Kaskay o segmentte lider yapcek hirbirsey yok
Motor ekonomiye kafa atiyor :)
Printable View
Kaskay o segmentte lider yapcek hirbirsey yok
Motor ekonomiye kafa atiyor :)
nissan qashqaiyi öneririm geçen ay 0 aldık beklediğimden çok daha fazla konforlu ve sessiz donanımıda gerçekten yeterli yakıt tüketiminden bahsetmeye gerek duymuyorum :)
2015 Ocak - Mayıs*C ve D segmenti SUV'lerin model bazında satış rakamları;
Toplam
1 Nissan Qashqai 6.236
2 Dacia Duster 5.362
3 Kia Sportage 3.079
4 Volkswagen Tiguan 2.305
5 Hyundai ix35 1.613
6 Skoda Yeti 979
7 Honda CR-V 889
8 Ford Kuga 706
9 Nissan X-Trail 594
10 Mercedes GLA 515
11 Jeep Cherokee 387
12 BMW X3 370
13 Subaru Forester 297
14 Audi Q3 282
15 Subaru XV 276
16 Volvo XC60 254
17 Peugeot 3008 247
18 BMW X1 204
19 Mercedes GLK 179
20 Mini Countryman 162
21 Jeep Compass 146
22 Toyota RAV4 141
23 Mitsubishi ASX 136
24 Audi Q5 127
25 Range Rover Evoque 111
26 Chery Tiggo 108
27 Subaru Outback 106
28 Suzuki SX4 S-Cross 97
29 Ssangyong Rexton W 88
30 BMW X4 75
31 Jeep Wrangler 68
32 Mazda CX-5 63
33 Kia Sorento 53
34 Fiat Freemont 49
35 Land Rover Discovery Sport 42
36 Porsche Macan 40
37 Land Rover Discovery 34
38 Mitsubishi Outlander 18
39 Hyundai Santa FE 17
40 Mitsubishi Pajero 2
Yazmışımdır daha önce yeni Tiguan 1.6 TDI ile gelicek muhtemelen
Ve yine muhtemelen çıktıktan sonra Passat kadar iyi olursa ( ki öyle gözüküyor ) sınıfında rakip makip kalmaz...
Bu tarz karşılaştırmalar başlamadan biter :)
Xtrail berbat bir şekilde motor sesi de alıyordu. Sanki motor kucakta çalışıyor.
Ayrıca x-tronik şanzıman çok kötü. 2 defa değiştirdik 47bin tl faturası vardı.
Son olarak kaşkay'ın bir testi vardı. Sportage mazda5 le kıyaslayarak test yapıyorlardı. İnceleyin derim askıya alınınca yamuluyo araç bagajı bile kapanmıyordu :)
Buyrun linki;
https://www.youtube.com/watch?v=lm44stfoy8g
8.20 den sonrasını izleyin.
2.0 tdi dsg7 4x4 tiguan kullanıyorum ankara şehir içi 7 civarı tüketiyor aynı kullanım koşulu duster 4x2 6 litre tüketiyor
Yani aynı motorlu nissanın 3-4 hatta 5 bile yakması imkansız en az 6sı vardır o tüketimin
Nissanda yanlış hatırlamıyorsam cam açma düğmelerinde ışık hatta sürücü dışındakiler otomatik bile değil...
Gündüz farı veya stoplarının led(übertronik teknoloji) olması çok önemli değil aynıları opsiyon olarak tiguanda da var
Ama nissanda standart diyecekler vardır o zaman soruyorum viraj aydınlatması,otomatik dönüş, otomatik hıza duyarlı yükselme veya hava durumuna bağlı odaklama nissanda geliyor ? hayır çünkü öyle bir opsiyonu bile yok...
Kaza sırasın özellikle tavan yapısı en sağlam jip tiguandır taklada bile tavanı kolay kolay ezilmez
Sonuç olarak bence aynı sınıf bile değiller birisi clionun büyütülmüş şasiye sahip birisi golfün büyütülmüşü
Sertac tiguan tavani berbat arkadasimin aracından biliyorum
Allah takla attirmasin kimseyede cok guvenmeyin gercek suv değil bence hicbiri zaten
2.0 tdi ile 1.5 dci'yi karşılaştırmak ne kadar adil :)
Tiguan 131.000 TL Qashqai 90.000 TL :)
http://i.hizliresim.com/vnAOam.jpg resimde görüleceği üzere 5.0 lt ortalama ile gidiyor.Anlık değil :)
Elimde 2 adet caddy 2 Passat 1Tiguan 2 Polo 1 Jetta 1 Golf mevcut :) yani VAG nedir ne değildir iyi bilirim....
LED teknolojisini Nissan öğrenmiş !!!
VW bixenon kullanırken Nissan LED far teknolojisine kısa ve uzun farlarda da geçmiş.VAG'ta Audi bu ayarda ürünü sunuyor....
Led teknolojisinde ona gerek kalmıyor çünkü gece gündüz gibi ilerleniyor...
