kardeş passatcı basmamıştır ya feh le alacagın en saglam abartarak yazıyorum 15 hp olsa. 140lık passatı ayırman çok zor :/
Printable View
Feh ile 10 der kalır, 11 demez :) ama bende hatırlıyorum ışıklarda çok passat tdi üzdüm.
:D 2.0 tdi ye karsi hic sansi yok abarmis biraz ortalik en fazla 3. vitese kadar kafa burun gider manuel 2.0 tdi yi herkes kaldiramaz 170e kadar yuruyen arkadaslar oylesine denk gelmistir yada enjektör leri cortlamis bi 2.0 dir o bizzat fd6 manulle denenmisti 2 vitesin bitiminde jetta nin arka kapisinda kalıyordu sonrasi ***** zaten
accord 3 serisi c serisi a4 serisi segmetidir e,5,6 legend segmentidir
Bende cok merak ettim bu denemeyi :) vtec2 nin ne yapacagi belli olmaz ama bende denk gelirse 105 lik jetta ile denemek isterim :)
Denemede vtec2 olunca rayting bol olmus hondacilar on planda gecicek araba bulununca:)
Drag yapilacaksa eger 2nin sonlarina kadar jetta tutunur ondan sonra civic 4-5 boy gecer diye tahmin ediyorum rolling de civic devir donecegi icin sonuc ayni olur
Golf 7 tdi ile vtec 2 denedik.
Basilan dewire gore ikiside one cikabiliyor fakat kisa surmeden vtec 2 aca aca gidiyor.
Bundada degisen bsy olmaz vtec2 gecer.
su deneme olmadımı daha?ne zaman olucak?
hondaya tek bı konuda guvenırım o da motor ve performans, gerı kalan konfor vb ıvır zıvırlar benı ılgılendırmıo zatn :) ama o konuda alman arabasını tek geçerım..
hondaya laf atan arkadaşların bellıkı geçmişten gelen bı acısı var ahhahaha :D şaka bı yana şu ıkı aracı denesinler gorelım bakalm, sonucu merak ettm..
anlamamışsın.. :)
olaya sadece beygır gücüyle bakıosunuz :) 100kg ağırlığın avantajını hıç bı feh veremez.. :)
sımota caı + dc seramık headers + 51 duz boru + hks tı = 127hp dyno verısı var elımde beyler :) vtec II'de feh kullanılan malzemelere gore 122-127hp arası verıo..
vtec II'ye feh yaptıktan sonra arabanın dunyası değışıo, ben bu kdr beklemıodm gerçekten..
bıde vtec II'nın emme boğazı cıdden çok dar nefes alamıo araba, ıes emme'sı ıle 5-7 hp cıvarı guc verıo, daha da vtec II'yle oynamak lazm kafada saç kalmaz.. :D
Yoğunlukla bu segmentte arabalarla denemiş biri olarak, bence vtec 2 0 dan kalkışlar ve 170-180 de bırakılan rollingler için çok ideal bir araç.
1.6tdi 105lik jettayıda 40-60-80gibi süratlerde yapılacak olan roll de ciddi ayıracaktır, jettanın şansı bence top speed tedir. Vag grubunun dizelleri sanırım şanzıman ve aerodinami lerinin faydasıyla güçlerine göre oldukça iyi hızlara çıkabiliyorlar. Ama dediğim gibi 0 dan kalkış veya roll de, vtec2 ciddi önde olur, anca vtec2 ye ters gelecek süratlerde basılır ise, kendisini toparlayana kadar, jettayla bir süre yanyana kalmak zorunda kalabilir.
Ama bu vtec2 nin başarısı değil, vag grubu 1.6dizellerin başarısızlığı, allahtan dsg var da, o sayede kaybı düşürüyorlar. Bunun yanında 2.0tdi la 170e kadar yanyana yürümek vtec2 için sadece bir hayalden ibarettir. Ha şu var, benim çevremde de 2.0tdi bir jetta var, dyno üzerinde 107ps çıkıyor, bu tür araçlarla yürümek , geçmek oldukça gerçekçi. Ama sağlıklı 2.0tdi (140ps) , passat veya jetta, 5-6 boy civarı net fark açacaktır 150-160 a kadar, roll de , 0 dan kalkışta olsa. Sonrasında da , bu fark git gide artacaktır. Ama gelgelelim, 2.0tdi bir araçla, 1.6 atmosferik i , kıyaslamak oldukça haksızlık. Sonuç şaşırtıcı değil.Japonlar aynı klasmanda , yakın güçlerde araçlarda, hafiflikleri dolayısıyla herzaman daha iyi performans sergiliyorlar.
Honda nın geçmeme gibi bir şansı yok zira tüy gibi araba.. İlla jettayı geçirtmek istiyorsanız civic e 150 kg falan yükleyin gelen geçen geçsin gitsin..
Aynı kilolarda olupta civicin burun çıkartması bile imkansız. Ha birde 2.0tdi lar falan geçilmiş, şaşkınım :)
Tersini savunacaksiniz ama 9.2 saniyede cikmiyorlar o hiza civicler. 2-3 tanesiyle denedim tek basima. 10-10,5 arasi cikiyor hep. Mondeo varken bende isiklarda bi kac civicle kalkmistim hepsini gectim. Benim arabamda 10 sn civarinda cikiyordu. Hikaye yani teknik detay sitelerine aldanmayin. Civicler kendi kategorisinde 1.6 larin cogundan hizlilar, dogrudur. Ama e11 vvti corolla yurur gider vtec2 nin yanindan. Ayni sekilde renonun k4m hafif arabalari gecer.
