User Tag List

Sayfa 11/12 İlkİlk ... 9101112 SonSon
216 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Civic vti - megane f7r

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jeandan-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki oldu, turboyla atmosferik karşılaştırmıyoruz. 12 sıkıştırma ile 9 sıkıştırmayı da unutalım, egz lift farklılıklarını da vs. Her aracın karakteri farklıdır, ağırlık yüzünden turbolu olabilir bazı araçlar veya turbo yüzünden ağırlaşabilir. Tabiki atmosferik devir çeviren motor tercih sebebidir ama yakın güçlerde iseler kıyaslanmaması için bir sebep göremiyorum.

İçinde ne kaldı bilmiyorum ama senle tartışmaya giremem, keza ben o araçların hepsini kullanıyorum yeri geldiğinde. Kimi neye savunduğun da umrumda değil, takıl kafana göre. İlk defa nickini gördüm bende, eski yorumunu felan da görmedim ondan.
    Madem yakın güçler,bu işlerin tek elden hp/tork/ağırlık olarak baz almanın yanlış olduğunu anlayana kadar karşılaştırmaya devam o zaman

Nick olayına niye takıldınız ben anlamadım ama sorun yok. Eski yorumları kimse hafızasında saklamıyor profile girip bulabilirsin eğer amacın nickini görmedim sen kimsin gibilerinden muhabbete girmek değilse.

Neleri savunduğumu fanatiklik yapmadığımı anlaşılması açısından görmeni istedim. İlgilenmezsende oturup ağlayacak halim yok.

Mr.Renault - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem yakın güçler,bu işlerin tek elden hp/tork/ağırlık olarak baz almanın yanlış olduğunu anlayana kadar karşılaştırmaya devam o zaman

Nick olayına niye takıldınız ben anlamadım ama sorun yok. Eski yorumları kimse hafızasında saklamıyor profile girip bulabilirsin eğer amacın nickini görmedim sen kimsin gibilerinden muhabbete girmek değilse.

Neleri savunduğumu fanatiklik yapmadığımı anlaşılması açısından görmeni istedim. İlgilenmezsende oturup ağlayacak halim yok.
    valla dışardan bakınca honda fabrikasında çalışan birisi gibi savunuyorsun markayı haberin olsun

K-Tec
    Misafir
    karşılaştırma iki araçtan çıktı renault-honda ya döndü

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iskbjk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu uzar gider herkesin fikrine seviyesizler hariç saygılıyım.. yani mantık olarak 1,6 honda 2,0 atmoyla yürüyosa.. 2,0 honda 2,0 t y le yürümesi lazım dı.. hani 5500 den sonra açıyor ya o yüzden.. evet aynen 1,6 vti efsane ama 2,0 o kadar olamadı dikkat ettiysen ben bunu demek istedim.. saygılar..
    ee yürümüyo diyen mi var ki ep3 lerin nelerle nasıl yürüdüğü biliniyor zaten.

hep takip ettiğim bi konu açıkçası ilk defa yazmak istedim bende.bütçe kısıtlı olduğundan f7r bakıyordum bende en azından yürür keyifli olur diye. karşıma 8 seene önce babamın sattığı 16 senelik flashımız çıkınca f7r aklıma bile gelmedi ihtiyar delikanlıyı aldım. vtec olayına gelince ise cidden çokkkk keyifli bir araç.. günümüze kadar Türkiye şartlarında kullanmadığım araç belki yoktur. çin mallarından supersportlara kadar ancak ben cidden noldu gazoz mu açtı vs muhhaabbeti yapılan makinaların keyfini hiçbirinde alamadım. ya bi allahın kulu da desin ki arkadaş çok pahalı o yüzden alamıyorum va kötülüyorum başımla beraber çünkü günümüz piyasa şartlarında bende vtece dönüş yapmam kolay kolay, cebimde 17 18 liram varsa da gider f7r alırım üstüne kalan rakamı da bakımdı zartı zurtuna ayırırım yalnış anlaşılmasın f7r almak üzereydim araştırma yapıyordum bende ve kimsenin malına saygısızlık etmekte istemem.

ancak şu bir gerçek ki megane tecrübemde olduğundan ve 1.5 sene de vtecim olduğu için söylüyorum bütçem yeterli ise f7r ın f si aklıma gelmez ikilemde, ancak bütçem sınırlıysa gider alır dönemlik keyifle gazlarım. birçok vteci de geçerim ama aralarından derli toplusu gelince de beni geçer diye düşünüyorum.. unutmayalım bu araçlar artık nedreyse 20 yaşlarında ve defalarca motor yapılmış ve çok koşmuş araçlar o yüzden o geçer bu geçer diye konuşmak mümkün değil pekte ama ikisininde birbirini geçeceği kafa burun tabir edilen durumdan ibaret olur bence.

iskbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K.Kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ee yürümüyo diyen mi var ki ep3 lerin nelerle nasıl yürüdüğü biliniyor zaten.