Viraj aydınlatması kodlama ile Nissan da da açılabiliyor...
Kaza sırasında aracın ezilmesi içindekilerin yaşamasını sağlar bunuda unutmayalım :)
İkiside SUV tabir edilen sınıfta geçiyorlar...
Premium SUV ise Audi , BMW ve Mercedes'te bulunuyor....
kalite vs. Kötü veya iyide olabilirde itin g.tnede sokmaya gerek yok aracıda.
euroncap e sonuçları daha iyi
Tiguan
http://www.euroncap.com/tr/results/vw/tiguan/11071
Qashqai
http://www.euroncap.com/tr/results/nissan/qashqai/7882
iihs baya sağlam bulmuş
https://www.youtube.com/watch?v=-IwOwog3skk
Bencede adil değil birisi 1.5 4x2 manuel veya 200 kilodan daha hafif birisi 2.0 4x4 ve dsg
Fotoğrafdaki tüketime benzer çok fazla video fotoğraf bende çekebilirim çok zor değil 5 ortalama görmek ancak gerçekçi değildir.
Yol bilgisayarında ortalama hız ve yol süresinide gösterbilirseniz o zaman haklı çıkarsanız ama sadece tek ortalama çekmek birşey ifade etmez
Buyrun benim geçen yıl çektiğim 2200 kiloluk amarok 4x4ün ortalama tüketimi 5.9 gözüküyor hemde 15kmde ama gerçekçi değil çünkü ortalama hız 42km
Led var led var örnek vereyim audi a6 a8de led kullanıyor seat leonda (şimdi aynı sınıf değil diyenler için audi a3de led far opsiyonuda var onun videolarını izleyin)
Yani siz ilk audi bmw mercedesdeki led farlı araçları kullanın sonra elinizdeki farların şerit led olduğunu fark edeceksiniz
Viraj aydınlatması sis farıyla vs değil farların kendisini kontrol eden beyinler tarafından var olan sistemlerden bahsediyor
Yoksa benim 2006 leonda dönüşlerde o yönün sis farını yakıyordu :)
Kazada sanmıyorum ki kimse tavanı ezilen bir araçta olmayı istesin veya 44cü mesajdaki gibi bagaj kapağı kapanmayacak kadar burulan bir aracı tercih etsinler
Bir alt mesaj @Berkan'nın attığı linklere bakarsanız tiguan küçük suv qashqai küçük aile aracı diye geçer :)
Günümüzde satılan çoğu araç 5 yıldız veya iyi sonuç alıyor asıl önemli olan bunları devam ettirebilmesi 15 yıl önceki lagunada 5 yıldız almış ancak şuan 2 yıldızı zor görüyor
Zaten ikiside farklı sınıflar demiştim tiguan küçük suv sınıfında 5 yıldız almış qashqai küçük aile sınıfında
japonun mekaniğine pek laf söylenmez genel olarak ama hiçbir almanın iç kalitesini de japonda göremedim. nissandaki motor da renault olduğuna göre nissan fiyat performans olarak mantıklı olur ama tiguan kalite olarak daha önde.
Marka fanlığına gerek yok ankaranın karı kışı yüzünden her yıl kışa girmeden 4x4 araç alıyorum bu yılda tiguanı tercih ettim belirlediğim bütçede q3 veya x1 olsaydı onları tercih ederdim veya daha düşük bütçede olsam skoda yeti alırdım. Ama aracın alt yapısı o kadar iyiki bütün vwlerden alıştığım teyp klima direksiyon gösterge vs parçaları görmezden geliyorum (vw grubu bütün araçların içi sıkıcı geliyor)
Şurada 4-5 aya Yeni Tiguan'ın geleceği söyleniyor. İnternette fotoğraflara baktığım kadarıyla sınıfının baya üstünde olacak gibi. 1.6 TDI'da gelirse rakiplere geçmiş olsun derim şimdiden :D
Gelecek tiguan rakamlardan dolayi nissan sattiracak
Neden nissan lider daciadan iyi olduğundan
Fiyatı diger segmentteki rakiplerine göre alinabilir oldugundan
Talep patlamasi yapiyor.
Tiguan. Golf gibi fiyatlanacaksa Tiguan fazla gormeyiz
X1 ve gla var direk agzini burnunu kirar birakir :)
Dizel Vw Tiguan kesin 100.000 tl uzeri olacak....
Yeni X1 ve GLA cok kuvvetliler....
Agiz burunla kalmaz dalaga kadar ilerlerler..
Dunyada dizel vw talebi ciddi sekteye ugradi ***** olaydan...
Vw marka fanlari bunada bi kulp bulur zaten bosuna yaziyoruz...
Nissan iyi is cikarmis az yakan atik pratik sevimli bir arac yapmis iste fiyatida rakiplerinden uygun oldugundan....
satış rakamlarından Örnekler vererek araç tavsiye edilmez,
bir aracın çok satması iyi olduğu anlamına da gelmez.