User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 1.4iS, 1.6Premium, 1.4Quick & 1.4 4kapı

Mutlu Değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.4iS, 1.6Premium, 1.4Quick & 1.4 4kapı

Aracım 1.4iS Sedan full orjinal.

Arkadaşlarımın araçları;
    FB7 1.6 Premium Civic (Otomatik vites)
    1.4 Quicksilver
    1.4 4kapı 106

Tahminleriniz ne yönde ? Önceden bu araçların birini kullanıpta herhangi biriyle denemiş olan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Ortada herhangi bir iddia vs yok. Keyfii... (Otomatik FB7'yle ne kadar yürüyebilirim onu merak ediyorum daha çok)
    İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomatik fb7 cıvıc ın rollde yürüyebileceği vites ve devirleri yazıyim . 1 de 40-50 2 de 70-80 . 2 de 60 ta falan basarsınız fb7 en sonuncu olur . şanzımanı çok uzun otomatiklerin . kendi denemelerim bu yönde . bu arada dediğim devirlerde basarsa fb7 geçer demiyorum yanlış olmasın . çünkü 1.4 pug lar nasıl gidiyo hiç bilmiyorum

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araçların motor durumları ve kondisyonları çok önemli.106 1.4xr ile 07 corolla 1.6 nın içinden geçmişligim vardır...

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    106 için yorum yapamayacağım ama eğer kondisyonu güzelse arabanın 160'lara kadar kafa burun yürürsünüz fb7 ile.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı mikelazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araçların motor durumları ve kondisyonları çok önemli.106 1.4xr ile 07 corolla 1.6 nın içinden geçmişligim vardır...
    corolla istisna dışı tut abi bizde de vardı 124 hp miş güya ama bildiğin kanıydı corolla lar gitmiyo

konuya gelirsek kondisyon çok önemli geçen 1.4 sedan kulandım çok yavaş geldi daha önce HB sini kulandığım için olabilirmi bilemicem ama fb7 geçer geçen günkü kullandığım sedanı tecübem o yönde 106 1.4 lerin giderlerini bilmiyorum
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar en çokta benim merak ettiğim denemeleri bugün kazasız belasız bi şekilde yaptık.

Mekan olarak otobanda değil çevreyolunda kozlarımızı paylaştık. İzmir/Menderes çevreyolu, asfaltı yeni atılmış uzun düzlügü olan bi yol. Video yok, arkadaş arasında denemeler yaptık zaten.

Benim aracım 1.4iS Sedan, manuel, 90hp, 1101kg (ruhsatta böyle yazıyor) + LPG tankı + stepne + 70kg ben

*İlk 1.6Premium'la denedim. FB7 Civic 125hp otomatik vites (1237kg yazıyor teknik özelliklerinde) + LPG tankı + stepne + sürücü 130kg

-Ben 2. vites 50de bastım arkadaş 1. viteste bastı. 160a kadar yan yana gittik tam o sırada önüme araba çıkınca saldım.

-İkinci denememizde ise 2. vites 60ta bastık. Bu sefer önümüz boştu, 180 oldugumda 3boy önündeydim arkadaşın. Yol bitti, saldık.

*2. denediğim araç BMW E39 5.20i (M54B22 2.2L 170HP yeni tip motor) tiptronik şanzuman (1470kg) + LPG tankı + stepne + sürücü 90kg.

-2. vites 40ta bastık. Benim devir çok altta kaldıgı için başta BMW 1boy kadar önüme çıktı. Ama 3. vitese atınca (110 gibi) yakaladım ve geçtim. 180 oldugumuzda 2boy arkamdan geliyodu, zaten o sıra yol bitti saldık.

Bu araçla 2. denemeyi yapamadık. Yapsaydık 60ta bastırtcaktım (tahminim direkt geçerdim)

*3. araç 1.5 CRDi Accent ERA 115hp, manuel (1200kg) + sürücü 80kg. ...18 jant var araçta...

-2.vites 60ta bastık, 150ye kadar yan yanaydık, sonra geçti.

-2. denememizde 1. vites 40ta bastık, arkadaş vites atamadı heraldeki ben önüne geçtim 180 oldugumuzda 2boy kadar önündeydim.

*4. araç 1.4 4kapı Peugeot 106, manuel, 75hp (815kg) + LPG tankı + sürücü 70kg

-2. vites 60ta bastık, 100e kadar yanımda geldi sonra geçtim. Fazla basmadım saldım.

*5. araç 2014 Audi A3 TDI, steptronik 105hp (1365kg) + sürücü 90kg

-2. vites 50de bastık. Direkt önüme geçti. 150 oldugumuzda 2boy kadar önümdeydi. Önümüze araç çıkınca saldık.

-2. vites 70te bastık. Burda benim araç ciddi direnç gösterdi ve 140a kadar yan yana gittik. Sonra ufak ufak ayrıldı. 180 oldugumuzda biraz önümde gidiyodu.