hep takip ettiğim bi konu açıkçası ilk defa yazmak istedim bende.bütçe kısıtlı olduğundan f7r bakıyordum bende en azından yürür keyifli olur diye. karşıma 8 seene önce babamın sattığı 16 senelik flashımız çıkınca f7r aklıma bile gelmedi ihtiyar delikanlıyı aldım. vtec olayına gelince ise cidden çokkkk keyifli bir araç.. günümüze kadar Türkiye şartlarında kullanmadığım araç belki yoktur. çin mallarından supersportlara kadar ancak ben cidden noldu gazoz mu açtı vs muhhaabbeti yapılan makinaların keyfini hiçbirinde alamadım. ya bi allahın kulu da desin ki arkadaş çok pahalı o yüzden alamıyorum va kötülüyorum başımla beraber çünkü günümüz piyasa şartlarında bende vtece dönüş yapmam kolay kolay, cebimde 17 18 liram varsa da gider f7r alırım üstüne kalan rakamı da bakımdı zartı zurtuna ayırırım yalnış anlaşılmasın f7r almak üzereydim araştırma yapıyordum bende ve kimsenin malına saygısızlık etmekte istemem.

ancak şu bir gerçek ki megane tecrübemde olduğundan ve 1.5 sene de vtecim olduğu için söylüyorum bütçem yeterli ise f7r ın f si aklıma gelmez ikilemde, ancak bütçem sınırlıysa gider alır dönemlik keyifle gazlarım. birçok vteci de geçerim ama aralarından derli toplusu gelince de beni geçer diye düşünüyorum.. unutmayalım bu araçlar artık nedreyse 20 yaşlarında ve defalarca motor yapılmış ve çok koşmuş araçlar o yüzden o geçer bu geçer diye konuşmak mümkün değil pekte ama ikisininde birbirini geçeceği kafa burun tabir edilen durumdan ibaret olur bence.
    evet denk makinalar söledim zaten. 1,6 vti daha başarılı ama.. ben karşılaştırılması mantıklı deil dienlere söledim.. baştan okursan msjlarımı.. ikiside hothach ikiside 2,0 ikiside 200 - 225 bandında.. demekki beraber yürüdüğüne göre karşılaştırılması mantıksız deil demi??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya illaki karşılaştırılacaklar ancak kategori mantığıyla bakıldığı zaman f7r type r rakibi bence de ve ona rağmen vtecle yürümesi geçti geçilde kıyaslaması bir başarısızlık ya zaten.

39 SS 552
    Misafir
    yokmu stock bir vti
    stock f7r getirelim deneyelim
    ben en az 4-5 boy diyorum f7r önde olacak

headers filtre egzos lu vti getirirseniz
    chip filtre egzos lu f7r da getirebilirim
    Fark yine 4-5 boy olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya illaki karşılaştırılacaklar ancak kategori mantığıyla bakıldığı zaman f7r type r rakibi bence de ve ona rağmen vtecle yürümesi geçti geçilde kıyaslaması bir başarısızlık ya zaten.
    f7r başarısız deil.. aksine çok başarılı bi motor. . başarıları ortada pistlerde vs.. spider 2,0 daki motordur.. ve çok sağlam bi motorrdur dayanıklıdır.. efsanedir.. dünyada geçilmiyecek araç yokki zaten..

1,6 vti da çok başarılı bi araç ve efsane olmuştur..

39 SS 552
    Misafir
    aksine başarısızlık diye bu şekilde kıyaslama yapıyorsa
    118hp lik 106 gti 160hp lik efsane diye baktığınız vtec i geçebiliyor
    bu başlı başına bir başarısızlık ozaman 160hp nin hakkını veren bir araçmı vtec ?
    Stock haliyle 150hp üstünde kaç tane hothatch i geçebilmiş kaç tanesinden hızlı? Bunlara bakıyormusun ?
    Tam bir fiyasko bana göre 120lik ies in biraz hızlısı hepsi o. Oda 5500 den sonra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iskbjk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    f7r başarısız deil.. aksine çok başarılı bi motor. . başarıları ortada pistlerde vs.. spider 2,0 daki motordur.. ve çok sağlam bi motorrdur dayanıklıdır.. efsanedir..

1,6 vti da çok başarılı bi araç ve efsane olmuştur..
    he o konudada netleşelim vti dan bencede çokçok iyi yol tutuyordur

acceleration olarak kiyaslamaya dahil oldum o konuda type r a denk olmalıyken vti la karşılaştırılmasına başarısızlık dedim.

herşey hızlanma mı denicekse de önceden belirteyim tabikide değil ancak konu rollinge geldiği için bende böyle yorum yaptım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.Renault Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla dışardan bakınca honda fabrikasında çalışan birisi gibi savunuyorsun markayı haberin olsun
    3 posttur diyorum ki körü körüne bişeyler savunmuyorum, çoğu karşılaştırma konularında mantığıma uyan şeyleri savunmuşumdur, onları görmezden gelirsen beni bu şekilde görebilirsin.

