Bu 2.4lere k20 şanzımanı falan takılıyor mu ? Buna uyumlu manuel şanzıman hangisi ? Çevirtmesi ne kadar tutar ?
Printable View
Bu 2.4lere k20 şanzımanı falan takılıyor mu ? Buna uyumlu manuel şanzıman hangisi ? Çevirtmesi ne kadar tutar ?
accordların manuel şanzımanları var zaten. basit bir 96 civic için bile çevirme 2000tl civarı tutuyor otur sen hesapla. vites körük bölümü, topuz, kadran, pedallar sadece içeride değişecek olanlar. Komple şanzıman kovanı, beyin, eğer uymuyorsa şanzıman kulakları alt kısımda değişecek olanlar. Elbet vardır unuttuğum bir şeyler ama inan pahalıya patlar. Eğer araç ciddi yüklenmeyecekse değmez.
Abi ben apaçiyim. Hani 1.4 is alsam düzboru çeker yere basar kesicide gezerim. Bak en azından kabul ediyorum apaçi olduğumu. Öyle elit takılmalar falan bana göre değil. Kaç senedir şu forumdayım,buradan öncede 2 sene bir ford forumunda epey aktiftim.Hala apaçiyim bi kurtulamadım.
Debriyaj tokatlayacam,kompresyona bırakıp gazı tokatlıyacam,vites atarken kesicide tutup atıcam falan .şu anki arabama kıyamıyorum adam gibi biniyorum. Ha olsa bi japonum düzboru çeker gezerim. Polis gördüm mü debriyaja abanırım.
Otomatikten korkuyorum.
Elimde kalır diye.
1 tane dsg elimde kaldı
1 tane e46 otomatik şanzımanı tork konventörü patlattım.
Apaçiyim abi. Hayvanım. Manuele çevirebilirsek hani 2500e falan olabilir aslında arabama takas teklif etmişti bi 2.4 mor renkte.
biz 2.0 otomatik accordla stock motora turbo yaptık nos atmosferik kuallandık bastık hiç sorun yaşamadık...
Accord gerçekten güzel ve sıkıntısız bir araba... 2.0 larda da ısıtmalı koltuk ve sunroof seçeneği var bizdeki öyleydi.
hiçbir japon otomatikte sıkıntı yaşamadım manuelleri daha sıkıntılı öyle söyleyebilirim :D h22 motorlu yüklü ve otomatik civic bile gördüm hatta turbo otomatik vs çok hor kullanılmış otomatik vitesli ef ve ek civicler hiçbiri sorun çıkarmadı şimdiye kadar. e46 dediğin arabanın 50bin tane sorunu var şimdi bunu yazdım diye kızarlar kabul etmek istemezler ama o araçlarla japonları kıyaslama bence :) dsg de zaten güncellenmeyenleri normal kullananların da elinde kaldı :) hatta scirocco ilk çıktığında inan standart bir honda kadar bile zorlamamıştık ki turbo cısssss :) bu arada 2500 den çok daha fazla tutar accordu çevirmen
bende düşünmüyor değilim 2.4
herkese mrb arkadaşlar bende 2009 fd6 varken sorunsuz sıkıntısız satarak gidip geçen hafta 2.4 accord aldım. araçta herhangi bir sorun yok ne motor ne şanzıman .bakımlarının sadece düzenli olduğuna emin olduğunuz araçlara bakarsanız sizin için tabi daha iyi olur .
araca gelince VSA , sunroof deri koltuk , koltuk ısıtma , hız sabitleme , elektrkli şöfr koltuğu, far yıkama , orjinalden xenon tabi bunlar cezbedici özellikleri :D ama çok iyi bir araç gerek yol tutuşu konforu frenlemesi gerçekten çok başarılı bir araç. bu aracın 2.0 olanı hantal kalıyor ve o paralara 2.4 olanıda alınabiliyor. biz kendi garajımız olarak 4 tane 2.4 accord aldık ki kimseninde hiç bir şikayeti yok. yakıt konusuna gelince uzun yolda 160 km 180 km hız arasında 1000 km yolu 200 tl yaktı gazda ve 225 taban 18 jantla hesabını siz yapın :)
Sizin 160 180 km suratle gidip 200 tl ile 1000 km yapmaniz biraz imkansiz bence, bendede k24 var en ekonomik kullanimimda 100 tl gaz ile yani bir depo gaz ile 398km yapabildim. Arabam 125 binde bugune kadar tamamen servis bakimli hatasiz bi arac.
200tl lpg 2.79dan dersen 70-72 lpg ile 1000 km dogruysa 7lt 0.195kuruş hakkaten iyiymiş :eek:
Ekono kullanmanin dibini goren biri olarak ben ancak 250 kurus yaktirabildim :) ya benim araba bozuk cok yakiyor yada arkadasinki kokluyor
duz vites ve daha hafif vectra 2.0 ile bodruma gidip geldim, 20 kurus du ortalama..
90-100 gidip geldim butun yolu..
Hem otomatik hem agir accord ile nasil olabilir bu deger?
hehehe ekonomik kullanmak için oldukca kasıyorum bazen fakat ne yapsam bende bu kadar dibi görmedim :)
ama uygun hızda (90-100kmh) tek kişi klima kullanmadan 0.19-0,2 krs yakıt yaktıgı doğrudur :)
2.4 oto.accordda ekonomi yapsanda yakiyo yapmasanda yakiyo okadar yakmaya bassanda gitmiyo basmasanda gitmiyo bizi yedi tuketti :)
Nasil yapsanda yapmasanda yakiyo? Sehir ici trafikte hecen gun 87 tl ye 330 km yaptim. Ondan once 90 liraya 320 km yaptim habire bu aralikta geziyor. 1500 kilo otomatik 2400cc 190 hp arabaya bence cok iyi deger, ayrica nasil gitmiyor onu anlamadim ? Panamera 3.0 dizelle denedim gecemedi beni :) hani bence gayet gidiyor k24 :)