User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
103 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Clio RS 172 - Astra GSİ 150 SFİ "Yakıt Sarfiyat"

tolga_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay be boşuna dizele biniyormuşuz
    Alıntı .*$#_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    enteresan, ha gayret vtı acıcak arayı derken adam araya tır soktu
    (Corsa C 1.7 dti hız sabitleyici ve Follow me home .)

Throttle
    Misafir
    Alıntı EEE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Canları sıkılmış

aynen zaten muhabetine can sıkıntısına bir karşılaştırmaydı dediğin gibi canımız sıkıldı sorun yok istemiyorsan yazmayabilirsin

Throttle
    Misafir
    Alıntı tolga_55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende 1.4 206+ hdi a biniyorum boşuna değil merak etme şehir içinde özellikle ha sen memnun değilsen yakıtından değiştir aracını

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı chiefkadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gsi'ım varken Fethiyeye gitmiştim ,baya ekonomi kastım, 680km yi ortalama 5.1lt ile gittim
    White Rs ile ayarları kısıp 4lt lere düştük
    gsi da da closed loop afr yi 15.5 - 16 lara çekecek bir sistem olsa, oda düşerdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alakası yok, uzun yolda benim vectra da 5.5 - 6 litrelerde seyrediyor, ama şehiriçi ortalamam 9,5 lt altına inmiyor.

lineada şehiriçi ortalamam 5.5 litre, uzun yolda 4-4.1 lt oluyor..

dizel benzine göre avantaj, hatta lpg ye göre de avantajlı.

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GSI ile depo doldurma yöntemi yaptım.
    Mehmetçik vakfı opette doldurdum, adapazarına gittim, dönerken de mehmetçikte doldurdum.
    Yol bilgisayarı 5.6 litre yazıyordu, Hesaplamada da 5.7xx çıkmıştı.
    Ortalamam yanlış hatırlamıyorsam 80-110 arasıydı genellikle 90-95 arası kullanmıştım.
    2 kişi idim araçta ve yük yoktu...

iynnRs nickli arkadaşa katılıyorum.
    RS de GSI da kasmadan bırakın 4 lü rakamları 5 li rakamları yapamaz uzun yolda.

He sizin için 80-90 la gitmek kasmak demek değilse, anlayışlar farklı

Kasmadan 4 lü litreleri görmek falan denmiş, kendinizi kandırmayın. 4 lü litreleri yakmanız için ÇOOOKK kasmamız lazım. Yapamazsınız demiyorum dikkat edin ÇOOOK kasmanız lazım.
    Kasmadan 4 litre ise kasarak 3.5 litre yakacaksınız 2000cc atmosferik arabayla

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 sene clio rs e bindim 2 seneye yakında yigenimde olan sıfır olarak alınmıs clio rs e bindik
    ondan öncede gerek ecotec gerek dohc motor bir cok gsi ya bindik arkadas cvremizde ozellikle arabalar daha 2-3-4-5 yasında iken
    astranın 1.6 sı bile asırı fazla yakkıyor veya sole diyeyim opelde az yakan arac varmı
    bir arkadas yol bilgisayarı yanılmıyor demiş
    zamanında uzun yol tecrubelerimizden cok net goruyordukki 100km de 0.8 1 litre civarı cok rahat yanılıyor opeller ve gsi lar
    renoların ise yol bilgisayarı en fazla 0.1 0.2 yanılıyor
    az yakmaya gelince clio rs kasmadan 4.x litrelere zor iner ama defalarca denemelerimde biraz ayagına hakim olursan yavaslamasını hızlanmasını bilirsen ben cok 5.1 5.2 yaktırdım
    örnek olarak istanbul silivriden yola cıkıp bodruma gitmişliğim var 2-3 defa, depoyu doldurdum
    genelde yolun durumuna gore 80-90-100-110 hızlarda gidip aydın otobanında yaklasık 60-70km top speed deneyip 5.2 ortalama ile bodruma gittim 830km ve 2-3 gunde orda gezdim yakıt almadan finalde 900km leri gecerek
    he gercekten kasarsan birazda beceri varsa 4.5 dan asagı indirebiliyorsun ama 4.5 dan asagıda baya bir kasmak gerekiyor oda bir gercek, belli bir rakamdan sonra genel ortalamayı dusurmek cok zor
    ama su var sen full kasarsın 4.1 yakar astra full ksar 5 litre yakar cogu kişi derki fazla fark yok
    yanlız 5 litrede 0.9 litre fark 50litrelik depoda 9 litre yaparki adam o 9 litreyi pompada nam olsun diye havaya sıktırır, clio rs ole bir araba iste
    neyse işin sakası tabi bizde zamanında istanbul lüleburgaz arası bir vidyo cekmiştik
    sadece otobanda degil sehir içleride dahildir

BORKED
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

tolga_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Throttle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende 1.4 206+ hdi a biniyorum boşuna değil merak etme şehir içinde özellikle ha sen memnun değilsen yakıtından değiştir aracını
    Bahsedilenler gibi şehir ici trafiğe de girilmesine ragmen 6litreyi gecmiyosa daha ne olsun... sen simdi oyle dedin ya derhal degistiriyorum. Yorumu polemik yaratmak amaciyla yapmadik
    Alıntı .*$#_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    enteresan, ha gayret vtı acıcak arayı derken adam araya tır soktu
    (Corsa C 1.7 dti hız sabitleyici ve Follow me home .)

