Vtec2 0'dan kalkışta ies'i gargara yapar atar. iki aracın 0-100 değerleri arasında 1.2 saniye fark var
Printable View
benim manuel 1.6 tdı caddy ile arkadaşımın stock vtec2 sini gırgırına denemiştik 2 de 45 gibi basmamıza rağmen sadece tek vites tutanabiliyodum alıp başını gidiyo du cıvıc :D
rebology@kardeşim bende ies daha hızlı diye biliyorum hatta gözümle gördüm arkadan gelip geçti ies :)
gördüğümü söylüyorum tabi :) belkide dediğin gibi vtec2 hızlıdır :)
Kardeşim o kadar çok 0 dan kalktım ki vtec2 varken , 25 binde debriyaj bitirdim diyeyim :D 0 dan kalkma olarak feh li ies lere bile 100 den sonra geçiliyordum. 4 - 5 stock ies le denedim , ies i kendim kullandım yeri geldi , merak ettiğimiz bir durumdu bu jantına kadar Stock araçlar olmak kaydı ile vtec2 yi 0-100 de geçebilen olmadı.
Hissiyat olarak ies daha hızlı hissettiriyor , ies kullanınca kesin bu daha hızlı ya diyor kullanıcı , daha yüksek devir dönebilme olsun , 1. 2. 4. viteslerin daha uzun oluşu.. 2. vites sonunda 100 görüyor ies fakat vtec2 3 e atmayı gerektiriyor. 2. viteste 100 görünce genel kanı daha hızlı olduğu oluyor , yada nettekiler 4 te 200 gördüm 4 te 215 yaptım vs diyor da klasik yanılgıdır kaçıncı viteste kaç yapmanın hiç ama hiç bir anlamı yok yani sadece daha uzun oranlı olduğunu ifade eder önemli olan süre yani :)
Benim tecrübelerim bunlar oldu ama merak ediyorum şuanki aracımla eski aracımı rollesek ne olurdu denemek isterdim :D
anladım kardeşim ben sadece bi kere gördüm tabi öle fazla şahit olmadım ies vtec2 denemesine :D sen baya denemişsin maşallah :D o 4 de şunu yaptım falan diyolar ya ayar oluyorum otomatik fb7 ile 3 171 ne yapıyorum alayını geçerim o zaman :D
jettayla başladı konu passata kaydı. geçen seneydi galiba kendisi de forumdan bi arkadaşın 2.0 140 lık dsg passat ile d4d corollayı gırgırına denemiştik, ben tek o iki kişiydi, 3 de 60 da basınca azcık burun çıkarıyordum sonrası ***** :) 2 de 60 da basınca burun da çıkaramadım, 180 e kadar falan temiz 10 boyu vardı çok emin değilim fark fazla olunca :) belki kıstas olur vtec2 ile 140 lık passat konusunda
Evet vtec2 nin 0-100 ü 9.2 olarak görünüyordu bir zamanlar... Taa ki makyaj yiyene kadar. Makyajı yedikten sonra zannediyorum 10.2 ya da 10.5 oldu 0-100 değeri...
Herkes makyajsız vtec2 kullanıyor olmalı heralde ki 9.2 ler havada uçuyor yine.. Hayır, 9.2 den 10 küsürlere neden çıktı o da ayrı bir soru işareti, gerçekten çok merak etmişimdir bilen varsa aydınlatsın lütfen..
Diğer bir komedi de şu kg hesapları yapılıyor vtec2 yere göğe sığmıyor :) ies ile vtec2 arasındaki kilo farkını hesap eden oldu mu?
ies'e bile b*k atılmış, ulan civic i civic yapan ies in ta kendisidir.
fark etmez 0 dan da kalkarım(0-100 benden iyi buarada gecer biliyorm) derdim yok oyle ama aynen 0 dan kalkarsamda 200 e kadar giderim :D(üstüne cıkamıyorm limitör giriyor devreye :D chip lazım chipide yaparsam kaale almam civigi zaten)bide tam tersine 200 e dogru acılmaz kapanır geliyor bana ama
yanlışın var üstad
http://i59.tinypic.com/14u8adi.jpg
makyajlı ls 9.2 es 9.5
ayrıca ies e *** atan olmadı vites oranları uzun denilmiş adece yukarıda :)
Yasa len Seref sanki millet bindigi arabasini bilmiyormus gibi yaziyorlar yaa :)
İşte bu yüzdendir ki Honda forumlarına da girmiyorum , honda yı da sattık rahatladık. Hondacıyla bile anlaşamıyoruz ki :D Evet aracım ilk makyaj haliydi , 2004 model ön taraf makyajsız ama içi ve stopları makyajlı idi. Az sayıda bulunan en sevdiğim haliydi makyajlı civic sevmeyen nadir insanlardanım. 2 sene olmuş satalı niye yalan söyliyeyim ne borcum var , hayırdır niye lan luna başladık ?
