benim ebatım 185-65-14 fark olabilir tabiki. kadran resmini koyarım problem değil. istersen topspeed videomuda çekebilirim.
bencede okan zevkli olur. ancak 2.de rollingte gördün gayet iyi. ancak 1de rolling falan denemen lazım o zaman güzel olur.
Printable View
benim ebatım 185-65-14 fark olabilir tabiki. kadran resmini koyarım problem değil. istersen topspeed videomuda çekebilirim.
bencede okan zevkli olur. ancak 2.de rollingte gördün gayet iyi. ancak 1de rolling falan denemen lazım o zaman güzel olur.
Alfayı kullanan SS kullanmasını bilmiyordur.
dostum buralarda olsan bi denerdim 2003 2,0 ss ile
Paketten sallamıyom, fiili olarak SS sahibi oldum ve kullandım, bu zaman zarfında istisna daha güçlü arabalar harici hiç bir araç ne 0-100 ne de rollingte yanımda kalamadı. SS kullanmak biraz tecrübe ister, öyle 3-5 binde sadece vites düğmesine basmakla iş olmuyor. Bu geçişleri hızlandırmak ve devirden düşmemek içinde gaz pedalı ile tecrübeler dahilinde biraz oynamak gerekiyor. Yoksa ananemde düz yolda kullanır, yapacağı tek şey devir yedibine geldiğinde düğmeye basmak.
evet ss e alışık olmayanlar için vites geçişleri kabul olabilir ama alışmak gerekiyor sonrasında sıkıntı yok.
ss ler düz otomatik değil sadece. Sen istediğinde shıft ile değiştiriorsun vitesi ;)
Bu arada karşılaştırma için tebrik ederim.
honda si ile denemem arkadan basan ve çekim yapan vts.
http://www.dailymotion.com/video/x9z...-honda-sy-drag
video onaylanınca izlersiniz. si ünlü 4. vitesinin sonuna doğru beni geçmekte video ortada. lütfen bu videonun altında da bişeyler aramayın arkadaşlar. tamamen doğru ve düzgün şekilde çekilmiş video.
Normal vites değişimi yapmaya kalkarsan, her üste geçişte ortalama 1-1.5 saniye zaman kaybın olur. Niye? Çünkü sen vites değişim için düğmeye bastığında ya da kolu ittirdiğinde, araç motora gaz vermeyi keser ve değişim tamamlanıncaya kadarda sürer bu durum. Ancak dişliler yerine oturur ve sensorler tamam ben hazırım vitesi yükselttim sen gaz ver diyerek ecuya haber edinciye kadar araç boşta ilerler ve gaz vermeye başladığında da normalde 2000 rpm gibi bir kayıp oluşurken daha da fazla devir eksilir.
Bahsettiğim bu, böyle herkes kullanır. Önemli olan bu durumu bertaraf etmesini bilmektir.
dostum şu ss i bi kullanmayı denesene görsen anlayacaksın da.
Arkadaşlar söylemek istediğiniz alfa triptronik tamam ama burada kendi atmıyor otomatikte kullanıyor ve araç kendi değişimi yapıyor onun yaptığı sadece gaza basmak yani kısaca videoda roll yapıldığından alfa için şöförlük yönünden alonso da direksiyona otursa oda sadece gaza basacak yani serdarın anlatmak istediği o
ya adam gibi rolling yapmadınız yada burda şaka yapıyosunuz boxer nickli arkadaş vites geçişlerindeki zamanı gayet güzel açıklamış araç triptonik yani manual gibi kullanılıyo dostum ama o şekilde bile kullanılsa kayıp aynı eğer arkadaşınız ise bide top speed videosu çekin birlikte
boxer´isimli üyeden Alıntı
Normal vites değişimi yapmaya kalkarsan, her üste geçişte ortalama 1-1.5 saniye zaman kaybın olur. Niye? Çünkü sen vites değişim için düğmeye bastığında ya da kolu ittirdiğinde, araç motora gaz vermeyi keser ve değişim tamamlanıncaya kadarda sürer bu durum. Ancak dişliler yerine oturur ve sensorler tamam ben hazırım vitesi yükselttim sen gaz ver diyerek ecuya haber edinciye kadar araç boşta ilerler ve gaz vermeye başladığında da normalde 2000 rpm gibi bir kayıp oluşurken daha da fazla devir eksilir.