Konuya gelince atmosferik her araba ayni gucteki dizel arabayi geciyor bu bi gercek :)
Gelenek bozulmamis :) yine hondanin adi gecince markalar konusulmaya baslanmis. Konu iki aracin deneme konusu ve bu denemenin galibi vtec2 olacaktir. Vtec2 ye binmeden konusan cok stock bile guzel yuruyen ve 218 top speede kadar sanzumani sayesinde kesilmeyen bir araba. Ayrica bilen bilir vtec2 nin standart emmesi ve headersi cok dar kanalli resmen kisiyor arabayi. ies emme + fhe yapilsa o zaman 2.0 klasmanindaki bircok aracla yurur duruma gelir gecer demiyorum yurur diyorum. Yazilimsiz cetta tdi gecilir sonuc bu
Bak güzel kardeşim öncelikle benimle nasıl konuşman gerektiğine dikkat et. Mahalle arası konuşup sohbet etmiyoruz ve fast and furious ta falan da değiliz ruhsat muhsat...
Ben 98 senesinden beri vw kullanan birisiyim passatın bütün modellerinin sahibi olduk dolayısıyla bu arabalar neyle yürür neyle yürümez çok çok iyi bilirim. Vtec2 dediğin arabanın direksiyonun da çok vakit geçirdim onu da çok iyi bilirim. Standart bir vtec2 2.0 tdi passatın yanında gidemez ben bunu her ortamda idda ederim.
Dosthane bir deneme diyorsan buyur gel Gaziantep'e misafirim ol yiyelim içelim 122 lik tsi la beraber yürü 2.0tdi fazla olur.;)
Ayrıca değeri 70-80 bin olan bir arabayla değeri 20-25 arası değişen bir arabaya ruhsat atılmaz..
Edit: Kilo konusuna gelecek olursak aça aça giden civiclere 150 kg atıp bir de öyle deneyin ya, rica ediyorum, istirham ediyorum.
konusmalara bı bak yaa dun kurtar vadısı vardı dımı :D
vtec2 & 122 lık tsi = vtec2
vtec2 & 140 tsı golf = golf
vtec2 & 2.0 tdı = 2.0 tdi
stock & stock denemeler böyle oldu geçmişte , hala vtec2 sahıbı olan bırı olarak objektif yorumdur
k bakmayında 2.0 tdı passat vtec 2 nın ıcınden gecer vtec2 gıtsın bokuyla oynasın 2.0 tdı yanında...ben 1.6 iesle mal edıyodum vtec2 lerı ne cok buyuttunuz bu vtec2 ler neymıs arkadas yaa yıne hondacılar vtec 2 yı typer yaptılar eksık olmayın :)
Bende jetta olmadığı için istersen başka bir şeyini koy yani arabanı :) benim için değişen bir şey olmaz.:D Bende sana standart geçemez ''yaklaşamaz'' diyorum ''standart'' diyorum. Yineliyorum Gaziantep'te standart vtec2 varsa tsi la deneyelim bende çok merak ettim şimdi..
20-25 e dünya kadar civic var sen bana 1.250.000 tl canlıdan haber ver? 1.250 de eski para değil yeni para ;) karıştırma aman diyeyim:)
Son olarak hayata bakış açısı farklı olan insanlarla sıkıntı yaşamıyorum zira yaşasam bir sonucu olmayacak biliyorum.:)
İyi forumlar, herkese selamlar...
vtec 2 ler abartılcak bi güce sahip değiller. headers 51 düz boru simota hava filtreli vtec es i ben 102 hp ken 2 boy geçmiştim. ama bu şekilde vtec 2 gecer ancak jetta yazılım yaparsa baya geçer vtec 2 yi
Ayrıca polemiği kendin yaratıp kendin çözmüşsün.. standart vtec2 ye göre 6-7 boy önde oluyorum diyorsun.
Daha neyi tartışıyoruz ?
Honda Civic 1.6 VTEC ES Otomobil" aramanızda 180 ilan bulundu
25 bin limit koyarak 180 ilan çıktı model yılı önemli değil diyorsan.
2004-2006 filtrelendiği zaman
"Honda Civic 1.6 VTEC ES Otomobil" aramanızda 31 ilan bulundu.
19 tane de galeriden falan bulurum sıkıntı yok.
Boya değişen lpg önemli mi :)
Diyorum ki 2 tdi standart vtec2 yi geçer. Hayır geçemez diyorsun, sonra feh vardı diyorsun.
Civic bul 50 tane alacam diyorsun buluyoruz.
Es bul diyorsun buluyoruz.
Temiz bul diyorsun, onu da bulsak başka bir şey çıkartacaksın..
Valla bu hırsla hayat zor be aq..
ben dedım sana tartısma dıye :)
aynen stock stock bı deneyelım dıcektım bende :) gercı trıgerı fln degıstırmem gerek sen gelene kadar degıstırırım 2 stock bı denerız :)
yok kardesım daha zamanı var rutın bakımlarını yaptırıcam haftaıcı kısmet olursa uzerındekı katı bıle agzına kadar dolu onu bıle bosaltmıcam sen gelene kadar :)oyle bı deneyelım 2 3 kere denedıkten sonra katın ıcını bosalttırcam sonrasında yazılım:)senınkı 6 ılerı degılmı uzunda gecıcegını dusunuyorum bende :D
focus 3 gecer goruceksın :D