Quick 106 yoktu, o beni baya bi zorlardı diye düşünüyorum

Fazla güçlü bi aracım yok, arkadaşlarımında öyle. Büyük bi iddiamda yoktu herkes gibi. Ben sadece kafamdaki soru işaretlerini gidermiş oldum. 1.4 HONDA ne kadar gidiyomuş, bir HONDA fanı olarak kendi aracımla deneyip görmüş oldum. Ama hep tartışmaya giriyoduk ((ya 1.4 HONDA BMW'yi nasıl geçebilir filan diye konuşuluyodu)) Deneyip görmüş olduk. Herkes yeterince zevk aldı, sahurumuzu beraber yapıp şimdide evlere geldik. ( bilmiyomda 30tane boyoz gömdük heralde )

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    quick in zorlıcağını sanmam da geçtiğiniz araçlara bakılırsa 3 kapılı 106 xs lerle bir denemeye çalışın fb7 fena şaşırtı ben fd6 la baya bir terör estiriyodum fb7 fD6 dan dahamı yavaş acaba
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

canozgur106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda seninle gurur duyuyor
    ALLAH VAR GAM YOK..

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    quick in zorlıcağını sanmam da geçtiğiniz araçlara bakılırsa 3 kapılı 106 xs lerle bir denemeye çalışın fb7 fena şaşırtı ben fd6 la baya bir terör estiriyodum fb7 fD6 dan dahamı yavaş acaba
    yok kardeşim yavaş değil hatta bi tık hızlı olabilir 30-40 kilo kadar daha hafif fb7 fd6 dan . sorun şu otomatiğin vites oranları çok uzun sendeki manuel olabilir mi ? . bak mutlu da yazmış 2 de 60 basına 3 boy atmış fb7 ye ama 1 de 50 yapınca kafa kafaya gitmişler 80-85 gibi bassalar fb7 cıvıc bu sefer 170-180 e kadar en az 1-2 boy atar vites oranları çok uzun olduğu için tam kesicinin bi kaç devir altında vitesi atmak lazım 6900-7000 çeviriyo fb7 ler .. otomatikte 6500 de vites atarsan çok çok geri düşer (d modda yada s modda araç kendisi 6500 de atar o zaman yürümez manuele almak lazım ). ben baya denedim . 1.6 dizel 109 luk focusla bastık arkasından bastım ben yan yana denemedik. ufak ufak geliyodum arkasından . sonuç olarak çok ta yürüyen bi araba değil otomatik cıvıc maşallah araçlara

ibrahm_38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4is lere + 2bin eklendi
    Circassian

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben FB7 beni elek eder diye düşünüyodum. Baktım ilk denemede yan yana gidiyoruz, dedim ben bunu kendi devrime çekeyim, kesin geçerim. Çok geçtim, izleyenler bile naptın olum dediler

Alıntı canozgur106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Honda seninle gurur duyuyor
    Bu daha 90 beygirlik versiyonu, dur daha hızlanıcazzz

Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok kardeşim yavaş değil hatta bi tık hızlı olabilir 30-40 kilo kadar daha hafif fb7 fd6 dan . sorun şu otomatiğin vites oranları çok uzun sendeki manuel olabilir mi ? . bak mutlu da yazmış 2 de 60 basına 3 boy atmış fb7 ye ama 1 de 50 yapınca kafa kafaya gitmişler 80-85 gibi bassalar fb7 cıvıc bu sefer 170-180 e kadar en az 1-2 boy atar vites oranları çok uzun olduğu için tam kesicinin bi kaç devir altında vitesi atmak lazım 6900-7000 çeviriyo fb7 ler .. otomatikte 6500 de vites atarsan çok çok geri düşer (d modda yada s modda araç kendisi 6500 de atar o zaman yürümez manuele almak lazım ). ben baya denedim . 1.6 dizel 109 luk focusla bastık arkasından bastım ben yan yana denemedik. ufak ufak geliyodum arkasından . sonuç olarak çok ta yürüyen bi araba değil otomatik cıvıc maşallah araçlara
    Senin dediğin gibi yaptım. İlk onun devrinde bastık. 2.de benim devrimde, farkı görmüş oldum vites bilgilerin için çok sagoll

Alıntı ibrahm_38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4is lere + 2bin eklendi
    5sene sonra 30a dayanırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tecrübe edindiğim bi konu şu oldu. Audi beni neden geçti diye bi düşündüm. Aracın torku kasanın ağırlığına çok rahat hükmediyor. Sonuçta bakarsanız o da 105hp bi araç. Aslında tam benim aracımın kaleminde bi gidişi vardır diye düşünüyordum ama torku hesaba hiç katmadım. Baktım direkt ayrılıyo saldım fazla basmak istemedim

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mutlu sen bu gazla arka koltukları stepneyi hepsini atarsın arabadan. Biraz da zayıfladın mı net 1 boy.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mutlu sen bu gazla arka koltukları stepneyi hepsini atarsın arabadan. Biraz da zayıfladın mı net 1 boy.
    Bro nasipse aracın ufak tefek masraflarını yapıp satayım, birazda 1.6iES'in tadına bakayım diyorum ya nasip, ya kısmett

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kac model aracin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kac model aracin
    98 abi, japon

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bnde 1.4 var denemek isterim civic
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bnde 1.4 var denemek isterim civic
    Deneyelim abi, senle tanışmak görüşmek bi nasip olmadı. Bu vesileyle denk geliriz inş en kısa zamanda

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olur bana uyar)
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)