olm passata noldu :D
2.4 al kafan rahat olsun kanka haftasonu falan sana daha hesaplı gelir hemde ayagının altında ne oldugunu biliirsin
Printable View
olm passata noldu :D
2.4 al kafan rahat olsun kanka haftasonu falan sana daha hesaplı gelir hemde ayagının altında ne oldugunu biliirsin
yorum yapan fikrini paylasan herkese tesekkur ediyorum
uzun yolda 0.20-0.25 yakıyor derken ciddi misiniz :D şimdi ben 1.4is ve mazda 6 2.0 kullanan biri olarak ikisinde de uzun yol dahil o değerlere düşemedim :) geçen pazar 1.4is le kendimi zorlaya zorlaya 25 kuruşa anca düşürdüm. eğer gerçekten doğru ise değer cidden helal olsun. Peki genel karışık kullanımda tüketim ekranı kaç litre gösteriyor? mesela mazda 6 da 9.8-12.5 arası gidiyorum genelde 10.5 sabit gibi.
aynen tüp yok zaten kullanmam da hiçbir arabamda bana ters biraz :) çok can sıkıyor gitmeyen araba yakınca. depo da küçük ibrenin hareketi insanın ciğerini yakıyor. zaten şamandıraları bir acayip bizimkilerin yokuş çıkıyorsun çeyrek depo oynuyor. benzin ışığı da kronik arıza yanmıyor zaten bir acayip benzin ne alemde haberin yok. dip depo 3 gün kullanıyorum falan bir değişik :icon_wack
depo fulledim bursa istanbul yaptım bir veya iki gün de sürdüm baktım depo yarıya inmişti akşam neyse sabah bindim çalıştırdım baktım %75 e çıkmış :D bazen bize küçük sürprizler yapıp mutlu ediyorlar :D
Şahsen 2.4 Accord tercih ederdim ama Toyota Camry 2.4'lerede bir göz atardım son kararı vermek için. :D
Istedıgın aksam kardesım soylemen yeter
gidişi çok da önemli değil, merak ettiğim şey günlük kullanımda bu aracın nasıl olduğuydu ve cevabı aldım teşekkür ederim.
Konu açmadan bir şey daha soracağım
yeni accord ile b7 kasa passat arasında kalsaydınız hangisi tercih ederiniz ?
Passat 1.4 tsi bmt comfortline, accord da 2.0 executive diyelim ikisi de otomatik
edit:
2008-2010 accord executive ile 2008-2010 passat b6'yı da karşılaştırabilirz
b6 ile karşılaştırırsak accord ezer. b7 ile karşılaştırırsan sürüş dinamikleri beklentin ve araç zevkine göre değişir. ben yine accord derim. ama servisinde çalışanından sahiplerine kadar herkes 2009 ve 2014 mazda 6 ların passat accord vb araçlardan yol tutuş sürüş dinamiği yakıt tasarım konusunda çok çok üstün olduklarını ve çok iyi bir seçenek olduklarını söylüyor. zaten galeriye gidip de araca hayran kalmayan yok. 90 yılından beri mazda kullanırız ailecek benim son civic hariç araya başka araç karışmadı ve hiçbir araç mazdaların tadını veremedi. ne sorun çıkarırlar ne masraf çıkarırlar. ülkemizde çok piyasası yoktur ikinci eli zaman zaman zorlar 2014 kasaya kadar yakıtı zorlar ve ses yalıtımı zayıftı ama artık onlar da aşıldı. zaten 2014 kasa tasarım ödülü vs aldı. geçen 2014 mazda 3 için ciddi bir sıra oluştuğunu bile öğrendim. ülkece mazdaya ilgi artıyor. rx8 piyasası bile canlandı. bence yeni kasalara yönelecekseniz 2009 ve 2014 mazda 6 lar passattan da accord dan da çok çok daha iyi seçenekler. test sürüşü yapmanız almanız için yeterli olacaktır.
bu arada 2009 mazda 6 agresif ağırlıklı karışık şehir içi kullanım ortalaması 9.5-10.5 litre arası yani accordlardan pek farkı yok hatta agresif kullanılmış bir 1.4 tsi dan daha az yaktığına eminim çünkü 1.4 tsi golf ile 10 litrenin altına düşemedim
spam gibi olacak ama aklıma son anda geldi umarım ceza yemeyiz. 2014 mazda 6 ile 6-7 litre civarında gezilebiliyor test ettim onayladım. skyactive çok iyi gerçekten kağıt üzerindeki verilere çok çok yakın sonuçlar alınabiliyor hatta bu kadar yakın sonuç veren başka bir araç görmedim. (mazda bayisinde çalışmıyorum veya kendi aracım satılık değil sadece vw grubuna verilen boş para içimi yakıyor)