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ibrahim ben kendi yakaladığım değeri biliyorum nitekim aynı değerleri bir çok rs video çekerek resim çekerekte yakaladı söylediğin 6 ile 4 litre arasında uçurum var senin aracı bi kontrol ettir sen kastırarak 6 altına inemiosan özellikle oksijen sensörüne bir baktır derim ben söylediğim 6 litreleri bokunu çıkara çıkara uzun yolda yapıodum

ya okan bırak bunları oksıjen sensoru flan

senın ıddıa ettıgın seyın tersını savunmak hata zaten kendını haklı çıkarmak ıcın herseyı yaparsın. senınle aynı fıkırde olan herkes doğru soyluyo, senden farklı düşünen kesın yalan soyluyo yada arabasında arıza var.

Rs e bınenler sımdı gıtsın hıc dokunmadan anlık yakıt tuketımlerını ceksınler bakalım 6 lıtrenın altında gösteren çıkarsa sen haklısın. oyle bır kereye mahsus kasa kasa ortalamayı dusurup foto çekmekle olmaz.

aynı sekılde gsı kullananlarada soyluyorum gıdın arabanın alık tuketımlerını foto cekın gelın bakalım göstergeler kac lıtrelerde.

ha sonuç olarak bence gsi clıoda cok yakar aynı kullanım tarzında buna emınım ama 4-5 lıtreler cok zor ıkı araç ıcınde.

CUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun yolda Ankara - Kuşadası , Kuşadası - Ankara gece yolculuğu tek başıma bagaj da bir valiz veya iki valiz 5.4 ortalama ile gidiyordum. Kasmıyordum ama basmıyordum da daha doğrusu arada sırada bir yokluyordum şöyle bir kaç km o kadar. Şunu da belirtmek isterim uzun yolu muazzam zevkli bir araçtır Clio Rs arada sırada oynarsın arada sırada sakin sakin özledim Clio Rs leri
    Şehir içinde de ortalama 8-9 arası rakamlar ile gezerdim. Hattaki bir video hazırlamıştım yol bilgisayarı yalnış diyenler için.
    IMG_1425.MOV - YouTube
    Sessizliği anlatmanın en iyi yolu sessizliği haykırmaktır. www.wolfson-music.com

Throttle
    Misafir
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rs e bınenler sımdı gıtsın hıc dokunmadan anlık yakıt tuketımlerını ceksınler bakalım 6 lıtrenın altında gösteren çıkarsa sen haklısın. .
    İbrahim herkesten beklerdimde senden kaç senedir rs kullanan kişiden bu yazıyı beklemezdim ..

bizzat kendi çekimim buyur sanada kanıtlıcaz ya ne diyim..

yine söylüyorum sen bu rakamları göremiyorsan aracında bir sorun var 6 litre ne ya videoya bak bakayım 5 bile oluyormu hiç ??? senelerdir kullandığım yakıt sarfiyatına kaç kere hesap yaptığım arabayı bana mı öğretionuz ?

BORKED

(diceksin ki yokuş aşşağı falan alakası yok 90 sabit gidiyorum zaten bayır aşşağı olsa illaki anlık sıfırlara düşer gazdan çeksem yada hızım yükselir sabit tutsam vs vs anlayan anlar zaten yol dümdüzz )

neyse sonuç olarak ben haklıymışım dimi ? yoksa sözünden dönecekmisinnn

guwen_ar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okan senin rs te problem warmis kardesim normalde sehir ici 6 sehir disi 3 lt yakio
    Ey alahim yarabbim yaaa
    İnstagram:
    guven_arabacioglu

Throttle
    Misafir
    Alıntı guwen_ar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okan senin rs te problem warmis kardesim normalde sehir ici 6 sehir disi 3 lt yakio
    Ey alahim yarabbim yaaa
    olm sen onu bunu bırak koca tech te senden ve barıştan başka varmı gsi rs ten az yakıo diyen hala göremedim ben konumuz o zaten yani hiiiç döndürme lafı şimdi sana konu açacam demiştim yok öle atıp tutmak kafadan opet çay bahçelerinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İbrahim herkesten beklerdimde senden kaç senedir rs kullanan kişiden bu yazıyı beklemezdim ..

bizzat kendi çekimim buyur sanada kanıtlıcaz ya ne diyim..

yine söylüyorum sen bu rakamları göremiyorsan aracında bir sorun var 6 litre ne ya videoya bak bakayım 5 bile oluyormu hiç ??? senelerdir kullandığım yakıt sarfiyatına kaç kere hesap yaptığım arabayı bana mı öğretionuz ?