Hem ayrıca olayı ne bu fanatikliğin, eğer idrak edemeden reddetmekse bu tamam. Ama başarılı işleri savunmak bence problem değil. Bana fanatik diye yafta yapıştırıyosun ama nick-post durumunda ayrı bi çelişki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

acceleration olarak kiyaslamaya dahil oldum o konuda type r a denk olmalıyken vti la karşılaştırılmasına başarısızlık dedim.

herşey hızlanma mı denicekse de önceden belirteyim tabikide değil ancak konu rollinge geldiği için bende böyle yorum yaptım
    f7r ye typr r karşılaştırılmak.. birisi 45-50 binlik bi araç. aradaki 30 bini f7r e yatır.. gör bakalım f7r yürüyomu yürümüyomu stock type r ile.. type r daha fazla yatırım yapılmış bi araç. haksızlık olmuş.

39 SS 552
    Misafir

f7r devri 98 den sonra kapandı zaten bahsettiğin k20 ep3 2-3 sene sonra piyasaya çıktı onun segmenti aslında megane rs ama turbo diye bahane üretiyorsanızda kıyaslama olarak clio rs 172-182 alınabilir aralarında uçurum yok hatta çok yakın denilebilir performans pist olayında
    hatta olay şuana kadar gelirse 197 rs fn2 typer dan daha hızlı

kısacası övünülcek bir yön görmüyorum ben honda açısından

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 39 SS 552 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aksine başarısızlık diye bu şekilde kıyaslama yapıyorsa
    118hp lik 106 gti 160hp lik efsane diye baktığınız vtec i geçebiliyor
    bu başlı başına bir başarısızlık ozaman 160hp nin hakkını veren bir araçmı vtec ?
    Stock haliyle 150hp üstünde kaç tane hothatch i geçebilmiş kaç tanesinden hızlı? Bunlara bakıyormusun ?
    Tam bir fiyasko bana göre 120lik ies in biraz hızlısı hepsi o. Oda 5500 den sonra
    alla alla stock ta vti geçen 106 ları da hep duyuyoruzda bi türlü canlısını göremedik. en son bi tane vardı istanbulda yeminler ediyordu şöyle böyle diye ve yürüyebilen stock vtec karşısında ıkına sıkına 1 1buçuk boy geçebilmişti de stock kavramı yazılım timing falansa saygım sonsuz.. 106 vti dan hızlı kalkar yol uzadıkça yerinde sayar ne yazıkki ama bi gerçek var ki o da önü daha açık görünüyo türkiye şartlarında. saygılar 106 ya sevmem ama hakkı yenmez valla fiyasko demeniz saçma çünkü bu söylemi yaparsanız fanatik hondacılarda yazık o kadar hacminize 1,6 ile kıyaslanıyorsunuz der asıl fiyasko budur der bu mahabbet uzar gider hatta gereksiz gerginlik bile çıkar.

vtec fiyasko ise de ne yazıkki kullanımı bahsedilen araçlardan daha zevkli. megane a bindim kullandım zevk alamadım, 106 kullandım lanet ettim bana hitap etmedi çünkü. o kaale almadığınız 5500 ü objektif bi şekilde tecrübe ederseniz inanın hoşa gidiyor. tabiki zevk ve renk meselesi. herkeze iyi forumlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 39 SS 552 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    f7r devri 98 den sonra kapandı zaten bahsettiğin k20 ep3 2-3 sene sonra piyasaya çıktı onun segmenti aslında megane rs ama turbo diye bahane üretiyorsanızda kıyaslama olarak clio rs 172-182 alınabilir aralarında uçurum yok hatta çok yakın denilebilir performans pist olayında
    hatta olay şuana kadar gelirse 197 rs fn2 typer dan daha hızlı

kısacası övünülcek bir yön görmüyorum ben honda açısından
    Kesinlikle doğru bi bakış açısı, Turbo - Atmosferik karşılaştırması benim için kabul edilemez,
    Misal yeni çıkacak olan Turbo Typer atmo bi arabayla karşılaştırılırsa aynı tepkiyi veririm.
    Clio Rs - Typer kesinlikle denk araçlardır. Hatta biz kilo / hp oranlaması felan epey kafa patlatmıştık , olaylar typer ın lehine olmasına rağmen typer geçen rs vardı. Bu da başarıdır. Tıpkı Rs le typer sıkarken içlerinde geçer gtı veya vts gibi ...

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para harcayan gecer beyler
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tuncay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

konuna bak abi sana atarlandım renault umla

39 SS 552
    Misafir
    Alıntı Tuncay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nokta olmuş bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    f7r nin rakip klasmanı astra gsi 306 gti bravo hgt tarzı araçlardır.. type r aynı klasman deil..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)