne megan mış arkadaş
Renault ta daha doğrusu dialogys te sadece kutu olarak referans yok.Öpe öpe set halinde veriyolar 1941 TL ye.Yine tanesi 200 TL olan rot başlarının takımı orjinal TRW olarak 75-80 di en son.Rot kolları sıkıntı sadece.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)