Yav bu civicler neden çekilemiyor?
Çok uzatıyorsunuz. Vtec2 1.6 tdi her türlü yer deneyenler yazmış zaten.
Focusçular neyi çekemiyor ki anlamadım.
Daha Civicin hızlanmasını bilmiyorsunuz.
Bende ford kullanıyorum sizi de anlıyorum kasa ağır araç kıçını kaldırmıyo:)
Ama kabul edin vtec2 hafife alınacak bir araç değil.
Focusun 2.0 Styi bile üzer. :hahaha:
Allah allah websitesinde 10 küsürlere çıktığını görmüştüm iyi hatırlıyorum. Hoş senin koyduğun da websitesinin ta kendisi ama demek ki güncellenmemiş hali. Diğer bir seçenek hala yanılıyorum:)
ies e *** atılmış dememdeki sebep iesle vtec2 bir yürüyen arabalar değil. vtec2 kullanırken ies ten çok fena farklar yemiştim oradan biliyorum. Onun dışında ies i çok kullandım hissiyat olarak ta çok farklıydı vtec2 ye kıyasla. Hatta 2.0 geçilir mi dersen durur düşünürüm, zira ies öyle bir makine.
bence benzinli atmo. araçlar dizelleri hafife almayın derim hondacılar baya ezmiş dizelleri...
Kendi adıma konuşayım civicle bir alıp veremediğim yok. İlla bir şey söylemek gerekirse severim kendilerini hatta gelecekte vti, typer gibi planlarım da var. İnşallah nasip olur.
Ama genel olarak bir antipati var, evet. Oda şu; yürümüş bir vtec muhabbeti gidiyor, sokaktaki çocuk gelip sana vtec anlatıyor ağam bu 5500 den sonra nos takmış gibi diyor :D araba da jazz :) yani şöyle atıyorum bugatti veyron en hızlı arabadır adam gelir sana bunu söyler, anlatır ama veyronun neye benzediği hakkında bile bir fikri yoktur.
Diğer bir antipati ise honda herkesi geçer.. Ben bunu burası için söylemiyorum zira burada yine akla yatacak şekilde yorumlar yazılıyor açıklamalar yapılıyor. Ama sokaktaki A kişisi ve B kişisine göre araba hondaysa 1.4 is bile olsa bir gti ı geçebilir mesela :D Yani yok... Rakipsiz..
Focuscu konusuna gelecek olursak :) ben focusu almadan önce o kadar çok fd6 baktım ki tarifi yok.. altından değerli olduğu için 0 ı ve yeni kasasından 2-3 bin düşük fiyat istiyorlardı.. Yeni kasayı da beğenmedim.. Vw nin bütün modellerini de uzun zamandır kullandığımız için değişiklik olsun diyip focus aldık bu yani :) focusculuk falan yok, özümde bende bir samurayım;)
vtec II ıes'ı geçıo beyler :) devır çevırmesı arabanın ıçınde kopan kıyamet(bıde fıltre varsa aracta) :D ıes sahıplerıne ıyı gıdıo hıssı verıo ama sadece vtec II vıtes atarken ıes yaklaşırmış gıbı oluo.. :)
Ben 1 kere ies e geçildim ama ies te ne vardı ne yoktu bilmiyorum. Hissiyatlarım ve öngörülerim de bunu söylüyor. Bir de ies 1030 kg dı sanırım. Arada güç farkı, ağırlık farkı da var.. Vtec 2 nin tek avantajı kısa şanzıman ve tork. Bunlarda onu öne çıkarırmı bilmiyorum.
Youtube u referans almıyorum tabi ama orada da iesler fenalarda :) Biriniz deneyinde görelim. Hep civic başka markalarımı geçecek bir kerede civic civici geçsin amk:hahaha:
ies sahipleri anlamıyor bunu sonra lanlar lunlar ıvır zıvır şeyler. Teknik verisi ortada , fabrika 9.2 der ben 8.5 da kalkıyorum derim inanmazsın tamam da , 9.2 aracımın süresi zaten driftbox ölçümü demiyoruz da burada ; ies le fd6 ile , 1.6 clio hb ile , 1.6 10 saniye civarı çok araçla kalktık denedik arkadaş arasında. ies i kendim kullandım diyorum yine aynı cevaplar internet sitesinde yanlış yazıyormuş :D
Abi hayır hala insanların 6 bin devirde , kesicide araba kaldırdığı ülkede 0-100 tartışıyoruz. Herkese hayırlı günler.
bende ıes varken fıltre duz boru 4 2 1 headers ve eksoz vardı vtec2 lerı cok kotu uzuyodum...aracın drumlarıda onemlı ama stock sekılde nolur bılemem
İnşallah Vti sahibi olursun benimde typerim olsun:D
Vtec muhabbeti doğrudur başını aldı gidiyo.