BORKED

(diceksin ki yokuş aşşağı falan alakası yok 90 sabit gidiyorum zaten bayır aşşağı olsa illaki anlık sıfırlara düşer gazdan çeksem yada hızım yükselir sabit tutsam vs vs anlayan anlar zaten yol dümdüzz )

neyse sonuç olarak ben haklıymışım dimi ? yoksa sözünden dönecekmisinnn

ya bak ben ne dıyorum sen lafı nerenden anlıyosun.

benımde cektıgım vıdeolar var 4.7 lıtre flan dahada dusururdum altına.
    Ankara-bolu-ankara yaptım 100-110 u gecmedım 6 lıtre ıle gıttım geldım

sen sımdı vıdeo cekmıssın ayağın sabıt gazda duz yol. hıcmı yokuş cıkmıyo hıcmı yavaslamıyosun hıcmı hızlanmıyosun tekrar.oyle ortalama hesaplanmaz dıyorum.

burda yazanların sen dahıl hıc bırınde Rs yokken bende vardı halada var.hıc bıseyı kanıtlama cabamda yok sadece ben tecrübe ettıgımı yazıyorum.

Ve tekrar soyluyorum bana vıdeo flan cekmeyın. Rs sahıplerı , Gsi sahıplerı ının arabanızın yanında hıc bırseye dokunmadan kontağı acın ortalama yakıt kısmına gelın foto cekın koyun buraya. 6 yı bırak 7 lıtre yazan araba cıkmıyacak emınım

10 tane clı rs 10 tane gsi sahıbı koysun ortalamayı bızde ortalamasını hesaplayalım konu kapansın

ılk değer benden gelsın. ındım baktım 10 lıtre gosterıyo su an ortalamam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı guwen_ar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ey alahim yarabbim yaaa
    ben rakamlara takıldım bıraz yanlış anlaşılmasın.

Gsi ın Rs den az yakacağına bende ıhtımal vermıyorum

Throttle
    Misafir
    yahu ibrahim sen anlık yakıt demedinmi 6 altında olursa haklısın demedinmi

anlık yakıt tüketimi dediğin videodaki yakıt işte ya sen yanlış anlatıosun yada şuan çevir kazı yanmasın olayı var

gsi konusuna gelince zaten imkansız rs ten az yakması burda iki arkadaş iddialaştı benimle heralde bu kadar videodan sonra falan onlarda kendilerine gülüyordur dimi güven barış

ama ben gördüğüm değerleri söylüyorum sen ankara rakımında görmüşsündür vs vs ben burda bu değerleri görebiliyordum tabiki daha altı imkansız hatta burdaki arkadaşlar bilir clio sport 1.6 ile otobandan istanbula gittik ortalama değerde iddialaştık bazı yerlerde bokunu çıkardık 70-80 lere düştü hızımız otobanda istanbul girişinde durduk değerlerimize baktık bire bir aynıydı

turbogsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stok astra gsi sfi ile (chip eksoz ) ankara bolu arası git gel toplamda 40 lt civarı yakıyordum 100-110 km ortalama hız ile.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

anlık yakıt tüketimi dediğin videodaki yakıt işte ya sen yanlış anlatıosun yada şuan çevir kazı yanmasın olayı var

gsi konusuna gelince zaten imkansız rs ten az yakması burda iki arkadaş iddialaştı benimle heralde bu kadar videodan sonra falan onlarda kendilerine gülüyordur dimi güven barış

ama ben gördüğüm değerleri söylüyorum sen ankara rakımında görmüşsündür vs vs ben burda bu değerleri görebiliyordum tabiki daha altı imkansız hatta burdaki arkadaşlar bilir clio sport 1.6 ile otobandan istanbula gittik ortalama değerde iddialaştık bazı yerlerde bokunu çıkardık 70-80 lere düştü hızımız otobanda istanbul girişinde durduk değerlerimize baktık bire bir aynıydı
    Cliosport ile rs hemen hemen ayni agirlikta uzunda yakitin ayni olmasi normal..

Benzer sekiode gsi da ayni agirlikta.. Oda ayni yakar..

Teknoloji olarak ikiside atmosferik, klasik elektronik enjeksiyonlu motor.. Agirlik ayni olunca yakit ayn olur.. Oyle ucurum fark olmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

anlık ne amk ya. anlık 3 de yazar orda 2 de

ben ortalamadan bahsedıyorum konuyu cevırme ın arabaya ac kontağı ortalamayı soyleyın dıyorum . kımın arbasında 6 dan asagı değer çıkacak.

sımdı gsı cının bırı ınat edıp 4.0 yaktırsa gsı ın az yaktığını kabul edermısın?

benım tek anlatmak ıstedıgım 4 litrelerden flan bahsedıp ınsanları yanıltmayın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)