i es de neler var burak yazar mısın
Printable View
i es de neler var burak yazar mısın
bizim deneme yapacağımız araçta cai, el yapımı 4-2-1 headers, 51 ya da 52 ara boru, cat ve orta susturucu iptal, son susturucu sebring xt 1. ama benim 230 u gördüğüm malesef tamamen stock bir arabaydı. diğer arkadaşlarınki de. sizler son hız çok garip olmuş diyene kadar bu anlattığım örneklerden dolayı ise lerin top speedine çok güveniyordum. benim de kafam karıştı. vites aralıklarının çok uzun olduğun bildiğim için (meret 3. viteste 160 da kesiciye girecek abartı) söyledikleriniz mantıklı geliyor. ama gözümle gördüğüm, bizzat yaptığım denemeleri izah edemiyorum kendi kendime. 95 senesinde 94 model 60s 1100 cc 57 hp bir italyan uno almıştık. o arabada da 180 yazan kadranda 180 in altındaki boşluğu doldurmuştuk, bazen enteresan şeyler oluyor. bu arada yarın sabah erken saatlerde kat iptal tüpünü ara boru ile değiştirsem mi diye düşünmeye başladım soner abinin ies ye rahat rahat taktığını duyunca
ies 4 te top speed yapıokı ztn duzde yaklasık 205 max 210 egımde 220 kesıcı yapıo:D5te egım olsada cok zor gıder bence..
bıde fabrıka verılerı top speedler kactı vtec 2 ıesten daha ıyı deılmıdı:S:S
i es d16y4 stock
Motor, Performans
Japonya ve Avustralya pazari için gelistirilen 1.6 litrelik motor 6400 d/d'de 120 HP güç, 5000 d/d'de 144 Nm maksimum tork üretiyor. Üst devirleri güçlü olan motor alt devirlerde cansiz; ayrica üst devirlere tirmanmakta da zorlaniyor. Performans degerleri 1.6 litrelik bir motor için yeterli olan Civic O'dan 100 km/s hiza 10.2 saniyede çikiyor; ancak 192 km/s olarak açiklanan son sürate ulasmakta zorlaniyor. Besinci viteste yapilan ölçümlerde test otomobili 60 km/s'den 100 km/s'ye 19.3 saniyede hizlandi. Esneklik degerlerinin kötü çikmasindaki en önemli etken, oranlari uzun seçilmis vites kutusuydu. Test sartlarinda yapilan ölçümlerde Honda Civic 100 kilometre mesafede 10.8 litre yakit tüketti. Bu tüketim degeri 1.6 litrelik bir motor için biraz yüksek. 45 litrelik küçük yakit deposu otomobilin menzilinin 418 kilometreyle sinirli kalmasina sebep olmus
kaynak arştırmacı mod cem ;)
:Dtmm 192ydı vtec 2 198 dıe aklımda kalmıs e nası ıes gecıo top speette vtec 2 yı aradakı fark az deıl, uzun sanz avantajını uzun mesafede avantajına cevırıo dıe mantık yurutmeye calısıorum:)
vtecII alt viteslerde yeni kasadan iyi yürüyor...
valla arkadaşlarım sizleri memnuniyetle mersinde ağırlamak isterim. mersin honda akbayrak plazanın kaporta bölümünü babam işletiyor, hondalarla çok haşırneşiriz :) sizlere de bi değişiklik olur. iddialaşmayı sevmem ama malesef bunları yaşadık. km 10 fazla gösterse bile, 2. ve alakasız bir araçta aynı şeyin olması tuhaf değilmi. ben hepsi yürür demiyorum tabi. ama bu konuyu netleştirmemiz lazım :) . bu arada hondalarda karoser, kasko işleri vs gibi konularda soru işaretiniz ya da yardımcı olabileceğim bi konu olursa bbastacioglu@sisecam.com a mail atarsanız seve seve ilgilenir, araştırır, yardımcı olurum.
sen bu işi biliyosun leventcim
arkadaşım sıkıntı şu bu aracın bu dişli oranıyla ve bu devirde yapabileceği hızı hicbir şart değiştiremez ben de onu diyorum kadranında ne görürsün bilmem ama teknik olarak altdakileri değiştirmen mümkün değil kadranda sıkıntı vardır eğer gördüysen 140 ya da 170 yazabilir ama hızın 149 dur
Top Speed in 1 gear = 57.648 KPH
And changes into 2 gear at 4229 RPM dropping 2971 RPM
Top Speed in 2 gear = 98.143 KPH
And changes into 3 gear at 4715 RPM dropping 2485 RPM
Top Speed in 3 gear = 149.884 KPH
And changes into 4 gear at 5236 RPM dropping 1964 RPM
Top Speed in 4 gear = 206.111 KPH
bbastacioglu@sisecam.com - Şişecam - Paşabahçe'ye sabahları ben de işe giderken aynı güzergahta gittiğim için gördüğüm bi tane Vtec II var. Lacivert, jantlı, arka stoplar krom ve spoiler var. Bazen de ufaktan tempolu gidiyorsunuz. Sizin aracınız mı?
vtec2 nin ies yi geçmesi anormal değil tabi eşit pilotajda....emreninde dediği gibi en iyisi roll denemek....vtec2'yi alıp sınıfında ondan başka hangi araca binmek istersin deseler hiç düşünmeden ies derim.....
burak farklar nasıl oldu acaba.....çıplak gözle şöyle farazi söleyebilirmisin ?
valla 1,5 - 2 boy oldu
bide soner abi yazarsa daha ii olcak ;)
mersinde bahsedilen 2 vti hangileri?yer zaman verirseniz bizde gelir izleriz;)
http://www.techturkey.com/forum/videolar/30820-vti_vs_si_ies_vs_vtecii_cuma_bulusmasindan.html
buyrun arkadaşlar cuma günkü videolarımızı ekledim
vti vs si - ies vs vtecII
Yeni civicin(düz vites) eğimli yolda 240 yaptığı video
http://videos.streetfire.net/video/h...-hz_684242.htm