Hatta dün babam sordu merak etmiş bende anlattım.
Sonunda şunu sordu "eee şimdi 5.500 den sonra ekstra güç mü geliyo araca":D
1.4islere diyeceksiniz ki sizleri pistlerde görmek istiyoruz.
Aracı tanımayan adamla laf dalaşına girmem ben.
O tipleri görmezden geleceksiniz.
Beygiri fazla olan geçer birde hafifse 106 gibi tamamdır. İnanmayan 1.4isle gelip deneyecek.:icon_tup:
sende biraz megalomanlık var galiba hayırdır lanlı lunlu konuşmalar tanışıyomuyuz ? genelde bazı hondacılar hondaya bindiklernde rüyalara dalıyolar geç o lafları sen . ben gayet tarafsız 1.6 tdi ile vtec 2 kıyaslamasında vtec2 dedimde 2.0 tdi herhangi bi modelle volkswagenin vtec 2 yi kıyasladığında vtec 2 ye ihtimal vermedim bu caddy de olabilir passat ta olabilir biraz az gül kalkta bi 2.0 tdi a bin model önemli değil ondan sonra kim yanlış kim doğru anlarsın.
Üsluba kesinlikle katılmamakla beraber 2.0 tdi jetta golf ile caddy bir değil diyorum.
Caddy 1600-1700 kg bir araç , ek olarak hız arttıkça aerodinamik açıdan zorlanması var..
Civic vtec2 ise minimum 2-4 saniye daha erken 100 km hıza ulaşıyor ve 500 kg kadar daha hafif. Sonuç için yeterli veri var sanırım. Şehir içinde 50 km hızda 3. viteste giden bir civic'e denk gelip 320 nm torklu dsg li caddy ile civic ne olduğunu farketmeden uzayabilirsiniz :) Ancak iki taraf da deneme modunda iken caddy için sonuç değişmez..
ben bana verilen yakışıksız cevaba karşılık olarak onu yazdım kaldı ki kendi aracımıda katma gibi bi amacım yok sadece 2.0 tdi n gücünü bildiğim için o sırada caddy aracım var ordan biliyorum dedim. kaldı ki golf jetta tabiki motor aynı olsada aynı gidişi bir değil herkes saygı çerçevesinde istediği görüşü söyleyebilir bende 2.0 TDİ bi motorla vtec 2 ye ihtimal vermiyorum insanlar kendi aracını övmekten objektiflik bir yana dalga geçmeyi kendine hak görür olmuş yazık
Yahu su arabalar denenmedimi hala denensinde su mevzular kapansin artik bu nedir ya bukadar honda fanatikligi olmaz. Madem oyle bende soyleyeyim bende yazilim bile yokken yolda rampada duzde fd6 larla ta....kk gecmek acayip zevk veriyodu oldumu simdi.rampada gaz bas birak yapiyodum ozelikle iyice cildirsin diye.bu nedir be hondada honda
Bende bugun bi vitek2 yi madara ettim oynadim frene basip onume alip tekrar gectim yazik oldu elemana muahaha hondalari gecmek daha zevkli ee ne de olsa en hizli onlar ;)
1.6 tdi yi geçer dedik ya ondan oldu standardi 1.6tdi ye sanki 10 boy atiyorda 2.0 tdi ye tutunanlar falan... 2.0 tdi nin yazilarini sokmustuk bagajdaki cok zevkli oluyodu böyle isiklarda yanina gelip soytarilik yapanlar kesiciye sokan civicler bi sonraki isiklarda 3 cocuk babasi devlet memurna dönuyor ya keyif almamak elde degil.
Ben hondayi severim aslinda etrafimda arkadaşların coguda civice biner ama bazi kullanici tipleri varki tum milleti hondaya dusman ediyorlar.kendini ve aracini bilen arkadaslari tenzi esiyorum.
Jetta hazır bırı bursadan vtec2 bulsun kalkalım deneyelım :D
Konu uzamışta uzamış. He bu arada ben geçerim demıyorum. Hiç honda kullanmadım ama benzınli olması buyuk bı avantaj TDI jetta yazılımla cok rahat 160hp görebiliyor. yazılımlı jetta hertürlü geçer benım jetta hertürlü geçilir nokta:D
2.0 tdi nin yazilarini sokmustuk bagajdaki cok zevkli oluyodu böyle isiklarda yanina gelip soytarilik yapanlar kesiciye sokan civicler bi sonraki isiklarda 3 cocuk babasi devlet memurna dönuyor ya keyif almamak elde degil.
bu cümle tamamiyle hayal ürünü :D Ben zeytinburnu gibi bir yerde rastlamadım böyle tipe ışıklarda kesicilere girip yandakine kafa tutuyomuş felan