.::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı
6 ay önce Tiguan tercih ettik. Kısaca izlenimlerimi paylaşayım.
Peder araç almaya niyetlendiğinde çok fazla seçenek yoktu, BMW 1 serisi, Audi A3 veya ikinci el Passat bakıyordu. Birkaç gün sonra bana telefon etti. VW showroomda Tiguan beğendiğini söyledi. Bence kötü araba dedim, sen bilirsin dedim. Showroom'a gittiğimde pek hayal etmediğim bir Tiguan duruyordu. Araç Lounge paket, (2015) deri koltuk ve ısıtmalı koltuk haricinde full , bixenonlar, ledler, komple cam tavan, bilmemne falan.. Bir de rengi lacivert idi. İlk gördüğümde yalan yok Touareg sandım. Neden bilmiyorum arkadaşlar da, ben de, aldığımız (veya seçtiğimiz) aracı trafikteki diğer Tiguanlardan çok farklı görüyoruz. Bir tık daha kalite duruyor. Renginden ve dış donanımından olduğunu düşünüyorum.. Araç 1.4 TSi 150hp Lounge.
Neyse gelelim konuya. Qashqai bence daha sportif ve çekici bir araç genel olarak. Nissan hayatımda hiç kullanmadım, kalite vs. açısından yorumlamam yanlış olur. Tiguan bariz daha yüksek, ve iç mekan oldukça geniş. Uzun yol yapıp 5 kişi yazlığa gittiğimizde, çok rahat bir yolculuk geçirmiştik. Bagaj biraz küçük, fakat arka koltuklar ileri alındığında bir tık daha yer açılıyor. Panaromik tavan arkaya doğru çok uzun olduğu için içerisi çok ferah. İçerde bir sürü göz,çekmece vs. var. Konsol bir garip, o çift yuvarlak fanlar falan.. Göz alışınca kötü gelmiyor ancak ilk zamanlar oldukça yadırgadım. Malzeme kalitesi güzel gibi. Üst kısımlar çok yumuşak plastik, altlar için aynı şeyi söylemek zor. Keşke sürücü ve yolcunun ortası bu kadar açık bırakılmasaymış . Biraz daha yüksek olsa mükemmel olurmuş. Bunun dışında araç çok sessiz, yalıtım birinci sınıf. Direksiyon tepkileri, DSG ve araç performansı oldukça yeterli. Yakıt uzun yol min. 7.2 lt , şehir içi ortalama 8.9 - 9.5 litre arası görüyorum. Basar biraz agresif kullanırsanız 10.5 - 11 civarına çıkıyor.
Şu an 13.000 km'de araç. Herhangi bir sorun veya beğenmediğimiz bir yanı ile karşılaşmış değiliz.
Peder için Qashqai'ye göre daha iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Hem şekil itibari ile daha ağır duruyor, hem de Alman kalitesi genelde daha önde oluyor. Bir de Qashqai yerine Renault Kadjar daha güzel duruyor bence.